2010. február 25., csütörtök

IDŐ...

Itt az idő!
Legalábbis ezt állítja a Fidesz választási kiadványa, melynek belsejében ugyanaz a kép látható öt példányban, - a valamilyen rendezvényen egymás mellett üldögélő Gyu8rcsány és Mesterházy - még szakállas korszakában.
A szlogen ehhez: Vessünk véget a Gyurcsány-korszaknak!
Azt nem lehet mondani, hogy a Fidesz propagandistái nem következetesek, folyamatosan verik a zemberek fejébe a vörös ördög képét, és most előléptették Mesterházyt a famulusának, - kíváncsi vagyok, mikor válik végre ez a taktika kontraproduktívvá.
Viszont a kis brosurában folyamatosan hazudnak, és az nagyon fáj nekem, hogy a szocialisták nem ezzel a szóval jellemzik a kiadványt, hanem csúsztatásokról beszélnek, pedig már megtanulhatták volna, hogy szóból ért a magyar, és ha azt mondja valaki, hogy a Gyurcsány-korszakban csökkent a nyugdíjak értéke, akkor az nem csúsztat, hanem - mondjuk meg szépen magyarul - hazudik.
Aztán azt is érdemes lenne boncolgatni, hogy a brosura szerint a szocialisták eltörölték a 13. havi nyugdíjat, - persze azt nem tették hozzá, hogy ugyaezek a szocialisták vezették azt be, és a nyugdíjasok éveken keresztül élvezték az egyébként közgazdaságilag semmivel nem indokolható ajándékot.
Most, amikor a gazdasági helyzet megszorításokat tett indokolttá, a nyugdíjasok zöme megértette azt, hogy erről a juttatásról le kell mondani, és nagyon várja azt az időt, mikor a gazdasági fellendüléssel majd nyugdíjprémiumhoz juthat.
És nem felejti azt, hogy a Fidesz mióta a hatalom közelében sertepertél, előszeretettel kortorászik a nyugdíjasok zsebében.
Legutóbb Varga Mihály vázolt fel nagyratörő terveket a nyugdíjasok megregulázására, utána hetekig csak korrigálgattak, mellébeszéltek.
Aztán azt is van képük leírni Viktor gátlástalanjainak, hogy megszünt 16000 kórházi ágy, holott tudjuk, hogy az aktív és a krónikus ágyak közötti átrendezésről szól az aktív ágyak számának csökkentése, és azt is tudjuk, hogy a meglévő 44000 aktív ágy is sok az ország méreteihez és a lakosság számához képest.
A kórházak fele is elég lenne a feladatok ellátására, - majd meglátjuk, mit kezd a problémával a Fidesz, ha a sors különös kegyetlensége folytán kormányra kerül.
De nem is nagyon érdemes végigmenni Orbán Viktor kis narancssárga könyvén - legfeljebb, ha letesszük a földre.
Amit érdemes megjegyezni ebből az irományból, az a határtalan gátlástalanság és a választók végtelen lebecsülése.
Aki szereti, ha hülyének nézik, olvasgassa esténként szorgalmasan.
:O)))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hmmm...ugyanazt gondoljuk: szerintem kontraproduktív már most. Azt már el lehetett érni vele, hogy a párttagjainak és szimpatizánsainak egy része megmozdult, nyíltan kifejezve szimpátiáját.
Ha sokat ökörködnek a fijugggok kiharcolják neki a pártelnökséget, mert ugyi kiderült, hogy eléggé elválik a masztodonok és a szimpatizánzok preferenciája.
Úgy látszik az mszp-s hölgyek/urak se mérték jól fel a helyzetet. (Mondjuk első perctől látható volt.)
Ezt az ördögűzést a fijuggok már nem tudját felturbózni, unalmas lett, s nincsen új hús, s átfordulhat könnyen szimpátiává.
Törzsolvasód