2009. november 5., csütörtök

ANDOR, MARHAFEJEK, H1N1, KÖZKÍVÁNATRA...

Andor László közgazdász lesz a magyar EU biztos.
A jelölt 2005 óta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatóságának Londonban dolgozó tagja, Magyarországot képviselő igazgatója.
A Magyar Tudományos Akadémia Nemzetközi Tanulmányok Bizottságának tagja, kandidátus, aki tanít a Budapesti Corvinus Egyetemen is.
Szakmailag kétségtelenül jó választás.
Politikailag meg, ahogy ez már Magyarországon lenni szokott, - a Fidesz azonnal nekirontott és kommunista bankárnak aposztrofálta, egy nekifutásból alkalmatlannak is nyilvánítva.
"A döntésből is látszik, hogy tovább támad a Gyurcsány-Bajnai korszak, fél évvel a választás előtt méltatlan és alkalmatlan embereket ejtőernyőztetnek hosszú évekre szóló fontos pozíciókba, és ezzel a jövő elől veszik el a levegőt."- nyilatkozta Répássy Róbert.
Retkes meg leginkább annak örült, hogy nem Veres János került delegálásra, - olyan echte magyar dolgok ezek...
Ilyen esetekben az ellenzéknek is az lenne a dolga, hogy bárki is a delegált, segítse abban, hogy a posztok elosztásánál jó eséllyel induljon, olyan posztot kapjon, amelyben döntéseivel az Unió érdekeivel összeegyeztethető nemzeti érdekeinket is segíteni tudja, amely növeli Magyarország nemzetközi tekintélyét és javítja alkupozicióinkat.
Ehelyett a Répássy Róbert azonosítójelű csicska megengedi magának már megint azt, hogy az ország érdekei ellen akciózzon.
Mi a hazaárulás, ha nem ez?
Retkes meg csak egy politika ellen beoltott idióta, aki állandó szerepzavarában folyamatosan ontja a hülyeségeket, - aki Horn Gábor láttán eddig még nem szégyellte, hogy SZDSZ-es, az most pótolhatja a mulasztottakat...

Tiltakoznak a tejtermelők.
Tehénfejeket tettek a minisztérium elé, hadd kapjon frászt Gráf, ha felébred...
Az a problémájuk, hogy kilátástalannak tartják az ágazat helyzetét, és kifogásolják, hogy a hazai és az EU vezetés halogatja a szükséges intézkedések megtételét.
Nem tetszik nekik, hogy az áruházláncok magas árréssel dolgoznak, hogy olcsó import-termékeket is forgalmaznak, hogy alacsony a tej felvásárlási ára.
Tekintsünk most el a Keresztapa című mozi lófejének parafrázisától, és nézzük a szikár tényeket.
A mezőgazdaságban dolgozóknak is illene már szembenézni a szomorú ténnyel:  húsz évvel ezelőtt kitört a kapitalizmus, piacgazdaság van, ami azt jelenti, hogy a termékeiket a piacon kell elhelyezni, piaci áron.
A tejet is.
Lehet ugyan az árakkal babrálgatni, de egy ponton túl az ezzel élő kormány belegabalyodik a dologba, mint macska a házicérnába, oszt baj-baj hátán lesz a végeredmény.
Megaztán az Unió is tiltja az ilyesmit.
Szóval ehhez kellene alkalmazkodni, merthogy a piacon diktálni csak akkor lehetne, ha a világ minden tehene a magyar gazdák tulajdonában lenne, - igaz, akkor meg egymást csesztetnék...
Úgyhogy lehet összeszedni a szegény Riskák bánatos fejét és lehet hazaballagni termelést szervezni, korszerűsíteni, gépesíteni és tenyészteni, - szóval lehetne hatékonyságot növelni.
Nagy kár, hogy a derék parasztemberek nemigen értik a dolgot, - talán majd úgy tíz év múlva...


Olaszországban 24 óra alatt 8 embert vitt el az ominózus vírus.
Ukrajnában, Romániában már ott van, most  már Olaszországban is vannak halottak, és ma reggel még mindíg azon meditált valaki a rádióban, hogy van e értelme az oltásnak.

Még mindíg folyik a hangulatkeltés, de nem sok van már hátra, hogy a legszkeptikusabbak is farokfelcsapva rohanjanak bárhova, csak adják be nekik a védelmüket biztosító vakcinát.
A kormány gyorsan lépett a logisztikai problémák kiküszöbölése érdekében is, - a Fidesz legnagyobb bánatára szakszerűen és hatékonyan.
A kiküldött alapkészletet a patikák gyakorlatilag már eladták, a lakosság egyre aktívabb, ugyanakkor, ha valaki körülnéz a szomszédságban, akkor rá kell jönni, hogy hiába a fideszes nyekergés, a halálfélelem legyűri a legszebb kampánytervet is.
Bajnai kormánya ennél a feladatnál is jól vizsgázott, - kevés ennyire felkészült országot lehet találni Európában...


A tegnapi témákkal kapcsolatban kifogásolta egy hozzászóló (nicsak! :O))) ) hogy nem írtam egy perről.
Pótlom a mulasztottakat.
Bajnai Gordon pert vesztett Orbán Viktorral szemben.
A kormányfő még az EU pénzek elosztásáért felelős miniszter korában perelte be a pártelnököt, mivel az a pénzek elosztásának módját kifogásolva azt a látszatot keltette, hogy a pénzek elosztása során azok "eltünnének" - szorgalmasan egybemosva az EU pénzek kezelésének ügyét a Zuschlag üggyel.
A miniszter felszólította Orbánt, ha tudomása lenne konkrét szabálytalanságról vagy korrupcióról, akkor tegyen feljelentést izibe.
Természetesen Orbán a füle botját se mozgatta, - erre perelte be őt Bajnai.
A per megjárt minden stációt és most a LB jogerős ítéletében kimondta, hogy Orbán kifogásolt beszéde nem tényállításokat, hanem csak véleményt tartalmazott, ezért elutasította Bajnai keresetét.
Cser-Palkovics szóvivő az ő nagy eszével elmondta, hogy ez a Bajnai kétszeres pervesztesség után sem nyugodott, és harmadszor is perelt, oszt most aztán háromszor vesztette el a pert, - ami persze egy nagy baromság, ugyanis itt egyetlen per három szakaszáról van szó, amit egyszer vesztett el a kormányfő.
Ezen az ítéleten is el lehetne filozofálgatni, - például azon, hogy miért is köteles eltűrni egy miniszter, hogy munkájával kapcsolatosan az ellenzék bűncselekménnyel gyanusítsa meg, anélkül, hogy állításaiért helyt kellene állnia?
Tulajdonképpen ez a jogértelmezés vezet oda, hogy lassan olyan a politika, mint a bolondokháza, ez a szemlélet vezetett a következmények nélküli országhoz, melyben élünk...
Egyébként a mai magyar bíróságokról nekem is van véleményem, ami olybá tűnik, mintha tényállítás lenne: egy kalap sz*rt sem érnek...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: