2009. november 13., péntek

TURULFOTÓ, KÓKA, ÍTÉLET...

Szabálysértési eljárást indított a Rendőrség a XII. kerületi turulszobor átértelmezője és '"társai", köztük az Index fotósa ellen..

Egy angol művész a meglévő képzőművészeti alkotásokat úgy próbálja átértelmezni, hogy latexból készült figurákkal "egészíti ki" azokat, új értelmet adva a műnek.
Járt a Szoborparkban, járt máshol is, és megtalálta a sok vitát kavaró Turult is, - a csőrébe egy latex-kezet helyezett asszisztense segítségével, majd a művet lefényképezték, és a kezet a madár csőréből eltávolították.
Normális országban itt vége is lenne a történetnek, de nem  ám nálunk!
Éber honffy betelefonált a kerületi alpolgármesternek, hogy mérgezik a tupírozott csirkét, erre az ráküldte a rendőröket a rendbontókra, akik aztán némi magyarázkodás után útjukra bocsátották a művészt és kis csapatát.
Telt-múlt az idő, és négy hónap elmúltával kiderült, hogy itten kérem fennforgás volt, amit a szerv nem nézhet tétlenül, ezért hát szabálysértési eljárást kezdeményezett a résztvevők, - a fotós, a művész asszisztense és egy érdeklődő ellen, -valamilyen rejtélyes oknál fogva  a művész megúszta a nyaktilót, ellene nem indult eljárás.
Persze a rendőrség tudja mi a logika, - valószínűleg van akváriumuk, hogy a közismert viccre hadd utaljak...
Balkán-felső ez itt kérem, nem vitás.
Van egy szobor, amelyikről több bírósági döntés is magállapította, hogy felállítása jogszerűtlen volt, van egy művész, aki ezexerint a a négy éve jogszerűtlenül álló szobor csőrébe jogszerűtlenül applikált húsz percre  egy latex-kezet, - előbbi esetben a qtya se ugat a szobor felállítója után, utóbbi esetben meg vesszen még az is, aki a környéken volt!
Hihetetlenül humoros ország a mienk, nagyon lehetne röhögni a dolgainkon, ha nem lennének ennyire siralmasak és balkániak.
Legjobban a szerencsétlen rendőröket sajnálom, akik a helyszínen szaxerűen jártak el, jól ítélték meg a helyzetet, és vélhetőleg csak idióta elöljáróik jövőbe tekintő konformizmusa miatt kellett ez a bolhacirkuszt megrendezniük bírósággal, tárgyalásokkal, előre borítékolható ítélettel, - természetesen az adófizetők pénzén.
Engem ez a bánatos szárnyas nem nagyon érdekel, - ha a XII. kerületi (kis)polgároknak ez a giccs kell, hát nézegessék, a felháborodott antifasiszták meg gondolják végig ezt a problémakört Tatabányától a Nemzetbiztonsági Hivatalig és szomorkodjanak.
Itt egyedül azoknak van jelenleg igazuk, akik azt szeretnék, hogy zsűrizés nélkül ne lehessen köztéri szobrot felállítani a fővárosban, de ők is elmehetnek az igazukkal a sóhivatalba.
Az ilyen ügyek elintézésének honi módjára a kerület polgármestere adott módszertani útmutatást úgy egy évvel ezelőtt, mondván: már csak 16 hónapot kell kibekkelnünk...
Ennyit mellesleg a független magyar bíróság tekintélyéről, a jogkövető magatartásról meg a jogállamról...

Javaslat érkezett az MSZP elnökségéhez, hogy egy-két prominens SZDSZ vezető kerüljön fel a szocialista listára.
Kókára, Magyar Bálintra vagy Horn Gáborra gondoltak.
Szerintem azért a nagyvonalúságnak is vannak határai.
Magyar Bálint még csak-csak, de elfeledni Kóka kirohanásait, Horn Gábor mérhetetlen nagyképűségét és agreszzivitását elég nagy hiba lenne, - nem is értem kinek jutott eszébe ez az ötlet.
Azt írja az Index, hogy Gyurcsány köreiből jött a javaslat, - én azért ezt nem hinném.
Gyurcsány csak akkor csinál ilyet, ha annak értelme van, ez az ötlet pedig ezt az elemet igencsak nélkülözi.
Ennyi erővel felvehetnék a listára Kövér Lászlót is, - benne legalább nem kellene csalódniuk...

Megszületetta jogerős ítélet szegény Szögi Lajos gyilkosainak ügyében.
A bíróság láthatóan és érzékelhetősen  alaposan tette a dolgát és végre ítéltet hirdettek.
A vádlottak némelyike az eljárás végére - úgy tűnik -  fel tudta mérni tette súlyát, habár nem lehet pontosan bemérni, hogy mennyi ebből a saját meggyőződés és mennyi az ügyvéd tanácsa.
Mindenesetre a példa statuálva lett, a vádlottakra rá fog rohadni a műanyag-lakat, az árokba lökött kislány meg mostanában nemigen fogja látni a rokonait, így válva végül mégis áldozattá.
Primitív emberek primitív tetteire nincs mentség, nincs magyarázat és nincs felmentés, - remélem, amikor a cigánygyilkosságok elkövetői állnak majd a bíró elé, a bíróság velük szemben is hasonlóképpen szigorú lesz...

Melegszik az idő, holnap lehet menni kirándulni, - kitarthatna ez az időjárás márciusig...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: