2009. december 30., szerda

NAVRACSICS, KÓRHÁZAK, KÖLTSÉGVETÉS...

Ez a Navracsics egyre idiótább.
Volt idő, amikor még úgy nézett ki, hogy végre van a Fidesz vezérkarában valaki, akinek volt gyerekszobája.
Aztán hamar kiderült, hogy mint általában szokott az ilyesmi történni, nem hozzá emelkedett a többiek nívója, hanem az ővé szállt alá a béka feneke mínusz két centire, hogy itt aztán találkozhasson a fociöltözőkben kikupált kollégiumi szobatársak színvonalával...
Azt a bölcsességet osztotta meg velünk legutóbb, hogy 2009 az összeomlás éve volt, és ezt az állítását mindenféle gyermeteg magyarázatokkal próbálta alátámogatni, - nevezetesen összeomlottnak nevezte a kormányt, az MSZP-t és a kormányzati politikát.
Hát nem tudom, - nyolc évig küszködtek azon, hogy megbuktassák a kormányt, az mégis kihúzta a ciklus végéig, az MSZP is elindult szépen kifelé a gödörből és a kormányzati politika minden nemzetközi fórumon elismerést vívott ki, az eredmények kézzelfoghatóak.
Aztán azt is mondta ez a derék Tibor, hogy 2010 az újrakezdés éve lesz, - egymásközt szólva ez felér egy életveszélyes fenyegetéssel.
Mit akar ez a szomorúszemű újrakezdeni?
A kormányzásuk utolsó két évében megvalósított pénzszórást?
A politizálás helyett előadott propagandaszólamaik közkinccsé tételét?
Viktor halhatatlan személyiségének megörökítését filmszalagon?
A parlamenti ki-bevonulgatást, csak most háromhetente?
Nem értem én ezt a Tibort, - lehetett volna belőle politikus is, ő mégis beállt Viktor száz bohóca mellé százegyediknek, - gondolom, Tompika irigykedve figyeli őt Brüsszelből.
Sajnálatos...

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület álmélkodik.
Nem érkezett meg még az a hatmilliárd forint a kórházak számlájára, amelyikről mindenki tudta, hogy csak január első napjaiban fog megérkezni.
Most tessék, - itt állnak a kifizetetlen számláikkal és csak néznek bánatosan.
És van pofájuk a felhalmozott százmilliárdos adósságaikra hivatkozni, holott éppen ez lehetne az legfőbb indok, hogy a panaszkodásban résztvevő kórházigazgatók háromnegyedét elzavarja végre valaki  a francba, és vagy ötven kórház ajtaját azonnali hatállyal százas szegekkel beszegeztessék.
Persze változtatásokhoz nem fűlik a foguk, ennél sokkal egyszerűbb, ha a markukat tartják mint hajléktalan a piros lámpánál, csak ők még Fedél nélkült sem kínálgatnak.
Mindenki tudja a szakmában, hogy ez a magatartás nem vezet sehova, mindenki meg tudná mondani, hogy hol ás milyen kapacitásoktól kellene megszabadulni ahhoz, hogy gazdaságosan és hatékonyan legyen üzemeltethető a rendszer, de működik az omerta, - kussol mindenki, és összeszorított szájjal nyújtogatja a markát.
Emellett persze az ügy másodlagos haszna, hogy betarthatnak a szociknak is, akiket nem nagyon szeretnek, merthogy követ dobtak az ő kis pocsolyájukba, ahol oly vidáman dagonyázott évtizedeken keresztül a főorvosi kar.
Nos, majd meglátjuk, meddig mehet ez így tovább, az állam által finanszírozott, adómentes pénzeket termelő magánrendelések, a főorvosi szobák, a műtétek szabott árai, melyeket szemérmesen paraszolvenciának neveztek - és meddig folytatódhat a végtelenségig kizsigerelt nővérek és kezdő orvosok kizsákmányolása. 
Ez utóbbiak persze nem azt várják, hogy megreformálják végre ezt a rémálmot amit magyar egészségügynek hívunk, hanem azt várják, hogy végre ők legyenek a főorvosok, és ők legyenek a szisztéma haszonélvezői.
Csak a betegeket mentse meg az Úr...

A költségvetés harmadik negyedévi eredményei meghaladnak minden várakozást.
Az MNB közlése szerint a harmadik negyedévben 698 millió euró többlettel zárt a folyó fizetési mérleg.
Ez nagyjából azt jelenti, hogy idén egyensúlyba került a költségvetés és a jövő évi kilátások is kedvezőek.
Hihetetlen eredmény ez, világviszonylatban is jegyzik és példaként emlegetik sok-sok ország számára, - lám, meg lehetett csinálni a világgazdasági válság kellős közepén is.
Az MNB mai közleménye csupa jó hírről számol be, - már várom, hogy a szocialisták propagandája hogyan fogja ezt ügyesen kommunikálni, merthogy a jobboldali propaganda egyelőre eléggé gyenge e tekintetben, - például az Index ezt a címet adta a beszámolójának: "Rekordmértékben finanszírozzuk a külföldet".
A cikken belül aztán kiderül, hogy az ország finanszírozási képességéről van szó, - " Tovább növekedett – a már a második negyedévben is rekordmértékűnek mondható – finanszírozási képesség Magyarországon a harmadik negyedévben - írja a Portfolio.hu. A hatalmas pozitív szaldó (szezonálisan kiigazított adatok alapján 1268 milliárd euró) azt mutatja, hogy a magyar gazdaság globális válságra adott alkalmazkodási reakciója igen erős."
Aki csak a címeken fut át, az viszont bátran megállapíthatja: a szocik már megint talicskával tolják a pénzt külföldre.
De mindegy is, - a lényeg, hogy az ország helyzete megerősödött, van alap a továbblépéshez, és ez kétségkívül a Gyurcsány-Bajnai kormányok következetes politikájának együttes érdeme.

Ma történt még, hogy Sólyom László megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról szóló törvényt, - fene tudja, hogy igaza van e, de a megfontolt döntésnek nincsen párja...

:O)))

Nincsenek megjegyzések: