2010. január 25., hétfő

KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS, LOKÁTOR, HUSZÁRGYEREK...

A legfrissebb közvéleménykutatás szerint a népszerűségi listát Orbán Viktor vezeti.
Második helyen kedvenc Sólyma végzett...
Érdekesek ezek a közvéleménykutatások, - azt ugyan nem vonom kétségbe, hogy szigorú tudományos megalapozottsággal készülnek, ámde mégis, időnként felüti fejét rebellis lelkemben a kétség: ki a franc szeretheti ezt a derék Sólyom Lászlót?
Merthogy én még élő emberrel nem találkoztam, aki szeretettel, vagy legalább elismeréssel nyilatkozott volna gőgös és korlátolt elnökünkről.
A miértjét már meg sem kérdem, és azt sem, hogy hogyan előzheti meg  Retkes Attila mondjuk Gyurcsányt vagy Kövér László  Bajnait a népszerűségi listán, - de ha tud valaki mutatni nekem egy választót, aki kedveli Retkest, azonnal felülvizsgálom az álláspontom.
Persze értem én, - mérnek elutasítottságot meg minden egyebet roppant todományosan, de mégis...
Szóval, -  summa sunmmárum, -  nem hiszek én ezeknek az adatsoroknak, merthogy gyakorlatilag nem mutatnak semmit.
Nem mutatják meg, hogy Retkes még a saját ideológiai csoportjában is teljes elutasítottságnak örvend, nem mutatják meg, hogy Szili Katalint a szocialista szavazók jelentős része kártékonynak és álszent szemforgatónak, rosszabb esetben árulónak  tartja, nem derül ki belőle, hogy Gyurcsánynak még ma is mekkora tábora van a szocialista választók körében, - nem derül ki, hogy hányan utasították el a válaszadást és az sem, hogy akik elutasították, azok hogy értékelik az érintetteket, - a választók többsége ugyanis titkolja preferenciáit.
De legfőképpen az nem derül ki, hogy ki a franc szeretheti ezt a derék Sólyom Lászlót?

Felfüggesztette a Legfelsőbb Bíróság a tubesi radar építési engedélyét.
Sikerült emígyen megint egy pofont adni a jogállamnak, - a hangos kisebbség ismét diadalmaskodott a józan ész felett.
A bíróság a végzést azzal indokolta, hogy helytállónak találták a civilek kifogásait, amely szerint az építkezés megkezdése visszafordíthatatlan és később nem orvosolható károsodással járna.
Nagyszerű indoklás.
Micsoda meglepő helyzet, egy jogerős építési engedély birtokában elvégzett építkezés károsodással jár.
Már csak az itt a kérdés, hogy tehet e egy bíróság bizonyítási eljárás nélkül ilyen megállapítást bemondásra, ez esetben ugyanis Magyarországon egy sufnit sem lehet felhúzni, ha akad egy panaszos, aki kijelenti, hogy az építkezés károsodással jár.
A problémakörben ugyan novemberben volt már egy jogerős bírósági ítélet, tulajdonképpen ezt kellene felülvizsgálnia a Legfelsőbb Bíróságnak, azonban ennek az eljárásnak normál menetben nem lenne halasztó hatálya.

A szocialista kormány egyébként sem kezdett izmozni az ügyben, különben a nagyeszű Páva jogtudor úttorlaszát a Honvédség kb. három perc alatt takarította volna el, - a LB jelenlegi döntése inkább csak jelképes gesztus a leendő Orbán-kormány felé, hogy úgy mondjam, nyelvgyakorlat.
Szánalmas.
Sokkal jobban tette volna a nagytekintélyú testület, ha november óta elvégezte volna a felülvizsgálatot és döntést hozott volna, nyugvópontra juttatva ezt a nemkevés politikumot hordozó kérdést, amelyik csak arra jó, hogy a választási harcban eszköz legyen a Fidesz kezében.
Ha én bíróság lennék, igen szégyelleném a pofámat, ha eszközként használnának egy politikai játszmában.
Mikorra fogja itt a demokráciát érteni egy asztalos vagy egy segédmunkás, ha a ma még Legfelsőbb Bíróság bírái sem értik?

Debrecenben freskó készült egy új szállodában.
Kósa polgármester is fel vagyon pingálva a képre, - mint délceg huszár léptet a debreceni rónán több más helyi potentát társaságában.
Kósa brigadérosnak nem ez az első képzőművészeti szereplése, meg lett ő már szoborva is.
Akár sajnálni is lehetne a nyalka huszárt, ha nem merülne fel a sanda gyanú: milyen lehet ott a közéleti légkör, ahol egy művész azt feltételezheti, hogy egy politikus számára örömet fog okozni, ha viszontlátja magát a falon?
Arról nem is szólva, hogy hamar megérkezhet a selyemzsinór, ha Viktor értesül a dologról, - csak nem le akarja pipálni az ambiciózus beosztott az ő képét, melyen Torgyánnal és Dávid Ibolyával együtt pompáznak a Szenkoronát bámulva áhítattal?
Az igaz, hogy Orbánról kantátát is szerzettek már, depersze ez a szobor, ugye, - szóval jó lesz odafigyelni erre a Kósára, még mielőtt elszemtelenedne, miként Berija hajdan...
:O))))

Nincsenek megjegyzések: