2010. január 23., szombat

VÁLASZTÁSOK...

A költészet napjára írta ki a választások első fordulóját a Köztársasági Elnök.
Nem meglepetés, - ezt várta valamennyi politikai erő, hogy aközismert viccre utaljak, ezt kívánta harmadjára Orbán is kedvenc aranyhalacskájától, Sólyomtól, - most már akár meg is lehet sütni...
Sajnos, ezen a választáson a baloldal győzelmének nincs reális esélye.
Ennek a választásnak a baloldal számára egyetlen komoly  tétje lesz: a Fidesz kétharmados győzelmének megakadályozása.
Ezen nem azt kell érteni, hogy elég a Fideszt 66% alá szorítani, hanem olyan arányokat kellene elérni, hogy a Fidesznek a Jobbikkal együtt se legyen meg a kétharmados többsége az új Országgyűlésben.
Mert ne legyen senkinek egy perc kétsége sem abban, hogy a baloldal felszámolására irányuló fideszes törekvésekben ez a két párt boldog egyetértésben fog egymás nyakába borulni, megszavazva minden olyan törvényt és alkotmánymódosítást, amely ahhoz kell, hogy Magyarország egy anakronisztikus, fundamentalista állam legyen.
Ha a Fidesz kétharmaddal nyer, akkor a teljes magyar közjogi rendszert felszámolja, a saját szája íze szerint rajzolja át a választási körzeteket, átalakítja az intézményrendszert, visszaszorítja a baloldali médiát és a közmédiát a saját győzelmének bebetonozása érdekében használja, - nemigen lesz tere a baloldali gondolkodásnak.
Nemigen számíthatunk méltányosságra, demokratikus politizálásra, - Orbán egész eddigi tevékenysége azt bizonyítja, hogy ő a politikát harcnak fogja fel, a hatalmat zsákmánynak, a legyőzött ellenfelet pedig széttépni való áldozatnak.
Erre számíthatunk, beleértve ennek gazdasági vonatkozásait is, - kezdve a gazdasági élet és befejezve a munkahelyek átpolitizálásával.
Orbán már régen megmondta: "Egyszer kell nyernünk, de akkor nagyon!" - ebből világosan kikövetkeztethető a szándék.
Amit viszont titkol, csak egy-egy dolog szivárog ki elővigyázatlan famulusai hibájából, de ez is elég ahhoz, hogy aggodalomba essünk például a nyugdíjak miatt.
Eléggé szomorú dolog, de a magyar választók többsége a politikát hitéleti ügyként kezeli, - ezért is lehetett sikeres a Fidesz nyolc éven át folytatott szakadatlan társadalom és közérzetrombolása.
Annyit magyarázták az országnak, hogy rosszul él és sanyarú a sorsa, az ország pedig csődben van, hogy végül mindenki elhitte.
Mit nekünk a nagy nyugati elemzők véleménye, mi akkor is csődben érezzük magunkat, ha a fél világ magyar csodáról beszél a világválság magyar kezelésével és  gazdasági programunk megvalósításával kapcsolatban.
A Fidesz felismerte, hogy a választások nem a tények, hanem a propaganda szintjén dőlnek el, - ha sikerül elhitetni a néppel amit akarunk, akkor kit érdekelnek a tények?
A baloldali választót pedig megvezette és megfélemlítette a fideszes retorika, maga sem tudja, hogy mit higgyen, hiszen a választók zömének fogalma sincs arról, hogy hogyan is kell értékelni egy olyan adatot, mint pl. a GDP növekedési üteme, - valóban a kútba kell vetni magunkat, ha átmenetileg egy-két százalékot visszaesik, vagy elég, ha más, az ország számára fontos intézkedések átmeneti következményeként kezeljük?
Ha valaki hibás a baloldal mai helyzetéért. akkor a baloldali propaganda irányítói azok, - nem tudták kezelni a helyzetet, nem találtak hatásos módszereket a gátlástalan ellenfél ellen, a mai napig képtelenek "eladni" a valós eredményeket és kihasználni az ellenfél hibáit, - impotensek a végtelenségig.
Mit tehetünk ebben a helyzetben?
El kell menni szavazni és rá kell bírni a hasonlóképpen gondolkodókat is, hogy tegyék félre kiábrándultságukat, csalódásaikat és ők is húzzák be az X-et a baloldali jelölt mellett.
Akiről pedig tudjuk, hogy jobboldali gondolkodású, azt arra kell biztatni, hogy szavazzon az MDF-re, ha el akarja kerülni, hogy egy király nélküli királyságban éljen, ahol Őfőméltósága Orbán Viktor és kedves társa, Vona szervezi az életet, a XX század első felének  mintája alapján...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: