2009. november 26., csütörtök

WEISS MANFRÉD ÚT...

A Szabadkikötő út új nevet kapott.
Az ország valahavolt legnagyobb hadianyaggyárának tulajdonosa és irányítója a névadó.
Időszerű a névadás, a magyar nagyipar megteremtőinek egyikéről akkor emlékezünk meg, amikor az új generációk azt hihetik, hogy a gyárban már az első világháború idején is marcipánt termeltek.
De azért is jó ez a névadás, merthogy a következő átkeresztelési hullámnál nem kell a Rákosi Mátyás Művek névadójának sem új utcát keresni, adott a lehetőség.
Persze szerintem stílusosabb lett volna a néhai Csepel Művek főutcájának adni a történelmi nevet, - egyúttal fel lehetett volna állítani az út elején a névadó szobrát, - ez lehetett volna a csodatevő Csepeli Könnyező Gyáros szobra, - zarándokolhattak volna hozzá a csepeliek gyógyulásért...
Bár egy percig sem vonom kétségbe a néhai iparbáró érdemeit, - tudja valaki, hogy a nevéhez fűződik a Globus konzerv is? - de így, a Horthy emlékmenettől öt percnyire kissé ellentmondásos ötletnek tartom ezt az átkeresztelősdit, - tipikus pótcselekvés.
Mellesleg egyátalán nem tartom kizártnak, hogy nemsokára ezen az úton vonulnak majd a mai modern jobboldaliak  hercig fekete lajbijukban árpádsávos zászlóik alatt, tiltakozva az országot bekebelező zsidó nagytőke ellen, - vicces lesz...
Egy virágzó gyáróriás helyett egy utca, - nem egy nagy üzlet...
Csepel felvirágoztatója nem lenne boldog, ha látná...
Mára ennyi, - fáradt és nyűgös vagyok, - majd holnapra összeszedem magam...
:O)))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Pupu!
Jó neked, te tudsz írni leveleket a rabságból, mint Kossuth (csak nem te is elsikkasztottad az árvák pénzét?), de én sajnos ezt nem tehetem. Leventeve sem, aki jelenleg a fiatalkorúak börtönében van.

Hüpp-hüpp!

Csók: Gumitehén

PuPu írta...

Tehenecske, te még nem költöztél be az új sivatagba?
http://www.rettesoft.hu/gyerebe/forum/index.php?sid=2dba3094c473d71f03b4c434259ed017
Ez a címe, - és ma új oázist nyitok, mert a régit mexállták a sakálok!
:O))))

Bumburnyák írta...

..érdekes, amíg az oázisban hirdetted nagyságodat, nem zavartak a sakálok..akik közül jó néhányat pont azért nem látni manapság..mert pont érted harcolva estek el a homokbarrikádon..

..na ja, a pokolba vezető út az oázisban is jószándékkal ven kikövezve..

PuPu írta...

Nekem ez máshogy jött le, - de lehet, hogy tévedek, - ez esetben elnézést kérek.
Nem vagyok egy érzékeny lélek, de már ezelőtt is egyszer belémtették az ideget, most meg aztán végképp eldőlt bennem a bornyú...
Mondjuk azt sem értem, miért kellett értem harcolni,- meg kellett volna nézni a hozzászólást, ami után kitiltottak és kiderül:nincs miről vitatkozni.
De ma már mindegy is...
:O)))
:O)))

Bumburnyák írta...

..sokan kérdezősködtek utánad..még szakszervezet alakításába is belefogtak..így esett el Madame Chameau..Bactrianus császár..TeVera..

..szerinted most jobb így..egy eldugott fórum, meg a blog..?

..nem hiszem..