2010. február 1., hétfő

GYURCSÁNY...

Tehetséges ember...
Balsai jogtudor szerint ő irányította a BKV-t is, Hagyó Miklóson keresztül.
Ennyi mindent irányítani a hatalom körein kívülről, ennyi szálat kézben tartva mozgatni a kormányt, a szocialista pártot, a saját vállalkozásait, a Táncsics Alapítványt, és most még a BKV-t is?
Képességes ember.
Igen jókat lehet röhögni az ilyesmin, aztán amikor az első derü elmúlik, elgondolkodik az ember.
A Fideszes propaganda irányítói úgy gondolják, hogy Gyurcsány annyira népszerűtlen, hogy elég megemlíteni a nevét, és akinek nevével ez egy mondaton belül történik, annak annyi?
Esetleg annyira fél a Vezér, hogy Gyurcsány életre kap, hogy szükségét látja annak, hogy naponta újra és újra nekimenjenek erre tartott csicskásai?
Vagy tán mindkét okból?
Gyurcsány bizonyos körökben természetesen roppant népszerűtlen, és ezek a körök - mily csodálatos - egybeesnek a jelenleg Fideszre szavazók körével.
Viszont - tán éppen ezért - van egy kör, amelyben igen népszerű és amely őt kevés számú európai léptékű politikusunk között tartja számon.
Hogy nem volt sikeresebb, annak részben maga is oka, - azt gondolta, hogy a magyar embereknek olyan demokrata politikusra van szükségük, aki egy közülük, aki képes hibázni és nem szégyelli azt bevallani sem, aki magyarul akar politizálni, nem valamiféle bikkfanyelven, kenetes marhaságokat mantrázva, olyan politikusra, aki tud mosolyogni - akár saját magán is.
Tévedett.
A zemberek jelentős része szeret félni, és inkább valamiféle vízenjáró apafigurára vágyik, aki megmondja nekik, hogy miről mit gondoljanak, aki a hazaffyas lózungokat leöntözi némi szenteltvízzel, aki elhiteti velük, hogy sokkal szebbek és jobbak, mint bárki más a világon és aki egyenként megkérdezi tőlük, hogy mit szeretnének és ki mit kíván, aztán azt mindenkinek meg is ígéri.
És hát nyerhet e ebben a környezetben egy olyan ember, aki saját bevallása szerint is hazudott azzal szemben, aki szemrebbenés nélkül állította, hogy ő még soha, senkinek?
Ennek ellenére nem kell túl nyugodtnak lennie a Vezérnek, Gyurcsány politikai pályája még nem fejeződött be, még ha a választások előtt nem is akar visszatérni a napi politikába.
De eljön annak is az ideje.
Mint említettem, tehetséges ember...
:O)))

2 megjegyzés:

Komlói Török írta...

A Fidesz vezette Orbán félelmei emelik fel akarata ellenére és hozzák helyzetbe első számú politikai alternatívaként Gyurcsány Ferencet..

Szerintem eljöhet az idő, mikor hatalmas tömegek látják ezt és Gyurcsány mellé állnak a jövőben.
A tömegek szeretik a bátor vezetőket.
Csak így tovább Orbán-Fidesz!

kovi írta...

Nahát kedves Török,
10 hónappal PuPu után ehhez a bejegyzéshez találtál..:) hát igen. De az MSZP előbb, vagy később jön erre rá mint a - most még - zemberek????