2010. február 18., csütörtök

KAMPÁNYDUMÁK...

Ezúttal leginkább a saját ajtónk előtt sepregetve...
Mesterházy újpesti lakossági fórumán kijelentette: az idősek akár egyheti nyugdíjuknak megfelelő prémiumot is kézhez vehetnek az év végén, amennyiben marad a jelenlegi kormány által folytatott költségvetési politika.
Pompás.
Csak az a baj, hogy a Fidesz már ezerszer leszögezte, hogy hatalomra kerülése esetén azonnal új költségvetést készít, - gondolom, Varga Mihály be akarja pótolni a mulasztottakat ezzel a mutatvánnyal.
Ezzel ugyan a Főmihály eléggé nehéz helyzetbe kerül, - úgy kell belepiszkálnia a költségvetésbe, hogy az IMF-nek is megfeleljen, meg a nép se röhögje ki túlzottan a "Sok hűhó semmiért" általa abszolvált előadását.
Viszont Mesterházynak meg kár a szerencsétlen nyugdíjast ámítani, - el kellene olvasnia Gyurcsány őszödi beszédét és végre megérteni, hogy nincs helye a választók további hülyítésének, a felelőtlen ígérgetésnek.
Van ismerősöm, aki azért akar elmenni szavazni (Viktorra), mert úgy hallotta, hogy a Fidesz megígérte, hogy a nők negyven évi munkaviszony után elmehetnek nyugdíjba.
Ha ez megmarad az ígéret szintjén - márpedig források hiányában ez fog történni - nemigen hiszem, hogy életében még egyszer a Fideszre fog szavazni.
Vigyázni kellene az ígérgetésekkel a szocialistáknak, - ami hitelük még van, azt annak köszönhetik, hogy meglépték azokat a nagyon népszerűtlen dolgokat, amelyeket az a helyzet követelt, ami felelőtlen ígérgetéseik következtében alakult ki - lásd 13. havi nyugdíj meg pedagógusok és orvosok béremelése.
Adtak volna évente egy heti plusz nyugdíjat és a pedagógusoknak minden évben 10% bérfejlesztést, nem kerültek volna csapdába és az érintettek  minden évben dícsérték volna őket.
Mondhatják egyesek, hogy Mesterházy nem igért semmit, csak a saját prognózisát ismertette, - mi történne, ha...
De a választó füle érdekes testrész, - azt hallja ki a beszédekből ami számára kedvező és a választások után azt próbálja számonkérni amit ő hallott - kemény helyzet tud ez lenni a politikusnak...
Programfüzetet is kiadott Mesterházy, amelyikben érdekes dolgok szerepelnek.
Például a romaintegráció kiemelt feladatként szerepel a programban. „Támogatjuk az ombudsmanok javaslatát, készüljön statisztikai adatgyűjtés a bűnelkövetők származásáról” - írja az anyag.
Hát én már végtelen tudásvágyamban rengeteg baromságot olvasgattam össze, de ez még ezek között is gyöngyszem.
Nem szeretnék olyan országban élni, ahol a bűnözőket származás szerint tartják nyilván, olyanban meg pláne nem, ahol kétféle származás van: cigány és nemcigány.
Innen már csak egy kis lépés, hogy a hétköznapokban is tartsuk nyilván, ki miféle náció sarja, hogy aztán egy ilyen nyilvántartás alapján egy rossz történelmi pillanatban az egyik náció szarja belelövöldözhesse a Dunába a másik náció sarját, mint volt erre példa a magyar történelemben.
Persze lehet, hogy differenciáltabb lesz a nyilvántartás, esetleg holnapután már a zsidókat is számon akarjuk tartani...
Nem egészséges az ilyesmi, - anyai dédnagyapámékat egy ilyen nyilvántartás alapján zavarták világgá harminc kilós batyujukkal a világháború után, de volt a családban olyan nyilvántartott is, akit a halálmenetből emelt ki az, aki az embertelenségben is ember tudott maradni.
Bevallom, elképedtem, hogy éppen a szocialista jelölt támogat egy ilyen kezdeményezést, ez annak jele, hogy tudatilag nem képes feldolgozni a cigánykérdésként megnevezett szociális - foglalkoztatási - oktatási - kriminalisztikai katyvaszt, nem tud vele mit kezdeni.
Szomorú.
Aztán az is benne van a programban, hogy 2012-re egy négyezer fős, önkéntes tartalékos rendszert állítanának fel.
Ez aztán megint csak szép példája a szocialisták öngyilkos hajlamának.
Táltos lehetek tán, - meg tudom jósolni, hogy mi fog történni.
Az fog történni, hogy a Magyar Csorda tagjai egyénileg jelentkeznek majd önkéntesnek, így aztán államköltségen fogják megkapni azt legalitást. azt a fegyveres kiképzést, fegyvert és technikát, amivel jelenleg átmeneti problémáik vannak.
Ha aki ezt kitalálta és időszerűnek találta olyan magas lenne, mint amilyen hülye, ülve nyalná a Holdat.
:O)))

Nincsenek megjegyzések: