2009. december 9., szerda

FENYEGETÉS, JÁSZLADÁNY...

Megfenyegették Szíjjártó Pétert.
Küldtek neki egy géppisztolyba való töltényt, - ha lett volna stílusérzékük, akkor a lövedékbe belegravíroztatják a nevét.
Így csak egy kísérőlevelet mellékeltek hozzá. melyben hazugságaiért cserébe kilátásba helyezték kivégzését.
Valószínűleg csak idióták hülyéskedéséről van szó, de azért nem szívesen lennék a politikus, és még kevésbé a családja bőrében.
Bármennyire is komolytalannak tünik az ügy, mégis, a mai világban nem lehet nem komolyan venni az ilyesmit.
Megzakkant idióták mindenhol vannak, miért pont nálunk ne lennének, még a baloldalon is lehetnek, és a cigánygyilkosságokból is láthatjuk, hogy hova vezethet az elvakult gyűlölködés.
Persze a Fidesz logikája szerint most meg kellene vádolnunk őket azzal, hogy a választások előtt önmagukat fenyegették meg, hogy eltereljék a figyelmet Szíjjártó gyanús, zavaros, stb. stb...
Nem kellene ezt sem tenni, - nem éri meg senkinek az agresszivitás fokozása.
Persze abban, hogy a társadalom elment a szélsőségek és az agresszivitás felé, Szíjjártónak is komoly része és szerepe van.
Ez az a tipikus eset, amikor a fagyi visszanyalt.
Talán most egy percre bele tudja élni magát Gyurcsány helyzetébe, pedig hol van ez ahhoz, amit a volt kormányfő kapott éveken keresztül, nem kis részben az ő tevékenységének eredményeképpen is.
A fenyegetőt persze el kell fogni és példásan meg kell büntetni, de nem ártana, ha Szíjjártót az eset rá tudná venni egy tőle teljesen szokatlan viselkedésre: elgondolkodhatna a kimondott szavak súlyán és a politikusi felelősségen.
No, ez persze csak utópia, de olyan jól esik néha álmodozni...


Jászladányban a bíróság szerint nem történt szegregáció.
Természetesen arra való hivatkozással szólt így az ítélet, hogy egy magániskolát nem lehet összehasonlítani egy államival.
Hogyne.
Ezexerint egy önkormányzat úgy harcolhat leghatékonyabban a szegregáció ellen, ha létrehoz egy alapítványt, annak ingyen odaadja az önkormányzati iskola épületét, felszerelését, majd havonta ezer forint alapítványi támogatást előírva megkezdi a gyermekkorunkból jól ismert "Alma játszik - körte nem..." elnevezésű társasjátékot.
Láss csodát, az összes kis cigánypurdé valahogy véletlenül kimarad, - még ha fizetne is Kolompár Gáspár, akkor is elfogy a hely, mire az ő gyerekét kellene felvenni.
És ez állítólag nem szegregáció, hiszen az önkormányzati iskolába természetesen mindenkit felvesznek.
Nem vagyok én a magániskolák ellen, de akkor azok legyenek valódi magániskolák, - teremtsék meg az oktatás feltételeit saját erőből, tartsák fenn az iskolát a normatív támogatás mellett saját forrásokból, az önkormányzat meg fordítsa a rendelkezésére álló összegeket a saját iskolájára.
A magyar bíróságok - ha lehet - még alacsonyabb színvonalon állnak, mint az ügyészség, - Justícia szemét ma Magyarországon nem bekötötték, hanem kiszúrták, és akkor még nem is beszéltünk a fogyatékkal élő hölgy ledér erkölcseiről...

:O)))

Nincsenek megjegyzések: