2009. október 12., hétfő

ADÓSSÁG, OPTIMIZMUS, KAPOLYI...

     Az önkormányzatok adósságállománya immáron ezermilliárd forintot tesz ki, állapította meg az Állami  SZámvevőszék.
Az önkormányzatok tartozásaikat az állami támogatásból akarják visszafizetni.
Tipikus példája ez annak, mikor más farkával verik a csalánt...
A folyamat egyértelműen a fideszes önkormányzatokhoz kötődik, - jól példázza ezt kötvénykibocsátásuk volumenének változása.
Míg 2006-ban 27 milliárd forint volt az önkormányzatok kötvénykibocsátása, 2007-ben már 209 milliárd forintra nőtt a mértéke.
Egyes szocik szerint  ez felveti akár annak lehetőségét is, hogy a fideszes önkormányzatok  központi utasításra adósították el településeiket.
Nem csodálkoznék ezen, beleillik a nagyobbik ellenzéki párt "minél rosszabb, annál jobb" stratégiájába, - anno azt remélhette aki elrendelte, hogy a rohamosan növekvő adósság további gazdasági nehézségeket fog generálni, és a választások során remekül lehet majd erre hivatkozni.
Hát lehet is, de ettől még itt lenne az ideje, hogy  valaki végre egyszerű szavakkal elmagyarázza az országnak, hogy az államadósságból ezer milliárd forintot a Fidesz által irányított önkormányzatok voltak kedvesek létrehozni.
Talán mikort elszámoltatásról beszélnek a zemberek érdekeinek lánglelkű védői, akkor talán ezzel a tétellel lehetne kezdeni, hiszen ez kéznél is van, meg ők tudják a legjobban, hogy mire költötték...
     Végeztek egy felmérést, - Magyarországon is, - mely az emberek jövőbe vetett hitéről adott átfogó képet.
Ragyogó eredményt értünk el, csak Zimbabvéban bíznak kevésbé az emberek a jövőjükben.
A világ összes országa közül hátulról a második helyet sikerült megszereznünk.
Optimista nemzet vagyunk.
Persze szvsz ez nagyrészt a Fidesz elmúlt hét évben folytatott következetes, kitartó és konok sulykolásának köszönhető, - hét éve hallgatja a nép a szörnyű helyzetről, a kilátástalanságról, a sülyedésről és nyomorról szóló mantrákat, és úgy látszik eljutottunk arra a pontra, amikor már el is hiszi.
Hiába mondanak mást a tények, sikerült a népet meghülyíteni.
Kiragadtak egy-két számukra kedvező - azaz az ország számára rossz adatot, elmondták ötezerszer és utána jajgattak egy sort, és ezt még ezerszer egymásután megtették, mindennap, váltott lovakkal,  valahányan megszólaltak ugyanazokkal a szavakkal, ugyanazt mondták.
Nem mondom, a teljesítmény kiváló, - a tömegmanipulálás magasiskolája.
Olyan ez, mint amikor egy kisgyereknek a családtagjai ezerszer elmondják, hogy kisfiam, te hülye vagy., - egy idő után a gyerek elveszíti az önbizalmát és még amit jól tud, azt sem képes jól előadni, - elhiszi magáról, amit a többiek állítanak és valóban kezdi a hülyegyerek benyomását kelteni.
Nagyon szégyenletes dolog ez tulajdonképpen, némelyek ellopták a magyar embertől az elmúlt évek minden sikerét, minden örömét, ellopták a hitét, a kiegyensúlyozottságát és a jövőjébe vetett hitét.
És miért?
Mert valakik - tévesen - úgy képzelik a demokratikus államberendezkedést, hogy abban csak  és csakis nekik lehet helyük, meg vezető szerepük.
Mert valaki csak a miniszterelnökséghez ért.
A bűnök ritkán maradnak büntetlenül, bízom benne, hogy akik ellopták a jövőnket és egy rosszkedvű országgá tették Magyarországot,  meg fogják kapni példás büntetésüket a történelemtől.
Mellesleg Magyarországon már jövőre növekedés várható, két év múlva pedig a magyar gazdasági növekedés a leggyorsabbak között lesz a térségben - jósolják londoni felzárkózó piaci elemzők.
Hiába, ők már tudják, hogy addigra már hozzáértő kezekben lesz a kormányrúd...
      Kapolyit találta meg az ellenzék, úgy látszik ő a soron következő célpont.
Nehéz dolguk lesz, - Kapolyi okos és felkészült, hülye dumákkal nem lehet lenyomni.
A leggazdagabb magyar képviselő nekem egyébként kedvencem, - tisztelem a helyzetfelismerő képességét és bátorságát, mellyel a rendszerváltás idején mert kereskedni azon az orosz piacon, ahonnan a magyar cégek fejvesztve menekültek, odahagyva kapcsolatokat, piacot, profitot.
Ma sincs könnyű dolga ezért, de ma már változott  helyzet, - részben fújhatnak neki hat font tollat, részben meg a világ politikai térképe is átalakult, és tetszik-nem tetszik, a russzofóbjaink által energiafüggőségünk okán fogcsikorgatva elviselt Oroszországot ma már nem illik nyilvánosan leprásként kezelni, mégha igény volna is rá...
Kapolyi azt mondja magáról, hogy szociáldemokrata.
Kényelmes beosztás egy olyan párt elnökének lenni, amelyiknek az elnök tán az egyetlen tagja is egyúttal...
   Per tangentem említeném, hogy Orbán Viktor ma megint hüjeségeket beszélt és igérgetett, - ezúttal azt, hogy mindent lehet árverezni, de ameddig ő kétágú, addig lakást soha.
Érdekes lesz a bankok álláspontja, - kinek adnak majd hitelt elvonható fedezet nélkül...
De ez már meg sem lepett, - Az Ember, Aki Soha Nem Hazudott, már megint lódított egyet...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: