2009. október 9., péntek

NOBEL DÍJ, SUKORÓ, CIGÁNY RASSZIZMUS

   Obama kapta idén a Nobel Békedíjat.
Mint olvasom, őt is meglepte a hír...
Engem is, - azt gondolom erről így első nekibuzdulásomban, hogy ez a döntés devalválja a díjat és rosszat tesz Obamának is, - az az üzenete, hogy csináljon bármit a világ vezető hatalmának első embere, őt nem érheti gáncs, csak dicsőség és ünneplés, - ez nem szokott használni egy embernek sem.
Nem mondom, ha kihozta volna az amerikai katonákat és szövetségeseiket Irakból és Afganisztánból, meg békét teremtett volna a Közel-Keleten, akkor vastagon megérdemelte volna az elismerést, de a jelenlegi helyzetben ez a döntés - szerény véleményem szerint  - megalapozatlan és elkapkodott volt.
Viszont bizonyos szempontból megnyugtató a hír, - igazolja, hogy még a demokrácia  párszáz éves gyakorlása után sem tűnik el a társadalmakból a szervilizmus, - nem kell tehát túlzottan szégyenkeznünk honi állapotaink miatt...
       Mai hír, hogy megkötötték a Közép-Dunántúli kaszinó üzemeltetési szerződését.
Miután a KC Bidding Kft. megnyerte a Közép-Dunántúl Régió területén létesítendő I. kategóriájú játékkaszinó üzemeltetésére vonatkozó koncessziós pályázatot, a társasággal pénteken létrejött a koncessziós megállapodás.
Ezzel párhuzamosan - az ügyletet ért támadások hatására - a pénzügyminiszter kezdeményezte a sukorói telekcsere kapcsán az eredeti állapot helyreállítását.
A beruházás érzékelhetően Fideszes hátterű ellenzői azzal érvelnek, hogy a telekcsere nem reális értéken történt, az a terület, melyet a Vagyonkezelő a sukorói terület ellenértékeként kapott, kevesebbet ér a megállapított értéknél, hiszen az autópályaépítés kapcsán nincs is szükség a cserébe beszámított egész területre, hanem csak annak egyhatodára.
Erről meg azt gondolom, hogy ha nekem a felújítandó veterán autómhoz kell egy karburátor, de abból csak egy van az országban, az is egy roncs Bugattiban, akkor ha mindenképpen hozzá akarok jutni, de a Bugatti gazdája nem hajlandó kibontani a cuccot, csak egy módon juthatok hozzá: ha megveszem a roncsot tokkal-vonóval, a karburátort felhasználom a maradékot meg majd apránként kiárusítom.
Itt egyébként még az a speciális helyzet is fennáll, hogy a maradék területek az autópálya építésével egyidejűleg felértékelődnek.
Nehéz azt megérteni az embereknek, hogy az állam nem  mindenható, hanem egy ilyen jogügyletben egyenrangú fél még Csóró Józsival szenben is, és éppúgy alkupozicióban van, mint én lennék, ha meg szeretném venni a kiszemelt ingatlant.

A kaszinóváros egyébként fel fog épülni, - ha nem Sukorón, akkor másutt, versenyezni fognak érte a települések, hiszen hihetetlen bevételekkel jár egy ekkora beruházás.
A sukorói telekért meg néhány évtizedig pereskedik majd a Magyar Állam, a Fidesz által gerjesztett cirkusz miatt károsult sukorói polgárok meg nézhetnek majd ki bánatosan a fejükből.
Mindenesetre drága mulatság lesz ez, fizetünk majd, mint a köles, - mint tettük ezt Ferihegy esetében is, szintúgy a Fidesznek köszönhetően.
       Rasszista cigányok tették boldoggá a jobboldalt a héten. 
Végre, sok fantáziálgatás után most az egyszer valóban akadtak olyan idióták a cigányok között, akik a magyart a magyarsága miatt kergették állítólag, - nem a Jóskát a kollégiumból, aki visszaszólt nekik.
Nyilatkozott a helyi kisebbségi önkormányzat vezetője az ügyben, - elmondta, hogy ez egy nagyon problémás, agresszív,  bűnöző család, akiket hiába figyelmeztettek, képtelenek voltak beilleszkedni a társadalomba.
Persze be kell őket csukni, hogy rájuk rohadjon a műanyaglakat, de emellett azért nem ártana tudatosítani a többségi társadalom idiótáiban, hogy ez az eset nem ad nekik felmentést semmire.
Olyan országban lenne jó élni, ahol az ilyen agyamenteket, - kergessenek cigányt, magyart, zsidót, pirézt, feketét vagy kubait, - azonnal és elkerülhetetlenül utoléri a büntetés.
:O)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

a bejelentkezés csak névtelenként sikerült, mi az az URL.?

pvc apó

Fispán Géza írta...

Nekem állítólag abban a szerencsében van részem, hogy a legértelmesebb fideszista polgármester szerencséltet...
Anno egyszer volt alkalmam vele beszélgetni...a hóeltakarítás mián kértem egy időpontot, de augusztusban fogadott...Így azután a parlagfű írtás, Torgyán doktor..és a First Lady első műértéséről beszélgettünk. Azt mondta, hogy a parlagfű kiírthatalan, Torgyánnal nem, és hohy a kisgizdáknál még Torgyánnal is nagyobb hülyék vannak...
A First Lady a Kósa térre odaszobrott szökőkútról lefűrészeltette a selőt..mert neki nem tetszett.

Most a Kossuth téren elmondta élete legdemagógabb beszédét, előrevetítve a szebb jövőt..:O(

Pvc apó

PuPu írta...

Hát, ami azt illeti, nem egy néptribun-típus, a beszéde meglehetősen nyögvenyelős volt, persze ahogy a hallgatóit elnéztem, őket sem az eszükért szeretjük!
És szerintem minden sellőért kér!
:O))))