2009. november 7., szombat

GYURCSÁNY-BAJNAI, GRÁF, ECONOMIST...

Micsoda szörnyű tett, - Bajnai felkereste Gyurcsányt és beszélgettek!
A Fidesz szóvivője szerint lebuktak, természetesen már megint hazudtak, hiszen Gyurcsány azt mondta, hogy háttérbe vonul és nem vesz részt a politikában!
Szánalmas a Fidesznek ez a Gyurcsány - fóbiája,- rettenetesen félhetnek tőle, ha még ma is állandóan vele foglalkoznak.
Habár - igaz, ami igaz, - Bajnai is egyre népszerűbb náluk, kóstolgatják, próbálnak rajta fogást találni, csakhát ő alkatilag  kevésbé alkalmas az iszapbirkózásra, bájos kisfiús mosollyal sajnálja le ellenfeleit és teszi a dolgát rendületlenül.
Egyébként a kormányszóvivő szerint a találkozások a volt miniszterelnökökkel rendszeresek, Medgyessyvel és Boross Péterrel is gyakran találkozik Bajnai, a kis méregzsákkal viszont nem, - lehet, hogy ez fáj neki?
És hát, egymásközt: miért is ne találkozhatna Bajnai Gyurcsánnyal?
Ezer éve ismerik egymást, egy nyelven beszélnek, valószínűleg egyforma a jövő Magyarországáról kialakított képük is, és Gyurcsány nem egy területen komoly segítséget tud adni a miniszterelnöknek, - miért is kellene elzárkóznia tőle, mintha pestises lenne?
Hogy Orbán és egylete elégedett legyen?
Ugyan kérem...


Gráf József lesz a szocik miniszterelnök-jelőltje - állítólag.
Én ugyan nemigen hiszek ebben, eleve megkérdőjelezi a hír komolyságát forrása, a Magyar Nemzet.

Szerintem, - habár kétségtelenül alkalmas lenne egy kormány irányítására, - Gráf lenne az első, aki visszautasítaná a felkérést.
Ő mezőgazdasági szakember, aki önmagát is így identifikálja, soha nem politikusnak.
Úgy látszik jobbról kísérletezgetnek, szűkítik a számbajöhető jelöltek körét, meg akarják mihamarább találni a jelöltet, akire aztán sebesen rá lehet önteni a moslékosvödröt, hogy fínom legyek.
Dehát persze minden ellenkező jel dacára a szocik sem teljesen idióták, így aztán meg kell várni december közepét, akkor majd kiderül a tuti...
Én a jelölttel szemben egy elvárást biztosan megfogalmaznék, - legyen legalább 185 centi magas, - szeretek röhögni, amikor a televíziós vitán Viktor feláll a sámlira: Kicsi vagyok, székre állok, onnan egy nagyot kiáltok: Én leszek Miháj királytok!
Tegnap az Economist lecseszte a Fideszt antikapitalista populizmusa miatt, az ORTT-t a rádió-mutyi miatt, és nem találta kiszámíthatónak a Fidesz lépéseit kormányrakerülése esetén.
Nem túl jó hír ez a befektetőknek, nem túl jó hír Magyarországnak... 
Ez a szombat viszont kevés hírrel szolgált, -  normális országokban valószínűleg ez a természetes, - kíváncsi vagyok, mikor kerül Magyarország is ezek közé...
:O)))


Nincsenek megjegyzések: