2009. november 4., szerda

KÖLTSÉGVETÉS, GÁZ, GROSICS...

      Van elfogadott költségvetés, nincs meglepetés, a költségvetési tartalék magasabb, mint az idei volt.
A Fidesz természetesen sopánkodik, hogy nem fogadtak el egyet sem javaslataik közül, - többek között nem fogadták el a világ egyetlen költségvetés-nélküli volt pénzügyminiszterének európai léptékű ravatalozóépítési indítványát sem, - meg kell a szűnek szakadni.
Aztán egy négymilliárdos informatikai fejlesztésekre szánt összeget is fájlalnak, - szerintük a szocik ezzel vásárolták meg Horn Gábort és Kókát.
Hát nem tudom, - Hornért ugyan egy kristálydetektorhoz mellékelt krumpli ára is soknak tünik,de szerintem nincs az az informatikára költött fillér, ami ne lenne indokolt.
Ha ez volt az ára a szavazatuknak, hát jól tették a szocik, ha a megszavazták a közoktatás informatikai fejlesztésére azt, ami a volt koalíciós partner szívügye volt, - négymilliárdot a 12 6662,680 milliárd forint összegű költségvetésből...
Tetszik nekem ez a kormány és Oszkó munkája különösen.
Fölényes magabiztossággal válaszol meg minden feltett kérdést, nem maszatol, és amit elmond, az meggyőző.
Varga Mihály, a Fidesz pénzügyi lángelméje hozzá képest kétlábon járó demagóg jelszógyárnak tünik, - ha nyernek esetleg, (brrrrrrrrrrrr...) akkor ez a hozzáállás azért kevés lesz az üdvösséghez...

      Szépen telnek a stratégiai gáztározók.
Ha belegondolunk, hogy 2006 januárjában még nem volt stratégiai gáztározónk és a meglévők a tél során teljesen kimerültek, akkor talán azon is el lehet gondolkodni, hogy valóban olyan eredménytelen e a szocialista kormányzás, mint ellenfelei állítják?
Az energiabiztonság megteremtése - tetszik, nem tetszik - a szocialista kormány nevéhez köthető, és ez a mai világban az ország számára nagyon jelentős előrelépés.
A bizonytalan ukrán politikai helyzet bármikor produkálhat olyan fejleményeket, melyek következtében az oroszok elzárják a gázcsapot.
Természetesen a russzofóbok ilyenkor Moszkvára mutogatnak, jóllehet egyetlen nyugati ország sem engedné meg, hogy az általuk szállított árúból a tranzitországok rendszeresen lopjanak.
Mindenesetre most egy lépéssel beljebb vagyunk- ennél már csak az lesz kellemesebb, amikor átadják az Ukrajnát elkerülő gázvezetéket/vezetékeket.
Csak remélni lehet, hogy Orbánék nem fogják megengedni maguknak az oroszok provokálásának luxusát, - a russzofób hörcsögtől persze minden kitelik.
Akkor pedig gáz lesz.
Pontosabban nem lesz.
Hiba lenne...

      Grosics nem fogadja el a Budapest díszpolgára címet.
Szomorú látni, hogy népszerű és érdemdús emberek hogy épülnek le időskorukra, és milyen szélsőségesen gyűlölködő magatartást képesek tanusítani.
Grosics jobboldali érzelmű, - ez rendben van, ne is nagyon várjunk mást a hajdani Hunyadi-páncélostól.
Az elismerést viszont ennek tudatában kapná a Közgyűléstől, - nem kimondottan politikai érdemeire való tekintettel.
Érdekes módon hősünk aktív életében nem nagyon idegenkedett a komcsiktól, - nem hallottam, hogy visszautasította volna a kor prominenseinek szeretetét a csatolt javakkal egyetemben, - egészen jól elvolt velük.
Most meg itten zord és keménygerincű ellenálló lett hirtelen, - az ember nem is tudja, sírjon vagy röhögjön.
Méltatlan dolog ez, - szegény hajdani sportember maga alatt vágja a fát.
Már az első húzása sem volt túl ésszerű, - a politikai elkötelezettségével tüntetett egy megosztott országban.
Addig az egész ország tisztelte, szerette, egy nemzeti mítosz volt, onnantól kezdve elveszítette a fél országot, - miért volt ez jó neki, ki tudja?
A sportoló tartsa meg  politikai elkötelezettségét magánügyének, beszélje meg esetleg barátaival a sörözőben, de nem dolga a nyilvánosság előtt pártoskodni, - maradjon meg annak, aki:nek megszerettük: Fekete Párducnak a kapuban.
Persze ez csak álom, - pótolni kell a mulasztottakat, harcolni kell szegénynek, mindhalálig...
:O)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Látom, az nem fért bele a nap híreibe, hogy Bajnai pert vesztett Orbánnal szemben az LB-n.

rebeka anyád írta...

Tévedsz pupuka,ha azt hiszed,hogy Grosics elvesztette a fél ország tiszteletét!
Sőt,akik idáig nem foglalkoztak vele kalapot emelnek előtte!
Jól tette,hogy nem vette át a tetves, szarházi cionistáktól!
Ti mocskos,pufajkás tömeggyilkos, kommunisták mindenkit félre tennétek!

PuPu írta...

Rebusnak üzenem, hogy egy ember félretételének igencsak különös módja a félretett személy díszpolgárrá választása.
Mint ahogy nem a tetves, szarházi cionisták, mocskos pufajkás tömeggyilkos kommunisták, hanem Budapest díszpolgára lett volna szegény leépült portás...
Amúgy, amikor ilyen szépen kihánytad magad megkönnyebbülsz?
:O)))