2010. március 17., szerda

HAGYÓ, TUBES...

Felháborító!
Nem ment el Hagyó Miklós arra a bizottsági meghallgatásra, mely a BKV környékén fellelhető korrupciós ügyekről szólt.
Indoklása szerint azért nem vett részt a meghallgatáson, mert nem akart biodiszletként funkcionálni az ellenzéki irányítású bizottság akciója mögött.
A feltett kérdésekre viszont írásban válaszolni fog péntekig.
Az ártatlanság vélelme érdekes jogintézmény.
Azt a szabályt fogalmazza meg, hogy mindenkit ártatlannak kell tekinteni mindaddig, míg a bíróság jogerős ítélete ennek ellenkezőjét nem állapítja meg.
Ismerik ezt a szabályt a magyar politikai élet szereplői is, de igencsak sajátosan alkalmazzák.
Szerintük akit bekentek sárral az ab ovo bűnös ha aktuális politikai érdekeik így kívánják, ehhez képest kell nyilatkozni róla és bánni vele, a bűnösségét evidenciaként kell kezelni, - majd miután hetet-havat összehordtak róla, egy fél mondattal utalni kell rá, hogy természetesen általában mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, és jöhet a sejtelmes félmosoly.
A magyar politikai közbeszéd e tekintetben is konzekvens, - álszent, agresszív és a velejéig sportszerűtlen.
Tulajdonképpen fogalmam sincs arról, hogy Hagyó kapott e nokiás-dobozt vagy csak idegrohamot kapott amikor meghallotta hajdani seggnyalója nyilatkozatát, de egy biztos: jól tette, hogy nem asszisztált a jobboldali hecckampányhoz, amelynek egyetlen célja van: rátolni a szocikra a korrupció nyúlós vádját.
Ezt a vádat mindenki szívesen elhiszi, senkinek nem merül fel kétsége, hiszen ez is evidencia, - a nap süt, a politikus lop, a köztisztviselő meg korrupt, - természetesen a másik politikai oldalé, mert a mi fiunk soha nem hazudott és egy fillér nem sok, annyi sem tapadt a keezéhez a közös vagyonból.
A magyar politikai kulturában ez elsősorban nem a tények, hanem hit kérdése.
Kétségtelen, hogy ez a szocik elleni hecckampány az igazságszolgáltatás szereplőinek hathatós asszisztálásával  remekül lett előkészítve és az sem vitás, hogy a szocialisták minden teszetosza ostobasága, egyes képviselőik mohó pénzéhsége ehhez jó alapot is nyujtott, hiszen ha van bennük egy csepp életösztön, akkor nem engedik, hogy a politikai ellenfél használja fel ezeket a szerencsétlen ügyeket, - maguknak kellett volna ezeket feltárni és a felelősöket feljelenteni, - dehát, ugye,  a Szent Pártfinanszírozás közbeszólt...
Mindenesetre ha az ellenzék valóban a problémával akart volna foglalkozni, nem pedig hecckampányt folytatni, akkor elrendelhetett volna zárt ülést is, vagy teljesen megfelelhetne nekik az ominózus írásbeli nyilatkozat, de nem, - most durcásak, mint kisgyerek az óvodában, aki elől elvette a dadus a kakaót.
A bizottság elnöke kijelenti magáról, hogy pártatlan, majd boldogan prejudikál egy sort, bűnösnek nyilvánítva a még meg sem hallgatott Hagyót, majd amikor figyelmeztetik, hogy ez illetlenség, akkor azt mondja, hogy amikor nyilatkozott, akkor politikusi magánvéleményét mondta.
Vicces ember, kétségtelen.
Hagyó egyébként feljelentést tett a nokia-doboz ügyében, és a maga részéről ezzel vállalta a hamis vád kockázatát, - ellenfelei közül ezidáig egyben sem volt elég bátorság, hogy feljelentse.
Azzal ugyanis ők is kockáatot vállalnának, - bizonyítaniuk kellene a vádakat.
Összességében persze Hagyó politikai karrierjének ezzel nagyjából annyi, - igen szépen megtanulták a fideszes fiúk a karaktergyilkosság című leckét.
Remekül fogok szórakozni, amikor a Jobbik majd saját fegyverükkel fordul ellenük.
Meg fogjuk érni...

Hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság a jogerős ítéletet a Tubesen épülő radar ügyében.
Szánalmas.
A ténynél már csak az indoklás a szánalmasabb.
Szemünk előtt húzzák pöcegödörbe a magyar igazságszolgáltatást kéz a kézben az ügyészség és a bíróságok.
A Honvédelmi Minisztérium csodálkozik.
Én is...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: