2010. március 30., kedd

JÓ LESZ NEKÜNK...

A Tárki közvéleménykutatása szerint.
Ha a Fidesz nagyarányú győzelmet arat, akkor a válaszadók 52%-a javulást vár az ország helyzetében, 29%-a pedig romlást.
Nemigen változik a kép akkor sem, amikor a Fidesz lehetséges kétharmados győzelméről tesznek fel kérdést a kutatók - ez esetben a választók 50%- a vár javulást és 30%-a romlást.
Na, ezzel a helyzettel lesz nehéz megküzdenie a Fidesznek, itten van ugyanis ma az eb - jelen esetben a csodavárás - elhantolva.
És itt látható az a kb. húsz százalék is, aki a véleményét nem mondja meg, vagy akinek nincs még kiforrott véleménye, - akiken a valóságos választás során rengeteg múlik majd.
Az itt a kérdés, mivel tudja a változást váró tömeget kielégíteni a Fidesz, merthogy az minden józan elemző által egybehangzóan megerősített tény, hogy a jelenlegi gazdaságpolitikától nem lehet markánsan eltérni.
És a fiúk ügyes próbálkozáásához, a költségvetés fellazításához sem fog hozzájárulni az IMF, potyogjanak bármennyire is csontvázak az égből a megregulázott cigánygyerekek mellett...
A Fidesz áldásos tevékenységének és végletekig durva retorikájának eredményeképpen ma már igen erős ingerek kellenek ahhoz, hogy a társadalom érdeklődésének ingerküszöbét elérjék a politikusok, mellesleg olyan általános utálat övezi őket fideszestől-mindenestől, hogy nagyon nehéz lesz előadni a "mindenki sáros, csak mi vagyunk illatos virágszál" című előadást.
A Fidesz valószínűleg nyerni fog, habár nem olyan fölénnyel, mint sokan gondolnák, - a hatalom utáni kapkodásának nagy igyekezetében viszont olyan helyzetbe hozta magát, melyet maga is bánni fog.
Ma a Zeneakadémián ünnepelte a Fidesz 22. születésnapját - már féltem, hogy ebből az alkalomból kiderül, hogy Viktor hegedülni is tud, csak eddig még soha nem próbálta.
Értdekes dolgokat mondott, - egyrészt azt, hogy "Ha az egyén vagy egy közösség hű akar lenni önmagához, akkor emlékeznie kell arra, hogy hol, mikor és milyen körülmények között született".
Szép gondolat ez, nagy kár, hogy elméleti síkon marad az ügy, - Viktor maga is elcsodálkozna a Fidesz és önmaga születéskori állapotán - nagy kár, hogy mára mindkettőt elfeledte.
Valószínűleg ezért eshetnek ki a száján olyan, a polgári demokráciákban kissé szokatlannak tünő mondatok, mint pl az, hogy elkötelezettnek, erősnek és szilárdnak kell lenni, hogy Magyarország többé ne legyen reményvesztett, dühös és kiábrándult ország.
És ez csak úgy lehetséges, ha a Fidesz a magyarság egészét képviseli, ha a választók azt érzik: felekezeti hovatartozástól, pártállástól függetlenül valamennyien számíthatnak a Fideszre.
Nos, hát engem ne képviseljen se ez a szélkakas, se a pártja.
És ne akarjon ha lehet kizárólagosan népboldogítani sem, merthogy a polgári demokráciák általában és konkrétan politikailag is a versenyre épülnek, akik pedig ezidáig kizárólagos népboldogítók akartak lenni, azokat bolsevikoknak hívták.
Viktor Viktorovics Orbánról nem lehet feltételezni, hogy ezt nem tanulta meg anno, viszont az mindenki számára gyanús lehetne, hogy a politikai harc szervezésének modelljét Lenintől és részben Sztálintól plagizálja, - csak Lenin nem talált '17-ben elfoglalható TV székházat, be kellett érnie a távíróhivatallal.
És a vezetőtársak körében elvégzett tisztogatást sem lehet ma bizonyos okok folytán nyolc gramm ólommal elrendezni,  maradt a száműzetés Brüsszelbe, - igaz, hogy arról nem szólnak a hírek, hogy kinek van jégcsákánya a pártban...
Szóval ismeri ő a modellt és úgy tünik, használhatónak tartja, - mgtetszett neki...
Nekem nem annyira...
:O)))

* A kép címe: Add vissza a ceruzámat!
Viktor új uzsonnástáskát kapott, de ez az izé marha sok helyet foglalt el a szalonna elől...
A képről lemaradt a lány, aki a gombokat nyomogatja.

Nincsenek megjegyzések: