2010. február 8., hétfő

NYUGDÍJ, TANARAK, VITA...

Orbán állást foglalt.
Szerinte a nyugdíjrendszer úgy jó, ahogy van, nincs szükség drasztikus beavatkozásra.
Varga ezt másképpen tudta, de szerencséje volt,  - nem kapta meg a selyemzsinórt.
A pedagógusokat meg minősíteni kell és az alkalmatlanoktól meg kell szabadulni, - hogy ki lesz az alkalmatlan, azt az ennek megállapítására alkalmasak majd eldöntik.
Ha én pedagógus lennék, már reggel elkezdenék azon dolgozni, hogy majdan ebbe a csoportba kerüljek, - Rejtő Jenőnél is az úszta meg a számonkérést, aki a névsort olvasta.
Persze ez a számonkérésesdi először magánvéleménynek minősült, de aztán Orbán természetesnek nyilvánította a szép tervet, - gondolom, a pedagógusok alig várják, hogy húsz-harmincéves gyakorlattal a hátuk mögött majd hivataból okosak értékeljék a munkájukat, - valószínűleg bölcs és kellőképpen életidegen tesztek megoldókulcsainak segítségével.
Tulajdonképpen nekem csak az jön le ezekből az ügyekből, hogy Orbán és bánatos csapata improvizál és  gyenge kísérleteiket akarják versenyműnek előadni.
Aztán itt van ez a menekülés a vitától.
Érthetetlen, hiszen pl. Horn Gyulát Orbán verbálisan lenyomta anno, - ennyire talán nem lenne szabad konfliktuskerülőnek lenni.
Persze egy vita nem kellemes, hiszen nem lehet előre megírt és cizellált szövegeket olvasgatni, és ha nincs sorvezető, könnyen megbolondul a világ annál, aki nem őszintén beszél...
Szóval, kissé koherensebb nyilatkozatok megnyugtatóbbak lennének, - esetleg még azt is feltételezné az ember, hogy létezik valahol a Fidesznek rejtett programja, - már a pénzeszacskó lenyúlásán túlmenőleg...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: