2010. március 20., szombat

CIVILEK...

Országos listája lesz a Civil Mozgalomnak.
Seres Mária elérte célját: a semmiből, anyagi háttér és médiatámogatás nélkül létrehozott egy pártot, amely ma behálózza az országot és az sem lehetetlen, hogy egy-két képviselővel jelen lesz a következő parlamentben.
Seres Mária erről így ír, bejelentve az eredményt: "… pedig soha senki nem említett bennünket, mint választási „tényezőt”.

Soha egyetlen közvéleménykutató nem vetette fel azt a lehetőséget, hogy a Civil Mozgalom ott lehet a Nagyok, a Pénzesek, a Kedvencek mellett.
Nem szóltak rólunk hírek, nem érdekelte sem az újságírókat, sem a politikai elemzőket, hogy mi készülődik itt szép csendben.
Nem vettek észre bennünket, mert nem akartak észrevenni. Mi nagyon kilógunk a sorból.
Ott van a sok kérdőjel a nevünk mellett. És nem értik: kik ezek? Hányan? Miért? Miből?"
Igen, a csodálkozás érthető, de az elért eredmény nem meglepő.
A mai politikai elit annyira lejáratta magát, hogy a választók egy meglehetősen széles rétege úgy véli,  bárki jobban megérdemli a szavazatát, mint a jelenlegi parlamenti pártok képviselői.
Jellemző, hogy amikor Seres Mária népszavazást kezdeményezett a parlamenti képviselők költségtérítése ügyében, akkor valamennyi parlamenti párt belement abba az igen gusztustalan játékba, amely lehetővé tette, hogy a népakaratot semmibe vegyék a jelenlegi szabályozás haszonélvezői.
Nem volt vita, nem volt ott politikai ellentét, egységesek voltak a simlis, gusztustalan döntésben.
Aki aláírta anno azt a népszavazási kezdeményezést, arculcsapásként élhette meg ezt, emígyen hát nem csoda, hogy összegyűltek az ajánlószelvények, pedig nem aggódott egy percre sem miattuk a sajtó, a jelölteket nem hirdették óriásplakátok, még talán helyben fénymásolt szórólapok sem.
Nem hiszem azt, hogy a korszerű államszervezet a közvetlen demokrácián kellene, hogy alapuljon, de azt erősen hiszem, hogy a nép véleményét nem lehet semmibevenni.
A Civil Mozgalom ma talán a legdemokratikusabb párt, valóban alulról építkező, önszerveződő mozgalom, - igazi civil szervezet, amely tagjai hozzájárulásaiból tartja fenn saját magát.
Nem tudok egyetérteni meghirdetett programjukkal, nem tetszenek ideológiailag kissé zűrzavaros nyilatkozataik, ha megjelennek véleményeik a szélesebb nyilvánosság előtt is valószínűleg sokat kell majd vitázni velük, de a teljesítményt el kell ismerni.
Gratulálok, Seres Mária!
:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves PuPu!

Ritkán írok ilyet, de most azt mondom, hogy semmiben nem értek egyet a mozgalommal kapcsolatosan.
Szvsz a mozgalom annyira civil, amennyire én vagyok a pancsen láma.
A hölgy nem is, de a férje politika közeli - valami tomcat félés - írják a nagyon rosszindulatúak.
A kevésbé rosszindulatúak meg azt: ugyanaz az ingatlanbefektető finanszírozta őket, mint aki most az LMP-t.
Kicsit sem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy annak meg ingatlanérdekeltségei vannak a zsámbéki medencében. Ahol a rossznyelvek szerint a szilicium völgy helyett lakópark lenne... Arrafelé meg ki is érdekelt?
Na, szóval ezek a pletykák engem óvatosságra intenek, s azt a gondolatot vetik fel, hogy bizony ez is csak a bizonytalanoknak a fityiszhez terelése.
Bezony....
(Ha tévednék, annak örülnék.)
Ja! és ő az a hölgy, akit fogad Sólyom mester, az utcáról. Aha!!! A hülyék meg a túloldalon....
Törzsolvasód

PuPu írta...

Hát nem is tudom...
Azt egyértelműen leírtam, hogy a programjukkal nem tudok egyetérteni, de az biztos, hogy nemigen lehetett érezni a nagy pénzt mögöttük.
közelről néztem, hogy mit csinálnak, hogy szervezkednek, - igen civil volt ez a dolog, már ami a szervezési részt illeti.
Viszont a népszavazási kezdeményezés valós volt, nagy egyetértést váltott ki, rokonszenves volt, mégha a magyar demokrácia siralmáról szólt is.
Ami a bizonytalanokat illeti, ez számukra egy új lehetőség.
Ha valaki nem akar a fideszre szocikra szavazni vagy teljesen érthetetlen számára, hogy mi a faxot is akar ez a LMP, akkor itt egy új lehetőség.
Az információid érdekesek, a férjre vonatkozólag valószínűleg igazak is lehetnek, ahogy a programot nézegettem, - a háttérfinanszírozásról viszont csak keveset olvastam, - az éáltalad emlegetett üzletember állítólag egyszer segítette Seres Máriát hárommillióval.
Nem egy akkora pénz, hogy ezért akár kérni lehetne valamit...
Dehát, - miként a vak is mondta - majd meglássuk, nekem a teljesítmény tetszik...
:O)))