2009. október 17., szombat

TÁNCDALFESZTIVÁL, NAPKELTE...

   Nemrég értem haza a Volt egyszer egy Táncdalfesztivál című műsorról a Papp László Sportarénából.
Hááát, mit is mondjak?
Egyrészt egy kedves, nosztalgikus  rendezvény volt, sok számomra jól ismert előadóval, másrészt meg elgondolkodtató, - milyen szörnyű is tulajdonképpen az öregedés.
Az előadók zöme megőrizte tehetségét, többségük a hangját is, de a külső megjelenését tekintve csak néhányuk volt előadásképes.
És hát bizony volt közöttük olyan is, aki úgy nézett ki, mint Hirosíma atomtámadás után.
Sokan hiányoztak is, akik anno a táncdalfesztiválokat fémjelezték, - volt aki meghalt, voltak akik nem vállalták a fellépést, jóllehet ma is a pályán vannak, -kár, hogy ők nem jöttek el.
A közönség szerette az előadókat, ők meg boldogan fürödtek a - sokuk által 20-30 éve nem élvezett - tapsban.
Az est sztárja Kovács Kati volt, akinek a hangja semmit nem kopott az évek során.
Mikor a pályája indult, azt jósolták a szakemberek, hogy két évig sem fogják bírni a hangszálai a stílusát, - igencsak úgy tünik, tévedtek...
    Gyárfás Tamás veszekedett ma a Klubrádió Kontra című műsorában a TV kuratórium fideszes alelnökével.
Szépen elbeszéltek egymás mellett, - Gyárfás azt firtatta, hogy milyen jogalapja volt a Napkeltével kötött szerződés felbontásának, az alelnök meg azt taglalta, hogy mihez nincs joga a kuratóriumnak, - leginkább konkrét utasítást adni a köztelevízió vezetésének.
Szóba került még egy százmilliós ajánlat, melyet Gyárfás tett a televíziónak, és amelyet a TV alelnöke ugyan átvett, de nem terjesztett a kuratórium elé.
Szánalmas egy ügy ez, úgy, ahogy van.
Lehet, hogy nem kellene kiadni a reggeli műsorsávot gebinbe, de ha már kiadták, akkor meg kellene várni, ameddig a szerződés lejár, - pacta sunt servanda, ahogy ezt a rómaiak kitalálták...
Igen, de a választás, ugye... - nem ér ez rá a Fidesznek annyira.
A szokásos szoci tutyimutyiságnak vagyunk tanui ismét.
A kuratóriumé a tv vezetése felett a munkáltatói jog, - ha lenne egy csepp vér a pucájukban, akkor ma még alelnök Medveczky Balázs, holnap meg munkanélküli, oszt jónapot.
Ugyanis félretéve az ügy politikai aspektusait, ha ebből per lesz, akkor ebből kártérítés is lesz, - méghozzá milliárdos nagyságrendű, - és semmi nem indokolja azt, hogy aki ilyen kárt okoz az államnak, az további bizalmat kapjon.
Nem gondolom, hogy a köztelevíziónak államnak kell lenni az államban, - inkább egy fórunak, amelyik megismerteti a közélet történéseit, ütközteti az álláspontokat és segít eligazodni Mari néninek a politikában.
Az államnak és intézményeinek a közbizalom fenntartása érdekében fokozottan ügyelnie kellene arra, hogy csak és kizárólag törvényes és demokratikus eszközöket alkalmazzon, ma inkább arrafelé megy a világ, hogy erőből akarják lenyomni az ellenfelet.
Sajnálatos.
Megyek aludni, jó reggelt annak, aki esetleg reggel erre vetődik...
:O))))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

blabla kiemelt blabla

PuPu írta...

Hát, hogy gyors voltál, az kétségtelen...
:O))))))