2009. december 5., szombat

OMNINVEST, SÓLYOM...

Még mindíg nincs vége az oltások és az oltóanyag körül gerjesztett cirkusznak.
Egyik vád az volt a magyar gyártó ellen, hogy az offshore hátterű cég nem fogja megfizetni az esetleges súlyos mellékhatások és károsodások miatti kártérítéseket.

Ma az Omninvest reagált a Napi Gazdaságban megjelent állításokra, tisztázta, hogy a cég nem offshore, hanem magyar cég, a magyar szabályok szerint jár el, felelősségbiztosítással és meglehetősen jelentékeny saját tőkével szavatol tevékenységéért, ezért hát aggodalomra semmi ok sincs.
A Napi Gazdaság ez ügyben játszott szerepe viszont sajtóetikai kérdéseket is felvet, - márha lehet még egyátalán etikáról beszélni a mai magyar médiával kapcsolatban.
Ha a támadás a Blikkben jelenik meg, akkor legyint egyet az ember, - istenem, bulvár, hát hadd hangoskodjanak, de ez állítólag egy gazdasági szaklap, amelyikről nehezen hihető, hogy szerzője nem látja át a magyar és az offshore cég közötti különbségeket.
A szerző meg a szerkesztő tudja pontosan, hogy felelősség szempontjából egy magyarországi bejegyzésű korlátolt felelősségű társaság esetében  teljesen mindegy, hogy annak egyik  tulajdonosa maga Mr. Kajmán, vagy a Kajmán @Co. Ltd. a Kajmán-szigeteken bejegyezve, vagy Kossuth Lajos, esetleg a Hétvezér Kft ópusztaszeri székhellyel.
Az ilyen cikkek csak a politikai hangulatkeltés célját szolgálják, ami egyébként természetes dolog lenne választások előtt, - kenjük be az ellenfelet egy kis híg sárral, - de egy ilyen egészségügyi válsághelyzetben súlyos felelőtlenség a választók életével játszadozni, - nincs az a politikai haszon, ami megérné.
Mégsincs vége a sunyi hangulatkeltésnek a mai napig, holott ma már halottak nyomatékosítják az ügy komolyságát, orvosok állapítják meg elhunyt betegeik teteme fölött, hogy ilyen tünetekkel, ilyen agreszív, ilyen gyors lefolyású és ennyire súlyos károsodásokat okozó betegséggel praxisukban  még soha nem találkoztak.
Orbán mindenkit felelősségre akar vonni, nap nap után szinte rögeszmésen fenyegetőzik.
Én csak egy embert szeretnék felelősségrevonni, - azt, aki felelős azért, hogy emberek millióit aljas, - politikai indokból megtévesztették a helyzet veszélyességével és a vakcina hatásosságával kapcsolatban.
Nem kívánom neki, hogy az ő Istene hozzártartozóiban büntesse meg, - abban meg nemigen hiszek, hogy az eddig meghalt kismamákért és csepp magzatokért valaha is lelkismeretfurdalása lesz.
De azt szeretném nagyon is, hogy a társadalom ismerje fel a z erkölcs és a politikusi felelősség teljes hiányát, a gátlástalan hatalomvágyat abban az emberben, akinek a magyar állampolgárok élete sem drága a vágyott rang elérése érdekében.

Túlmozgásos államelnökünk már megint nyilatkozott egy jót.
Közös nyilatkozatban tiltakoztrak vezető nyugati országok nagykövetei a magyarorsuági befektetői klímát rontó tényezők ellen, - leginkább a pécsi vízmű és a rádiók körüli cirkuszokra reagálva.

A november 18-án megjelentetett dokumentumot az Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc budapesti nagykövetségei írták alá.
Sólyom meg megsértődött és ebből az alapállásból taglalta, hogy mennyire sértő ez a nyilatkozat az országra nézve.
Hallgatott volna, bölcs maradt volna.
A pécsi ügy tipikusan fideszes erőszakos akaratérvényesítés, mint volt anno a Budapest Airport ügye, vagy az Erzsébet téri megagödör létrehozása, - erőművészeti mutatvány a gazdasági élet egyes szerepkőivel szemben, kerül. amibe kerül.
A rádiók ügye meg a Nagy Magyar Mutyi iskolapéldája, a vezető pártok osztozkodása a kívánatos koncon, látja ezt mindenki.
Sólyom azt gondolja, hogy ezekkel az országokkal ugyanazt lehet tenni, mint ami a jobboldali magyar belpolitikai gyakorlat, - addig ugatunk, míg mindenki el nem hiszi a mi igazunkat - ezek az országok ilyen primitív módon nem gyalulhatók le, - nem magyar választókról van itt szó, kéremszépen.
Egy államfőnek nem megsértődnie kellene, hanem levonni a tanulságokat, és tekintélyével elérni azt, hogy a helyzetet korrekt módon rendezzék.
Már persze, ha lenne tekintélye.

:O)))

Nincsenek megjegyzések: