2010. január 11., hétfő

HÁTRASZALTÓ, GASKÓ...

Egy nap nem hosszú idő.
Ennyi idő kellett csak ahhoz, hogy a Fidesz felismerje, - legértelmesebb gazdaságpolitikusa ( te úr isten...) Varga Mihály többet mondott a kelleténél...
Vissza is táncoltak sebesen a svéd nyugdíjmodell további taglalásától, jelenleg a romeltakarítás folyik.
A  médiában lelkesen takarítgatja a sz*rt az elvhű független médiaértelmiség, igazodva az aktuális széljáráshoz természetesen.
Tulajdonképpen az a helyzet, hogy senki sem gondolja a jelenlegi nyugdíj és járulékrendszert jónak, azt se mondja senki, hogy örökkön-örökké fenntartható  lesz.
Valószínűleg változtatni is kell majd rajta, de annyi azért biztos, hogy az ilyen improvizációk egy centit sem visznek előre a társadalom korösszetételének kedvezőtlen megváltozásából adódó ügy megoldása felé.
Viszont leleplezik a Fidesz tartalmatlan és felelőtlen politikai játékait, koncepciótlanságát, - bemutatják, hogy mennyit érnek a választási harc során tett ígéretei, - nagy kár, hogy a társadalom nemigen törődik a tényekkel, hanem már megint várja a csodát Megváltó Mihály képében.
Csoda pedig nincs, vagy ha lesz, akkor az egy nagyon drága csoda lesz, amelyre rámehet az ország.
Aztán azon is érdemes lenne eltöprengeni, hogy miért is van az, hogy a Fidesz minden esetben, mikor csak úgy tűnik, hogy lehetősége lesz rá, a nyugdíjasok rovására akarja megoldani a középosztály felvirágoztatását?...

Micsoda váratlan esemény!
Gaskó szolidaritási sztrájkot hirdetett, természetesen a szegény, átlagosan bruttó havi negyedmilliót kereső autóbuszsofőrök mellett áll majd ki harcosan az általa - nem először - politikai bunkósbotként használt szerencsétlen, hülyére vett baktertársadalom.
A helyzet persze nem túl bonyolult, - a Fidesz szeretné folyamatosan nyomás alatt tartani a kormányt és rajta keresztül a szocialistákat, - hadd lássa a társadalom, hogy milyen tarthatatlan a zemberek helyzete.
Ezért aztán semmi sem drága, és ha itt van kéznél ez a Gaskó, hát használják is.
Most éppen erre a célra.
Fene se gondolta volna, hogy egy szakszervezeti vezető valaha is ide fog sülyedni - már, hogy most azokról ne is szóljunk, akiknek az ország jelenlegi gazdasági helyzetében nem elég 13% -os bérfejlesztés.
Ha a vita arról szólna, hogy a tervezett bérfejlesztés nem haladja meg az inflációt, - szavam sem lenne.
De itt - úgy tünik - a pofátlanság minősített esetével állunk szemben.
A Főváros helyében én szabad utat engednék kis időre harcias terveiknek, de teleraknám a várost plakátokkal, melyeken ez a két szám szerepelne: 13% béremelés és 250000,-Ft/hó fizetés - aztán sztrájkoljanak a buszvezetők, ameddig akarnak.
Egyszer véget kellene már vetni annak, hogy egyes jó érdekérvényesítő képességű szakmák visszaéljenek a lehetőségeikkel, - döntse el a társadalom, hogy egy hasonló nagyságrendű főorvosi vagy tanári fizetéssel összevetve méltányos e a buszvezetők feszengése...
A vasutasokat sínbohócnak szokták aposztrofálni, ez eléggé méltánytalan, de Gaskó esetében azért lehetne ezen eltröprenkednünk...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: