2010. január 8., péntek

EJTŐERNYŐSÖK...

A Fidesz meghirdette a boszorkányüldözést.
És mivel egyébként is vonzódik a dicső múlthoz, így aztán a múlt század nyolcvanas éveihez fordult szakkifejezésért, - rá is talált az "ejtőernyősökre".
Azokat hívtuk így a nyolcvanas években, akik pártnyomásra kaptak beosztásokat állami vállalatok vezetésében, ha nem volt meg hozzá a szakértelmük vagy a szakmai múltjuk.
Azóta elmúlt a Kádár-rendszer kétharmadát kitevő idő, megváltoztak a társadalmi-gazdasági-politikai viszonyok, csak a Fidesz retorikája nem változott semmit, ma is ugyanazokkal a frázisokkal operálnak, mint hajdan apáik...
Nagyeszű Répássy Róbert szerint szerint MSZP-s káderek tucatjainak adtak zsíros állásokat az utóbbi időben, de a Fidesz kész megváltozatni a törvényeket is, hogy a kormány alá tartozó szervektől kirúghassák ezeket az embereket.
Hánytorgott egy sort azon is, hogy vannak olyan államigazgatási beosztások, amelyekben hat évre nevezik ki a vezetőket, holott egy kormányzati ciklus időtartama négy év.
Már magában az is örvendetes, hogy nagy nehezen, nyolc év alatt megtanulták a kormányzati ciklus időtartamát, de az azért kétségeket ébreszt feleszmélésük tiszta szándéka tekintetében, hogy viszonylag hamar sikerült elfeledkezniük azokról a vezetőkről, akiket anno ők neveztek ki az állam működtetésének kulcspozicióiba, és akik közül ma is jó néhányan ott dolgoznak.
Undorító kicsit ez a dolog, már maga ez a fenyegetőzés is olyan snassz, de ha valaki belegondol, akkor ellentétes is a fennálló szabályozással mely szerint bizonyos beosztásokat nem lehet politikai zsákmánynak tekinteni.
Persze meg lehet a törvényeket is változtatni és be lehet vezetni Miháj kiráj  parlamentáris diktatúráját is ha megvan hozzá a kétharmad, de nagyon ostoba a Fidesz, ha azt képzeli, hogy a hatalmát az örökkévalóságig be tudja betonozni, - nem ismeri sem a népet, sem a parlamentáris demokrácia természetét.
Ez a világ - a fideszes reményekkel ellentétben - azért már nem vitéz nagybányai Horthy Miklós világa, mégha vitéz kőbányai Orbán Viktor errefelé is igyekezne, ma már a becsületes magyar ember sem szavaz nyíltan, a szavazófülke magányában meg történtek már máskor is érdekes dolgok.
S ami ma a Fidesz számára egyszerűen végrehajtható politikai erőszak, az lehet, néhány év múlva visszaüt rájuk, mert abban az egyben biztos vagyok, hogy ezzel a választással befellegzett a tehetetlen, nyálcsorgatós töketlenkedésnek a szocialisták között is, és jönni fog egy olyan vezetés, amelyik sokkal keményebben és erőszakosabban fog játszani, mint a mai veteránliga, - remélhetőleg.
Ha nem így lesz, akkor szocialista párt sem lesz.
Jómagam abban reménykedem, hogy a választások utáni tisztújításon visszajön Gyurcsány, merthogy egyedül ő alkalmas a mai gárdából arra, hogy beletegye az ideget a Patásba, - élvezném, amikor a Parlamentben elemezgetné a dolgokat...
Néha az is eszembe jut, hogy a szocialisták lehet, jobban járnak, ha annakidején  megfogadják Gyurcsány öszödi tanácsait és a tagságot és szimpatizánsaikat mozgósítva kiállnak mellette, akkor is lehet, hogy választást vesztünk, de legalább emelt fővel tehettük volna.
Arról nem szólva, hogy a politikai harc összekovácsolta volna a szavazótábort, a teszetosza sodródásnak viszont itt az eredménye.
A bátorság mindíg jó befektetés,- most is az lett volna.
No, majd meglátjuk, - lesznek itt még érdekes dolgok, szocialista potentátok pórázon meg egyebek, majd meglátjuk, mire fut ki a dolog.
Répássy neve egyébként szóba került leendő igazságügyi miniszterként is, - no, hát ennyit a Fidesz jogállamról vallott nézeteiről - és színvonaláról...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: