2010. február 3., szerda

BUDAHÁZY, BKV...

Széljobbon kitört a balhé.
Budaházyt, aki jelenleg előzetes letartóztatásban üldögél több bűncselekménnyel, köztük terrorcselekmények elkövetésével vádolva, nem vállalja a Jobbik, - nem hajlandó felvenni képviselőjelöltjei közé.
Pedig ez roppant fontos lenne a bőgatyás, kissé idejétmúlt eszköztárú szabadságharcosnak, mivel ez esetben esélye lenne kiszabadulni a tömlőcből, hátrahagyva láncait de magával víve golyóit...
A Jobbiknak így választások táján éppen annyira hiányozna a nagypofájú terrorista, mint üveges tótnak a hanyattesés, - nem is igen iparkodik azon, hogy megoldja a betyárvezér problémáját, habár azért szóvivőjük saját választókörzetét ajánlotta fel Budaházynak.
Node, nem maradt ennyiben a dolog, a Kurucinfo nekiment a Jobbikos labancoknak vadul, -  micsoda dolog ez, nem sietnek a bebörtönzött szabadságharcos segítségére, elfelejtik, hogy milyen körből jönnek majd a szavazatok - ha jönnek.
A dolog vége az lett, hogy Budaházy a Kuruc.info és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom támogatásával független képviselőként indul a választásokon Novák Előd választókörzetében, Őrmezőn.
Ha a szükséges mennyiségű kopogtatócédulák begyüjtésével sikerülne képviselőjelöltté válnia, úgy az ellene folyó büntetőeljárásokat fel kell függeszteni, és ha a bíróság illetve az Országos Választási Bizottság is úgy döntene, akkor akár szabadlábra is kerülhetne.
Ez azért nagyon érdekes fejlemény lenne, - ritkaság manapság , hogy terroristát egy állam szabadlábra helyezzen, de ebben az országban - lássuk be - semmi sem lehetetlen.
Itt még az is előfordulhat, hogy az Európai Parlament egyik magyar képviselője nyíltan felvállalja egy terrorista támogatását, még ha az hálistennek annyira idióta is, mint Budaházy.
Budaházy a szélsőjobb jobbszéle, aki nála jobbra állt, az már régen leesett a politikai palettáról és az elmekórtan demonstrációs példatárát gyarapítja.
Betyárunk színes, érdekes egyéniség, személyének veszélye pedig abban áll, hogy komolyan gondolja amit hirdet és zavaros politikai állásfoglalásainak romantikus és populista elemei magukkal tudják ragadni a romantikára vágyó, tapasztalathiányos fiatalokat.
A honi főbetyár tiszteletreméltó nyíltsággal vállalja eszement elveit, így aztán a bűnüldözésnek nehéz lett volna nem észrevenni az általa szervezett és elkövetett cselekményeket, ezért aztán nem is ő  a legveszélyesebb a demokráciára.
Időnként be kell csukni hosszabb-rövidebb időre, és figyelemmel kell kísérni szabadlábon töltött napjait, - ha lehet, ne nagyon tudja meglepni a társadalmat egy-két focilabdába csomagolt bombával.
Az igazi veszélyt a demokráciára természetesen nem ő jelenti, hanem az a politikus, aki a focilabdát ugyan rendeltetésszerűen használja, de aki kis butaházyk ezreit inspirálja erőszakos fellépésre, szembefordulásra a jogállammal, majd az eredmény láttán ámuló tekintettel széttárja kezeit, mint akinek roppant csodálkozhatnékja támadt.
Aki kitalálja, hogy kire illik a jellemzés, nyert egy narancsot...

Folyik a vérengzés a BKV házatáján.
A BKV-nál ma estére már szinte minden vezetőt őrizetbe vettek, talán még a villamosvezetők szabadlábon vannak, de ki tudja, mit hoz a holnap...
Ebben a történetben az a borzasztó, hogy ez az ügy tulajdonképpen a pártfinanszírozásról szól, és annak dacára, hogy valamennyi pártot ilyesféle simlikbe kényszeríti a jelenlegi szabályozás, már megint a teszetosza szocialisták nyakára lehet tolni az egész trágyadombot.
Hogy volt ott felügyelőbizottság is, ellenzéki tagokkal megspékelve, mindenféle dolog kivizsgálására szóló hatás és jogkörrel, - erről szó sem esik, pedig ott lenne a helye a kaptárban a BKV vezetőin kívül akár Vitézy Dávidnak is, aki társaival együtt  tulajdonképpen azért kapta a pénzét, hogy a menedzsment felett felügyeletet gyakoroljon.
Szóval, a pártfinanszírozás kényszere bújik meg itt a háttérben, - az egyéni nyerészkedés és tolvajlás ez esetben legfeljebb mellékterméke lehet az ügynek.
Gyurcsány ezt a problémát is meg szerette volna oldani, - mondanom sem kell, nem kapta meg hozzá a szükséges támogatást.
Most nézegethetik párttársai, hogy hogyan vezetgetik pórázon kollegáikat, természetesen brilliáns időzítéssel, megfelelő időt hagyva egy kis szörnyűlködésre, sopánkodásra meg álmélkodásra.
Lesz itt még botrány, ha valaki kilátástalan helyzetbe kerülve beszélni kezd, - nagy kár, hogy megint a baloldal lesz vesztese a minden politikai pártot érintő történetnek...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: