2009. október 29., csütörtök

KSH ELNÖK, SERIFF, MUTYI...

      Új elnöke van a KSH-nak.
Nem egy frissenvégzett pályakezdő, egy veterán statisztikus, Belyó Pál Dr. az Ecostat főigazgatója kapta meg a kinevezést 6 évre.
Természetesen  a Fidesz azonnal nekiment, Navracsics pártkinevezettként aposztrofálta a több évtizedes szakmai múlttal rendelkező elnököt, akinek első munkahelye is a KSH volt.
Szánalmas ez a viselkedés, nem lenne szabad egy tekintélyes szakemberrel ezt tenni, de hát a Fidesz bunkósága közismert
Ha valaki kíváncsi a cégre, melynek élén állt, annak klikk ide, - az Ecostat honlapján találja magát.
A közgazdász végzettségű dr. Belyó Pál, a közgazdaságtudományok kandidátusa az – akkor a Központi Statisztikai Hivatal felügyelete alá tartozó – ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatójaként 1998-tól országosan és nemzetközileg is ismert gazdaságelemző és előrejelző műhelyt hozott létre. 2007 óta – a kormányzati szervezet-átalakítás keretében a Kopint-Datorg Rt. Kutatási Igazgatóságát és a korábbi Magyar Közigazgatási Intézet kutatói osztályát magába olvasztó – ECOSTAT Kormányzati Gazdaság- és Társadalom Stratégiai kutatóintézet főigazgatója. Belyó Pál, aki tulajdonosa a Káldor- és Fényes Elek díjnak, jelentős szerepet játszott a hazai gazdaság-stratégiai kutatások kereteinek megteremtésében. Tagja és 2002-2008 között alelnöke a Magyar Tudományos Akadémia Statisztika Bizottságának, választmányi tagja a Magyar Statisztikai Társaságnak, évtizedek óta a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen gazdaságstatisztikát, a Szegedi Tudományegyetemen gazdaságpolitikát, makro- és mikrogazdaságtant, az Általános Vállalkozási Főiskolán pénzügyeket és társadalmi-gazdasági előrejelzések módszertanát oktat.
Persze lehet, hogy Viktor jobban ért a statisztikához...

      Januártól seriff hangolja össze a közbiztonsági munkát Polgáron.

Fene tudja, akár még jól is elsülhet ez a dolog, de alapvetően nem helyeslem a közbiztonsággal összefüggő kérdéseket amatörök kezébe adni, - nekem jobban tetszene, ha a feladatot a polgári rendőrörs vezetője látná el, az önkormányzat meg támogatná a munkáját.
Szvsz ez csak a feladat megkettőzése, előre beépített konfliktuslehetőségekkel.
Remélem, pisztolya nem lesz a helyi Rugóláb seriffnek, még mielőtt halomra lőné a falu népét nagy elkötelezettségében...
Egyébként tetszik az önkívületek lelkes alkotómunkája, beleértve az ivádiak tiltólistáját és a szociális kártyát is, - egyik jobb ötlet, mint a másik, - a törvényességet meg dugja fel magának, akinek nem tetszik.
Még az ivádiakat csak-csak megértem, - a beltenyészet gyakran produkál szellemi leépülést, márpedig Ivádon minden második ember Ivády...
De a szociális kártyánál előre látni lehet, hogy alakul majd az árfolyama pálinkára konvertálás alkalmából, meg a haver boltost is látom, aki majd az árképzésében könnyedén érvényesítheti erőfölényét.
Persze jó dolog lehet polgármesternek lenni, - megéri időnként vért izzadva ötletelni...

      Áll a bál a gigamutyi körül, - lemondott az ORTT elnöke.
Senkit nem rázott meg a hír, mintha mi sem történt volna, - az üzlet megy zavartalanul a maga útján... 
A jobbik változat szerint a pártfinanszírozásba öntik a résztvevők a lóvét, de a realitás meg az, hogy hozzá fog ott néhány bankó tapadni a pénzkezelést végző "vállalkozók" kezeihez is.
Tulajdonképpen a szocikra haragszom, pontosan ez a kétarcú magatartás vezetett ide, ahol ma tartunk, -ami azt illeti, ahogy megy eőre a világ, egyre inkább igazolódnak Gyurcsány Öszödön elmondott szavai.
Mellesleg remélem visszajön, - állítólag részt fog venni a választmány ülésén és hozzá is fog szólni.
Ő az egyetlen MSZP-s politikus mindmáig, aki képes lenne megállítani és visszafordítani a hanyatlást. Sajnos Bajnai bemanőverezte magát a kívülálló szerepébe, - rá talán majd a következő választáson lehet építeni.
No, meglátjuk...
Ma beadattam magamnak a H1N1 elleni vakcinát, köszönöm, egyelőre jól vagyok...
:O))))

Nincsenek megjegyzések: