2010. január 2., szombat

2010...

Érdekes év áll előttünk.
A jobboldal egy része Orbán Viktor győzelmét várja a tavaszi választásokon.
A közvéleménykutatások adatai szerint nem is alaptalanul.
Másik része a Jobbik nagy sikerét, - ami azt illeti, számukra már az is nagy siker, hogy úgy tűnik, szintén parlamenti pártttá válnak. Persze ez nekik nem elég, ők szívük mélyén akasztgatni szeretnének.
Van egy vékony konzervatív réteg, amelyik a Dávid Ibolya nevével fémjelzett higgadt és mértéktartó politizálást preferálja, - remélhetőleg bejutnak a Parlamntbe.
Orbán hónapok óta ígérgeti a felelősségrevonásokat, hívei egy része ezt lelkesen üdvözli ezt.
Ők abban a percben átállnának Vona zászlaja alá, amelyikben Orbán lágyabb hangokat kezdene pengetni, - nincs könnyű dolga Mihálynak most, hogy így megszaporodtak a zászlók tábora felett.
A baloldalon sem egyszerű a helyzet, - a Szabad Madarak kalitka nélkül maradtak, most zavarodottan üldögélnek a villanydrótokon és egymást ijeszgetik, közben - már csak megszokásból is - egyet-egyet rugnak néhai koalíciós partnerükbe, meg néha egymásba is.
A kormánypárt meg szokás szerint terepszínt öltött, nehezen lehet észrevenni, legföbb elfoglaltsága a köldöknézegetés, emellett káderpolitikájának és propagandamunkájának csiszolgatása ad még nekik munkát. 
E két területen annyira szerencsétlenek, hogy már csak egy lépés és bekerülnek a Guiness-book-ba, mint Európa legtöketlenebb politikai pártja.
Viszont a gazdaság rendben van, ebben az évben Orbán Viktor már megint ajándékot kap az MSZP-től.
A vicc az, hogy arra készült játszani, amiatt fog jammerolni, hogy mit hagynak rá a szocik, de lassan oda jut ezzel a dumával, mint hajdan a "rosszabbul élünk, mint négy éve" című örökbecsűvel.
Keménygerincű értelmiségünk meg helyezkedik, farol szépen a Fidesz nyomdokvize felé, - némelyiküket nézni is hányinger.
Ellenben a zemberek jól vannak, megint degeszre zabálta magát mindenki az ünnepek alatt, a boltokból is fogyott rendesen az árú, és az év vége felé már a fideszesek is engedélyt kaptak az életbenmaradásra, úgyhogy talán még az influenzahelyzet is javulni fog.
Nagyeszű Köztársasági Elnökünk is megnyilatkozta magát újév alkalmából, - magasröptű volt, mint egy Sólyomtól ez el is várható.
Persze ebben az évben várhatólag neki is annyi, meg egy bambi.
Ez már magában biztosíték arra, hogy lesznek ebben az esztendőben pozitív élményeink is...
:O)))

2 megjegyzés:

kj írta...

Nem tudom,hogy a gyáva szociknak lesz-e annyi vér a pucájukban,hogy a parlamenti többségükkel válasszanak új KE-t?
Abban biztos vagyok, hogy a Vekker úr, szemrebbenés nélkül megtenné.

PuPu írta...

Nem lesz.
Akik ebben döntenek, azoknak biztos helye van a listákon, semmio okuk sincs felvállalni a konfliktust.
Majd jön viszont Polt Péter, és akkor ahányszor ránéznek, annyiszor juthat majd eszükbe , hogy mekkora hülyék...
:O)))