2009. október 25., vasárnap

VASÁRNAP...

      Hálistennek ma sem történt semmi politikailag izgalmas dolog.
Egy dolog ragadta meg a figyelmemet: a festmények ügye.
Ügyetlen ügyek, kétségtelenül.
A szegedi önkormányzat festményeket rendelt a rendszerváltás után funkcióba került polgármesterekről és megfestették Botka László képét is.
A terv az volt, hogy a Polgármesteri Hivatal falán fognak pompázni a helyi potentátok, - szerencsére Botka jó politikai szimattal megérezte, hogy ezzel támadni fogják, így kifizette a képet és hazavitte, arra hivatkozva, hogy ameddig hivatalban van, addig nem találja szerencsésnek, hogy a város polgárai az ő festményét nézegessék....
Ez persze nem befolyásolta az ellenzéket semmiben, - támadják ezerrel és próbálják a nyakába varrni, hogy közpénzen akarja magát az utókorra hagyni, - áll a balhé.
Kísértetiesen hasonló az ügy a komlói polgármesterrel, - Páva Zoltánnak is megfestették a képét, de neki ki is akasztották azönkormányzatnál, - a betérő ügyintéző polgárok megnézhetik a folyosón, kivel fognak találkozni a polgármesteri fogadóórán...
Érdekes ez a kérdés, - ha jól tudom, akkor pl. a Rendőrségnél is ott a falon a képsorozat Budapest valamennyi valahavolt rendőrfőkapitányáról, - szerintem ez jó tradíció, és ugyanígy jó tradíció lenne a polgármesterek képeinek közszemlére tétele is.
Az ilyesmi erősíti a közösségi összetartozás tudatát, - sajnos a mi korunk viszont alkalmatlan ezeknek a dolgoknak a higgadt feldolgozására, azonnal aktuálpolitika lesz az ügyből.
Megjegyzem, én - ha már festetek, - nem húznék cezurát a rendszerváltásnál, voltak olyan jó gazdái a városoknak-községeknek a tanácselnökök is, meg a tanácselnökök előtti bírók, polgármesterek is mint a maiak, - némelyik tán még jobb is...
Szóval jó lenne, ha végre lenyugodna a közélet, és inkább azt tervezgetné, hogy a címer alá, fölé vagy helyett kell majd kiakasztani a Vezér és Kancellár képét, ha győz a választásokon?
Mára ennyi,  - holnap újraindul a cirkusz, bizonyára lesz min derülni-szomorkodni, - addig is jó pihenést!
:O)))

Nincsenek megjegyzések: