2010. február 14., vasárnap

SZÍNVALLÁS...

Rábízhatja e magát egy szocialista szavazó fideszes elkötelezettségű orvosra, ez itt a kérdés?
Mármint a Fidesz szerint, amely végtelen buzgalmában üggyé igyekszik tupírozni Mesterházy minapi kijelentését.
A szocialisták miniszterelnök-jelöltje  egy csepeli nyugdíjasfórumon azt mondta: „Nem akarok olyan országban élni, ahol az alapján kell iskolát választanom a gyerekemnek, hogy ott milyen a hovatartozása, a pártállása az iskolaigazgatónak, nem olyan helyre akarom vinni az apámat orvoshoz, ahol attól kell félnem, hogy ha egy jobboldali orvoshoz kerül, akkor nem kapja meg ugyanazt az ellátást."
Rettenetes kijelentése után neki is indult a jobboldali gőzhenger, elsőként a közismerten pártsemleges Éger ,  a Magyar Orvosi Kamara elnöke méltatlankodott, most meg a Fidesz parlament frakciója igyekezne ellopni a show-t az ország helyzetének értékelésére a Parlamentben ( hihetetlen ez is, -  micsoda helyszínválasztás...) készülő  szocialistáktól.
Pesti Imre fideszes egészségpolitikus meg kinyilatkoztatta, hogy "biztos abban, hogy ezeket a mondatokat nem Mesterházy Attila orvos édesapja sugallta.
Megdöbbentőnek nevezte, hogy egy orvos családba született fiú ilyen "megengedhetetlen" mondatokat mondjon.
Folytatódik az "őszödi mentalitás", ezt folytatja az MSZP és Mesterházy Attila is.
Az MSZP kormányfőjelöltjének bocsánatot kell kérnie kijelentéséért, az MSZP-nek pedig vagy el kell határolódnia attól, vagy szintén bocsánatot kell kérnie."
Baromság.
Több síkon is.
Egyrészt megértem, hogy a Fidesznek nem nagyon tetszik az őszödi mentalitás, hiszen az a mentalitás a valósággal való szembenézésre, a hazudozások befejezésére és a társadalom átalakítására buzdítja a parlamenti képviselőket, egyéni érdekeik félretételét kérve.
Belátom, ez nem a Fidesz mentalitása.
A Fidesznek teljesen megfelelnek a fennálló állapotok, hiszen pompásan tud játszani a "zemberek" hazafias érzületének húrjain, igen bátran nézi hülyének a választót és esze ágában sincs egyéni érdekeit háttérbe szorítani, - a jelszó: "Ne mi nyerjük a legtöbbet!"
Ez a bocsánatkérősdi meg már húsz éve az agyamra megy, és roppant mód egyetértek azokkal a szocialista politikusokkal akik szerint nincs miért bocsánatot kérni.
Különösen akkor nincs, ha nem felejtjük el időnap előtt H. Imre szentesi beteg ügyét.
Ő rosszul lett a kocsmában, és miután Szentes felé torlódás volt az úton, a mentők úgy döntöttek, hogy a hódmezővásárhelyi kórházba szállítják.
Ott az ügyeletes orvos nem vizsgálta meg, csak beszélt vele néhány szót, majd utasította a mentő személyzetét, hogy vigyék a beteget Szentesre.
Arra hivatkozott, hogy a kórháza igazgatója szóban azt az utasítást adta: reform van, átalakulás, ezért nem vehet fel beteget a kórházba, mindenkit át kell küldenie Szentesre.
A kórház igazgatója később azt mondta, ő nem mondott ilyet.
Nem is csoda, hogy letagadta, ugyanis a sürgősségi ellátásra vonatkozó rendelkezések és az általános szabályok sem engedték volna meg ezt az eljárást.
De Hódmezővásárhelyen az orvosok egy része  a beteg helyett azzal volt elfoglalva, hogy bebizonyítsák: az egészségügyi reform keresztülvihetetlen.
A hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta: a beteget a reform ölte meg, ha nincs reform, nem kellett volna átszállítani, s akkor talán életben maradhatott volna a beteg.
Ez talán igaz is, csak nem egészen úgy, mint ahogyan a polgármester gondolja, - ezt a beteget ugyanis a politikai a megfelelési kényszer ölte meg.
A polgrmester meg akart felelni a Fidesz politikájának, a kórházigazgató a polgármesternek, az orvos a kórházigazgatónak, csak a betegnek nem akart megfelelni senki.
Aztán a hódmezővásárhelyiek minden fokon elvesztették a kórházra bírságot kiszabó Egészségügyi Felügyelettel szemben a pert és mára mindenki elfelejtette a történetet.
A Fidesz pedig most nekiállt méltatlankodni, holott jobban járunk tán, ha elgondolkodtak volna Éger nyilatkozatán, aki azt találta mondani, hogy bár mindenki egyforma ellátást kap, azon azért nem lehet csodálkozni, ha az orvosok nem szeretik azokat, akiknek részük volt az elmúlt évek ámokfutásában az egészségügyben, vagy ahhoz a politikai oldalhoz tartoznak.
Nem azt mondom, hogy Mesterházy nyilatkozatát nem tudja félreéérteni aki akarja, vagy aki teljesen idióta, de Éger doktor nyilatkozatán nincs mit félreérteni - arról szól, hogy vannak olyan orvosok, akik betegük vizsgálata során annak politikai elkötelezettségét is vizsgálgatják.
Jobban szeretném, ha nem vizsgálgatnák.
Tisztességes orvosok  még a világháború során sem az egyenruhát nézegették, hanem a beteg állapotát vizsgálták.
Igaz, voltak Mengelék is.
Nem kellene talán egy normális országra vágyó ember teljesen indokolt kívánságától ennyire kiakadni...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: