2010. január 19., kedd

VARGA...

Ez a derék Varga Mihály egyre nevetségesebb.
Azt találta ma mondani, hogy rosszabbul állunk, mint a válság legrosszabb napjaiban.
Tulajdonképpen nem azzal van bajom, hogy hülyeséget mondott, hanem azzal, hogy ebből az emberből várhatóan pénzügyminiszter lesz.
Arra lennék ugyanis kíváncsi, hogy ki fogja őt komolyan venni bárhol és bármikor, hiszen egész közszereplése azt bizonyítja, hogy szakmailag nulla, politikusként pedig a legszánalmasabb pártpapagáj szintjén áll, - hozzá képest a sunyi Járai egy gigász.
Aztán azt is nehezen értem, hogy jóllehet a Fidesz egyszer már pofára esett a "rosszabbul élünk, mint négy éve!" szöveggel, most mégis tovább folytatják a nyomor propagandáját - megspékelve a kormány alkalmatlanságáról és eredménytelenségéről szóló rigmusokkal.
Akkor, amikor az összes külföldi elemző magyar csodáról és kiváló kilátásokról beszél, más államok elé példaként állítanak, és teszi ezt azon a napon, amikor a pénzügyminiszter bejelenti, hogy a kormány az idei GDP előrejelzést pozitívra változtatta.
Kicsit szánalmas is ez az egész, - hát még, ha Varga pénzügyminiszter-jelölt nyugdíjasokkal és nyugdíjakkal kapcsolatos terveit is szemügyre vesszük, és az ezekkel kiváltott nyugdíjasfrászra gondolunk.
A derék szakpolitikus kifecsegte a családi titkokat, ez aztán most egy kocsirakomány kölcsönpénzébe fog kerülni dicső pártjának, - minden nyugdíjasnak levelet kell írjanak, hogy nem úgy gondolják, ahogy mondják...
Pedighát kivételesen a szó és a szándék ez esetben egybecseng, és amikor a magyarázkodás során is a nyugdíjak reálértékének megőrzéséről beszélnek, akkor ezzel azt mondják, hogy nyugdíjemelésre ne is számítson az a generáció, amelyik remélhetőleg lesz olyan idióta, hogy őket akarja hatalomba segíteni...
Szóval Varga napjai szerintem megszámláltattak, szerintem a sasszemű és lánglelkű Vezér már keresi az utódját.
Kár, mert a szocik meg örülnek neki, - még talán Kövérnek kellene egy-két szót szólnia, oszt felvirágoz6na a szocialista párt.
Mellesleg Orbán az új amerikai nagykövetnél járt, - nyelvgyakorlatot tartott, - úgy látszik, nem lehet elég korán elkezdeni a harcot egy elnöki meghívásért...
A képen a nagykövet-asszony látható, egy nagy ingatlanfejlesztő cég vezetője, nemigen lehet majd gazdasági területen megvezetni...
:O))))

Nincsenek megjegyzések: