2009. október 13., kedd

ZUSCHLAG, DÁVID, GÁRDA, DEMSZKY, DEMJÁN...

   Szögezzük le talán elöljárójában, hogy Zuschlag János egy ostoba, politikailag kártékony ember.
Az ellene indított büntetőeljárás jogilag kétségtelenül indokolt, ha elítélik, akkor jól teszik.
De  van azért itt néhány probléma - és itt tekintsünk is most el a személytől, nézzük a jelenséget.
Van egy pártfinanszírozási törvény, amelyről mindenki tudja az országban, hogy csak egy dolgot nem old meg: a pártok finanszírozását.
Mindenki tudja azt is, hogy ez a tény az intézményesített korrupció melegágya, és amíg ez a helyzet nem változik, addig a pártok politikusai és holdudvaruk lopni, csalni és hazudni fog, és ha a magánérdekeiket nézzük be kell lássuk: nem is tehetnek mást.
Egy választási kampányt ugyanis nem lehet a jelenlegi törvény szerint megállapított összegből lebonyolítani, ha be akarnak kerülni a Parlamentbe, akkor ahhoz pénzt kell szerezni.
Ezt pedig leginkább az államtól lehet, különféle fondorlatos és kevésbé fondorlatos módokon.
Itt van mindjárt a visszaosztás, mint szép magyar népszokás, - amikor az nyeri a pályázatot (jobb esetben a visszavárt összeggel emelt áron...), aki hajlandó a neki kifizetett összegből visszacsurgatni valamicskét a pártkasszába, - esetleg még a kapcsolódó magánzsebekbe is.
Aztán itt vannak a puha pályázati pénzek, ahol nem bazaltból faragott építményekre, hanem különféle rendezvényekre, tanfolyamokra, koordinációs és kommunikációs feladatokra kap támogatást az arra érdemes.
Ezek a pénzek - némi kis sáppal csökkentve - szinte hiánytalanul landolnak a pártkincstárnokok aktatáskáiban. 
Nem volt ez a forrás elzárva az ellenzék elől sem, ennek tanúbizonysága, hogy Zuschlag alapítványai a Fdesz kormány idején, Deutsch sportminisztersége alatt is kaptak támogatást.
Zuschlag nem egyedi jelenség, - minden pártnak megvannak a maga Zuschlagjai, csak ő olyan buta és ügyetlen Zuschlag volt, hogy még megmenteni sem volt lehetőség.
Pedig történtek itt már csudadolgok bankárral, csodabrókerrel, de csak az bukott meg, akinek mindkét oldal elengedte a kezét.
Talán nem is baj, hogy a jobboldalnak politikai érdeke fűződik ahhoz, hogy az ügyet minél tovább (lehetőleg a választásokkal essen egybe időben az ítélethozatal...)  felszínen tartsa, talán még a rekordok könyvébe is belekerül a per, amelyik ötvenmillióról szól, és amelyben a legújabb hírek szerint a fél Gyurcsány-kormányt meg akarja halgattatni az ügyész.
Talán ez a per is hozzá fog járulni ahhoz, hogy Seres Mária népszavazási kezdeményezése sikeres legyen, és a népszavazás kapcsán - remélhetőleg előtte még - történjen valami érdemi a pártfinanszírozás megoldása érdekében.
Gyurcsány ugyan már kezdeményezte ezt, de erre ugyanúgy nem volt vevő az ellenzék, mint a képviselők tiszteletdíjának, költségtérítésének tisztességes megoldására, - talán most majd motíváltabbak lesznek honatyáink és honanyáink...
      Dávid Ibolyát nem adja ki a Parlament szocialista többsége az UD Zrt. ügyében az ügyészségnek.
Ez az ügy egyébként a jobboldali pofátlanság csúcsa és a gátlástalanság  iskolapéldája, -  mint amikor valakibe  éjjel belerugnak az utcán és utána a garázda feljelenti áldozatát a csendrendelet megsértése miatt, merthogy sikítozott a disznó.
Miként az előbbi ügy, ez is felvet egy-két kérdést az ügyészséggel kapcsolatban, - mellesleg rámutat a szocialisták tutyi-mutyiságára is, - fene nagy sportszerűségükben maguk adták a furkósbotot a Fidesz kezébe, most meg csodálkoznak, hogy használja.
Szánalmas dolog ez, de pontosan mutatja távolságunkat Európától.
Mit mondjak, - Honduras közelebb van hozzánk...
         Megruházták a Magyar Gárdát  a kálozi cigányok.
Várható volt már ez, és csak idő kérdése, hogy mikor lesz meg a Gárda Horst Wessele.
Persze ők, akik állítólag a parlagfű és a hazugság ellen harcolnak, szokás szerint folyékonyan hazudnak, - ebédmeghívásra, hivatkoznak, ahová tizenketten mentek, meg másik tizenkettőt még odavártak.
Nem öröm ez senkinek, szégyen az országra nézve.
A feloszlatott magánhadsereg persze Kiskunlacháza után joggal gondolhatta, hogy nekik ezt is szabad.
Némi előrelépés azért látszik az ügyben, -  valamennyi gárdista ellen szabálysértési eljárást indított a Rendőrség feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt.
Tulajdonképpen ez a megoldás, - következetes jogalkalmazás és egyértelmű parancs a rendőrnek...
    Mai hír még, hogy az MSZP fel akarja bontani a fővárosi koalíciót Demszkyékkel, merthogy legutóbb az SZDSZ együtt szavazott a Fidesszel.
Elvileg igazuk van, és lehet ebből a dologból akár jól is kijönni, de azért én azt hiszem, már késő.
Hacsak nincs valami ütős polgármester-jelölt kéznél.
Én magam valódi várospolitikust javasolnék.
Ráday Mihályra gondoltam...
Rossz ötlet?
   És végül, de nem utolsósorban:
Megoldódott a Sukoró-rejtély!!!
Most hozta az Index, hogy Demján óriási projektet készít elő, - na hol?
Szlovákiában!
A legnemzetibb magyar milliárdos Pozsony mellett építi fel a Metropolis munkanévre hallgató létesítményt.
Első ütemben a kereskedelmi központ, az élményfürdő és a szabadidőközpont, három szálloda és egy kaszinó épül meg, -  várhatóan 2012-re. A későbbi ütemekben – a tervek szerint összesen öt év alatt – építik meg a konferencia központot, a golfpályákat, a további kaszinókat és a luxus villákkal bővített lakóparkot.
Hát kell ennek a szép tervnek száz kilométeren belül egy versenyképes környezetben fekvő konkurencia?
Hát jó lenne az, ha a nép nem Magyarországról és Ausztriából menne Szlovákia felé, hanem Magyarországra hozná a pénzét?
S bár a hála nem politikai kategória, de a Fideszel és konkrétan annak vezérével még a Dunapart ingyenes magánosítása és a Nemzeti Színházzal, Művészetek Palotájával kapcsolatos virágzó üzlet kapcsán jó kapcsolatokat alakított ki a mi Sándorunk, - hát lehet hagyni, hogy keresztbetegyenek neki?
Nem, nem, soha!
És felindultak a nemzet bősz hadai a zsidó nagytőke terjeszkedését megakadályozandó, -
inkább betemetjük azt a rohatt pocsolyát, de ott nem lesz kaszinóváros, ezt garantáljuk, Sándorunk!
Csak azon csodálkozom, hogy a jobboldaliak nem ébrednek rá, hogy mekkora majmot csinál belőlül imádott vezérük...
:O)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Demagógnak tartom Seres Mária népszavazási kezdeményezését arról, hogy a pártok ne kaphassanak állami támogatást. Csodálkozom is rajtad, hogy ilyesmit támogatsz.
A pártok működtetik a demokratikus parlamentet - most a mikéntre nem térek ki -, nyilvánvaló, hogy pénz nélkül nem megy.
A korrupció elkerülése végett éppen hogy nagyobb összeggel kellene támogatni a pártokat, amely összeggel szigorúan el kellene számolniuk az Állami Számvevőszéknek.

Azonban az egyházak állami támogatásának megszüntetését messzemenőkig támogatnám, ha lenne efféle kezdeményezés, mert az roppantul böki a csőrömet. De ez más történet.

(Te megtaláltad a TGM cikkének fülét és farkát? Mert én nem annyira.)

ejropalepke

PuPu írta...

Persze, hogy demagógia, és nem is értek vele egyet, mert csak a korrupciót növelné, de azért tetszene, mikor a Fidesznek a fagyi visszanyal.
Merthogy egy percig ne legyen kétséges, hogy a javaslat népszerű lesz, mint répa a kolostorban, - gondolj csak a vizitdíjra...
Majd amikor kiszámolja valaki, hogy mennyi is ez egy választópolgárra vetítve, - helyből nyert ügy!
Az egyházak támogatásának kérdését azt hiszem nemzetközi szerződés rögzíti, és ha minden igaz, akkor erről nem lehet népszavazást kezdeményezni, - persze meg lehetne találni a technikát hozzá...
TGM meg már évtizedes kísérleteket folytat az "Egy lyukból egyidejűleg hogyan fújjunk meleget és hideget" témakörében, - ez a cikke sem lógott ki a sorból...
:O)))

Névtelen írta...

Pupukám!

Téged hol lehet megtalálni?:)