2010. január 7., csütörtök

MTI...

Megszünik a Magyar Távirati Iroda.
Legalábbis, ha a Fidesz valóra tudja váltani a terveit, melyekhez ugyan kétharmados többség kell, de egy percig nem tünik úgy, hogy ennek meglétében kételkednének, - mint az Index írja, a Fideszben most úgy látják, hogy a választás után egyedül vagy valamilyen pártközi kompromisszummal megoldható lesz a változtatások keresztültvitele.
Gondolom, nem az MSZP-re számítanak ez utóbbi esetben, márpedig ingyenleves még Orbán Viktornak sincs, valamikor fizetnie kell, ha igénybeveszi a várhatóan a Parlamentbe kerülő Jobbik támogatását.
Csak közbevetőleg jegyezném meg, hogy ezidáig úgy szólt a nóta, hogy márpedig a Jobbikkal semmiféle együttműködés nem képzelhető el.
Ó, csak a kisgazdák ne jutnának eszünkbe...
A tervek között szerepel a közszolgálati médiumok összevonása egyetlen médiaholdinggá, melyben - szintúgy az Index szerint - nem kell háromezer munkahelyet fenntartani, és a költségvetési támogatások jelentős részét is meg lehet spórolni.
A terv szép, a takarékoskodás is támogatható elv, csakhát az a gond, hogy volt már egyszer nálunk Magyar Rádió és Televízió  - nemigen vált be. És akkortájt még a Duna Televizió nem is létezett.
Tulajdonképpen nem is nagyon érthető a laikus számára az, hogy ha két kereskedelmio csatorna is el tudja tartani magát, sőt, még nyereséget is termelnek, akkor ez miért nem megy a közszolgálati csatornáknak, melyek mellesleg a saját bevételeiken túl még évi tízmilliárd forintos támogatást is kapnak.
Persze mindent meg lehet magyarázni, - néhány milliárdért én is szívesen vállalkoznék erre.
Az MTI-ért viszont nagy kár lenne, az 1881 óta működő intézmény a körülötte is időnként csapkodó politikai villámok dacára mértékadó és megbízható pontja volt a magyar tömegtájékoztatásnak, de az Úr döntött, - mi a francnak ez a népnek, a választó nem olvas MTI-t, elég lesz helyette egy kormányzatoi ügynökség 10-20 fővel, amelyik gondoskodik arról, hogy Mihály hangja eljusson az ő népéhez...
Persze a törekvés érthető, - ha egy politikus azt szeretné, hogy a közszolgálati média kedveskedjen neki, akkor jó azt egy kézben tartani, - megbízható kézben.
És akkor még szó sem esett a felszabaduló értékes épületekről.
Arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan fog erre a hírre reagálni a sok derék médiamunkás, akik idáig oly buzgón nyalták a Szent Segget, hogy a nagy tolongásban alig fértek hozzá.
De lehet, hogy azt gondolja mindegyikük, hogy őt majd nem fogja a golyó, holott figyelmeztető lehetne számukra az aranyhal sorsa, akitől Viktor már kívánt hármat...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: