2009. október 19., hétfő

ÁLLAMPOLGÁRSÁG, VASUTASSZTRÁJK, TOLLER...

Nincs az a könnyítés, ami ne lenne indokolt, ha a határon túli magyarok közül valaki a Magyar Köztársaság területén, magyar állampolgárként képzeli el a jövőjét.
Viszont a Fidesz el szeretné törölni azt a szabályt, hogy a leendő magyar állampolgár Magyarországon éljen életvitelszerűen, - és itten van a gebaß.
Mikola doktor már volt kedves erre célzásokat tenni, - a határon túli magyarok szavazataival a jobboldal ezer évre bebetonozná a hatalmát, és ez legalább annyira nem kívánatos, mintha a baloldal tenné ugyanezt.
Egyébként ez a helyzet egyéb aspektusait tekintve sem kívánatos, - a teljesen hivatalos PuPu állásfoglalás szerint az a helyes eljárás, ha azok döntenek az ország ügyeiben, akik viselik is a döntés következményeit, - egyébként meg én is kiválóan el tudnám dönteni, hogy Merkel legyen a kancellár vagy pedig Steinmeier, - mi a kockázatom?
Nulla, - legfeljebb ha rossz a választás, akkor sajnálkozom egy sort...
Persze lehet azt mondani, hogy a választójogot soha nem adják meg a külföldön élő állampolgároknak, de mint tudjuk, a politikában soha nem lehet azt mondani, hogy soha. Előadódhat olyan helyzet, hogy a Fidesz választástaktikailag nem engedheti meg magának, hogy jobbról előzzék, és mint politikai adú-ászt fogja kijátszani ezt a kártyát.
A bűvészinas is eléggé könnyen kitáncoltatta a seprűt a sarokból, - visszatáncoltatnia aztán nem nagyon sikerült.
Egy seprű - a Jobbik már ott táncol a szoba közepén fekete lajbiban, nem kellene most a Rosszabbiknak egy másikkal próbálkozni...
       Gaskó ismét alakít, - indul a menetrendszerű vasutassztrájk.
Bár a MÁV menetrendje lenne ilyen pontos, mint Gaskóé, meglehet, nem ingerelné ennyire az utazóközönséget.
Gaskónak valaki végre elmagyarázhatná, hogy azon a mocskos, pontatlan, szedett-vedett trágyadombon nem sztrájkolni kellene, hanem rendet tenni, elvégezni a vasutasoknak azt, amiért az utazóközönség a viteldíjat, az állam meg a támogatásokat fizeti.
Ha a rendelkezésre álló pénzből a jelenleginél magasabb minőség nem biztosítható, akkor kevesebb vonalat kell üzemeltetni, - de azokat európai színvonalon, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A Volán bármikor kitölti az így keletkező piaci réseket, nem valószínű, hogy a népnek gyalogolni kellene... 
Ha feltámadna egy száz évvel ezelőtti vasutas, aki a gőzmozdonyt fehér ingben vezette, sírva fakadna mai lompos utódaitól, a vasút állapotától.
Persze érthető ez a sztrájk, - jön október 23.-a, fel kell fűteni a tömeghangulatot, indokolttá kell tenni a várható randalírozásokat, kiváló előjáték ehhez egy vasutassztrájk.
A vasutasok meg bambán asszisztálnak Gaskó nagypolitikai helyezkedéséhez, nem veszik észre, hogy hülyére vették és a Fidesz érdekében manipulálják őket.
Gaskó a legrosszabb szakszervezeti vezető archetipusa,- felelőtlen, szereptévesztett  politikai bérenc,  - szégyene a XXI. század szakszervezeti mozgalmának.
      Úgy tünik, a választópolgároknak jobb ízlése van, mint a politikusoknak, - negyedszerre sem választottak országgyűlési képviselőt a pécsiek a kómában fekvő Toller László helyére.
Pedig a Fidesz igen feszengett, - nagyon zavarta, hogy a szerencsétlen család továbbra is kapta Toller képviselői fizetését, - szerintem volt annak helye ebben a helyzetben, nem egy, - habár persze tudjuk, Toller nem volt személyzeti vezető a BKV-nál, ...
Ez az eset azért ad némi reményt, - nem halt még ki az emberség azokból, akiket - legnagyobb szerencséjükre - nem választottak meg képviselővé.
Jobb polgári családokban meg szokták várni, míg végleg lehunyja szemét a haldokló, mielőtt lehúzzák az ujjáról a gyűrűt, - igaz, a mai polgárrá kinevezéseknek nem előfeltétele a jó nevelés...
Jobbulást kívánok Toller Lászlónak, azt kívánom, mihamarább ébredjen fel, ha lehet egy jobb, normálisabb világra...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: