2009. október 30., péntek

KÖVÉR, GYURCSÁNY, FENYEGETŐZÉSEK...

      Nem fogadta el a gelsei Fidesz-szervezet Kövér László jelölését az országgyűlési képviselő-jelölti posztra. 
A tagság ragaszkodott régi, bevált képviselőjéhez Nógrádi Lászlóhoz, aki viszont - úgy tünik - nem tetszik a Vezérnek.
Elég komoly presztizsveszteség ez Orbánnak, egy 1100 fős kistelepülésen fityiszt mutattak neki, emellett ha Nógrádi akármilyen zászló alatt indul, akkor valószínűleg nyer is és máris van egy ingadozó középparaszt a Fidesz-táborban.
Amúgy sem lehetett felhőtlen a viszonya a Fidesz vezetésével, legalább is átülése a KDNP soraiba ezt sejteti...
Azt hittem, hogy Kövér Kuncze választókörzetét szemelte ki magának, de úgy látszik nem meri magát megméretni a komcsi környéken, őt nemigen fogják betolni a szoci választók a Parlamentbe...
Egyébként az eljárás pompásan megmutatja a Fidesz antidemokratikus jellegét, - a jelöltek kiválasztása nem alulról felfelé történik, hanem a Vezér bemutatja a választottját oszt jónapot.
Szép perspektívák...

      Gyurcsány nyilvánosan felszólalt az MSZP választmány űlésén.
Amit mondott, az tökéletesen rendben van, - még egy lófax sem csúszott ki a száján, pedig én kedveltem, amikor kissé eleresztette magát.
Persze ez több volt, mint bűn, - ez hiba volt az Öszödi beszéd esetén, de sokszor máskor is, merthogy ez az ország nem kedveli az emberi tulajdonságokkal felruházott és természetesen viselkedő politikusokat, ez az ország Németh Károly elvtárson szocializálódott, így aztán a karót nyelt fax a favorit...
Felénk azt gondolják a zemberek, hogy az a valódi politikus, akinek az arca állandóan gondterhelt, mint akit éppen most tisztelt s*ggbe az ármány, összehúzott szemöldökei alól acélosan villogó pitbull-tekintettel méregeti a környezetét, és legfeljebb a beszédírója szerkeszt a beszédébe egy-két matyómintás  idézetet az új magyar anekdótakincsből.
A magyar politikusnak természetesen ezen túl még álszentnek is kell lennie, a humor ellen megválasztásakor beoltják, és az sem baj, ha hetente hétszer nemzetiszínű szósszal leöntött baromságokkal szórakoztatja a nagyérdeműt.
Itt lenne az ideje Gyurcsányt visszahozni az élvonalba, kellene valaki, aki megint visszaadja a baloldali választók hitét és aktivitását, - ma ő az egyetlen karizmatikus szocialista politikus...

      Egyébként sem lenne hátrányos a szociknak kissé keményebb hangot megütni.
Ha már veszíteni kell, jobb azt keményen harcolva tenni, mint bágyadtan hagyni, hogy azt tegyenek velünk, amit akarnak.
A Fidesz és Orbán meg el van szemtelenedve, miként Berija.
Legutóbb Demszkyt fenyegették felelősségrevonással, - Szíjártó szerint "Demszky Gábor és az MSZP 19 éve kormányozzák a fővárost és ez alatt a közpénzek szervezett eltüntetése és a főváros vagyonának szervezett szétlopása zajlott."
Nem tudom, hogy köteles e ezt tűrni egy politikus, szerintem olyan jogi szabályozás kellene, amelyik meggátolja az ilyen gátlástalan, semmivel alá nem támasztott tényállítások közzétételét.
Emellett a Fidesz úgy csinál, mintha a képviselői nem ülnének a Közgyűlésben, mintha előkelő kívülálló lenne.
Mellesleg a helyes eljárás az lenne, hogy ha tud bűncselekményről, akkor tegyen feljelentést.
De mik ezek a "nem ússza meg a felelősségrevonást" típusú fenyegetőzések?
Miért nincsenek feljelentések?
Mi fog történni? 
Akink nem tetszik a pofája azt körbekiabálják?
Esetleg felkérik Butaházit, hogy a betyárjaival verje meg?
A Fidesz egyébként is azt a taktikát alkalmazza mióta a világ világ, hogy állít valamilyen veretes baromságot, aztán elkezdik kórusban fújni, ezren ezerszer elismétlik és valami mindíg ragad.
Sulykolásnak hívják ezt az oktatási módszert, - úgy látszik kíválóan alkalmas a tömegmanipulációra is...
Szóval nekik kellene menni, nem kellene szívbajosnak és szégyenlősnek sem lenni, mert az emberek ezt úgy kezelik, hogy bizonyára igaza lehet a Fidesznek, hiszen a szocialisták még csak reagálni sem mernek rá.
A viktimológia is azt tanítja, hogy ha beléd köt valaki, akkor üss-vágj, karmolj, harapj, mert ha ezt teszed, legközelebb más áldozatot választ még a nálad kétszer erősebb ellenfél is, - legyen meg neki is a buliban a személyes kockázata.
Ezt talán csak Szabó Zoltán képviselő érti, de hol vannak mellőle a többiek?
Ott vannak célpontnak a korrupt fideszes önkormányzatok, lehet megvizsgáltatni például az eladósodottságuk mértékét és indokoltságát...
Például.
Már régen és szervezetten a nagykörösi közbeszerzésekkel és ezer hasonló üggyel kellene szórakoztatni az erre fogékony lakosságot, - miért nem teszik?
A szocik kommunikációja egy koplett tragédia, kellene talán ezen változtatni...
:O))))




Nincsenek megjegyzések: