2009. november 2., hétfő

VAKCINA, RÁDIÓK, PEKING...

      Nem oltatják magukat a népek.
Egy közvéleménykutatás szerint a lakosság többsége idegenkedik a H1N1 ellen kifejlesztett vakcinától, és nem szándékszik megszúratni magát.
Állítólag félnek a mellékhatásoktól.

Érdekes ez az egész.
Mint gyakorlott gyógyszerfogyasztó ha horrorra vágyom, el szoktam olvasgatni a gyógyszerek dobozaiban fellelhető tájékoztatókat, majd elszörnyedve és rettegve ébren töltöm az éjszakát.
A legkevesebb, hogy egy nátha elleni szer beszedése esetén mellékhatásként bubópestissel és valamennyi a törzsemből kilógó alkatrész hirtelen lesorvadásával fenyegetnek, de nem ritkaság a BTK-ba ütköző halálos fenyegetés sem.
Mint tudjuk, bátor lakosságunk két pofára falja a gyógyszereket, nem rettenve vissza semmitől.
Akkor hát mit nekünk egy ilyen csóró kis vakcina?
Mint kiderült, van azért a titoknak megfejtése: a fidesz-szavazók nagyobb, míg a szoci szavazók mérsékeltebb arányban utasítják el a gyógyszert, - a rút komcsi kormány ármányát a népegészségügy ellen.
Ép ésszel ezt eléggé nehéz feldolgozni, már csak egy Fidesz-kormány hatalomrajutásában reménykedhetünk.
Majd ők kifejlesztenek ez ellen az elmebetegség ellen valamilyen gyógyszert, amit az ő szavazóik is bátran szedhetnek s majdani felgyógyulásukat követően jöhet a vakcina.
Az jó gyógyszer lesz.
Bekaphatják...

      Nem csitul a morgolódás a kereskedelmi rádiók frekvenciáinak újraosztása miatt.
Érdekes, hogy az emberek nem képesek átlátni nagyonegyszerű gazdasági dolgokat sem.
A pályázat tekintetében  nem elsősorban erkölcsi problémák merülnek fel, hanem anyagi természetűek.
A két pályázó rádió ugyanis nem határozta meg egzakt módon, hogy mennyit fizet a frekvenciákért, hanem azt mondta, hogy majd az árbevétele felét fizeti meg.
Hogy mennyi lesz az árbevételük, azt viszont ők fogják majd megmondani, merthogy az általuk vázolt konstrukcióban erre korlátlan lehetőségük van.
Tőlem pályázhatna a frekvenciákra akár dr Goebbels és Szuszlov is, de az ajánlatuk legyen korrekt és egzakt, ne pedig a nép hülyítésére szolgáló fikció.
Ezt persze nem nekem kellene észlelnem, hanem az ORTT-nek.
Állítólag egy pályázó esetén észlelte is, ki is zárta őt a versenyből, és innentől kezdve még combosabb ez a disznóság, amit mifelénk közbeszerzési pályázatnak hívnak...

      Pekingben leesett a hó.
Állítólag még nem akart leesni, de a KKP KB. határozatot hozott a tartós szárazság elleni küzdelem ügyében és a kapcsolódó technikai intézkedések hatására a hó úgy döntött, hogy esni akar.
Érdemes az ilyesmire odafigyelni, - ha valakinek kétségei lennének, hogy Kína úgy fog elhúzni  mellettünk, mint gyorsvonat a mellette loholó kutya mellett, akkor az eltöprenkedhet.
Megismételték tegnap este a Fekete Jánossal 90. születésnapján készített riportot, - abban is esett szó Kínáról, mint monumentális felvevőpiacról, melyen valószínűleg elhelyezhető lenne az egész magyar mezőgazdasági termékfelesleg.
Talán illene készülni erre a lehetőségre, talán lehetne pozíciókat szerezni most, amikor még nem rohangál ott a világ összes mezőgazdasági termelője, - egyátalán, oda kellene figyelni erre a világhatalomra, és ezzel párhuzamosan Indiára is.
Persze mi jó érzékkel már megint erősek vagyunk  - most éppen az indiai konszernekkel szemben, holott meg kellene csókolnunk a földet, ahová ezek a gigászok gyárat akarnak telepíteni, mert az ő virágzásuk a magyar gazdaság felvirágzását hozhatná magával, az pedig az életszínvonalat, a kulturát, az egészségügyet emelné fel, - ha hagynánk.
Fel kellene hagyni az illúzióinkkal a sufni-üzemekben szenvedő magyar vállalkozók gazdaságélénkítő szerepét illetőleg, - a globalizált világban ezeknek legfeljebb a nagyok beszállítóiként lehetne esélyük, de a jelenlegi technikai és szakmai felkészültségükkel ma még arra sincs, - tisztelet a kevés számú kivételnek.
Arra kellene inspirálni a magyar vállalkozót, hogy alkalmazkodjon a világpiachoz, merthogy a piac mára valóban világméretűvé vált.
Aki azzal hitegeti őket, hogy a mi cseppnyi kis piacunkra bezárkózva, barkácseszközökkel talpon lehet maradni, az hazudik nekik.
Vonatkozik ez a mezőgazdaságra is, - a lombfűrészt kéretik behelyettesíteni lófogatra...
:O)))

1 megjegyzés:

alberto írta...

Teljesen igazad van .Jól mondják, hogy nagy baj az agybaj.Nem tudom, hogy mi lesz a következő, amelyből politikát csinálnak