2009. október 26., hétfő

MAKÓ, BATTONYA, MÁV...

      Makón ismeretlenek összetörték Ferge Zsuzsa nagyapjának, Makó egykori főrabbijának, Kecskeméti Árminnak az emléktábláját.
Helyére a holocaustot kétségbevonó feliratot fújtak a falra.
Mindíg elképedek az ilyen dolgokon, - vannak emberek ebben az országban, akik annyira tele vannak gyűlölettel, hogy egy olyan ember emléktáblája ellen vonulnak éjszaka, akit soha nem is ismertek, és akinek csak egy "bűne" van: a származása?
Nagyon fontos lenne igengyorsan elfogni az elkövetőket és komoly büntetéssel nyomatékosítva elmagyarázni nekik a demokrácia mibenlétét.
Persze erre nem fog sor kerülni, hiszen ehhez először az ügyészeknek, aztán a bíróknak kellene a témáról előadásokat tartani, és talán a politikusoknak sem ártana elmélyedni a dologban, - volna mit tenniük az ilyen szemétségek ellen, még mielőtt teljesen elborítja a társadalmat a mocsok.
Az ügy kapcsán nyilatkozta valamelyik zsidó szervezet képviselője, hogy az ilyen esetek félelmet keltenek, - igaza van.
Ilyenkor elgondolkodik az ember: lehet, hogy mégsem a parlamentáris demokrácia a mi társadalmunk számára legmegfelelőbb államforma?
Hiszen olyan a mi társadalmunk a demokráciában, mint amikor a Mária Valéria telep lakóit beköltöztették az Üllői út túloldalán felépített vadonatúj lakásokba, -  két hónap múlva nem volt parketta, mert eltüzelték.
Sajnos már megint igaza volt Marxnak, - leglassabban az emberi tudat fejlődik,  és vannak, akik már régen, még félúton elakadtak...

      Battonyán meg románokat fenyegettek ismeretlenek.
Hát akkor miért csodálkozunk egy Slotán, egy Funaron?
Mi szállítjuk számukra a muníciót, nekik csak türelmesen meg kell várni, míg a mi hüje szélsőségeseink igazolják a szomszédok társadalmában a saját hüje szélsőségeseik által gondosan nevelgetett prekoncepciót, miszerint nem bírunk a seggünkön ülni, és meglehet, még meg is támadhatjuk őket!
Az ilyen ostoba provokátoroknak fogalmuk sincs, hogy a tűzzel játszanak, és minden ilyen megnyilatkozásuk egy rőzseköteg a máglyára, amelyen esetleg a külhoni magyarok identitása fog elégni.
Másrészt meg az az irgalmatlanul szomorú, hogy itt vagyunk az Európai Unióban, a világ kinyílt előttünk, - erre néhányan be akarnak zárkózni a sufniba.
Ostoba egy banda, szűklátókörű és agreszív.

      És a MÁV már megint sztrájkol.
Meg a pedagógusok is fenyegetőznek.
Úgy átszik, foglalkoztatni kell a jobboldali szavazótábort, nehogy elveszítse a választásokra az aktivitását.
Ügyesen csinálja a Fidesz, a szocik meg már megint bambáskodnak, keresik a listavezetőjüket és letargikus pofával átengedik a politikai teret ellenfelüknek.
Még mindíg azon tökölődnek, hogy övék e a Bajnai-kormány, vagy nem, - szerintem ez ma már eléggé időszerűtlen kérdés, - jellemző az ütemérzékükre.
És a szocik frakcióvezető-helyettese nyilvánosan eltöprenkedik azon, hogy nem e lenne e jobb most egyelőre csak bizoccságilag megvizsgálni a bezárásra ítélt szárnyvonalakat, aztán majd a bizottság által kidolgozott stb. stb. stb...
Ez az ember nem normális, bizton állítom.
Egyrészt az ilyen vitákat nem most, nem ebben a formában és nem a nyilvánosság előtt kellene lefolytatni, ezzel csak azt a látszatot keltik, hogy már megint nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal.
Azt is elmagyarázhatná végre valaki a népnek, hogy ezeken a szárnyvonalakon csak a személyszállítás szünik meg, merthogy luxus egy olyan vonat, amelyiken hárman utaznak, a masiniszta, a vonatvezető meg a jegyvizsgáló, - drágább, mint hajdan az Orient Expressz volt.
Merthogy most a Fidesz azzal hülyíti a szavazótáborát, hogy olyan szárnyvonalat is "bezárnak" a szocik, amelyiket most újítottak fel.
Mindenesetre az Úr legyen irgalmas mindenkihez, aki mostanában vonatra akar ülni, Gaskó és társai tesznek arról, nehogy célba jusson.
Habár az is igaz, hogy az álló vonat a legpontosabb, - nem késik az egy percet sem...
:O)))


Nincsenek megjegyzések: