2010. március 24., szerda

KISPÁLYÁSOK...

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik "első fokon" közösen utasította el az MDF budapesti listáját.
A Fővárosi Választási Bizottság ülésén a testület pártdelegáltjai 3:2 arányban leszavazták a "szakmai résztvevőket", mondván, hogy Csapody Miklós visszalépésével nincs meg a listaállításhoz szükséges minimálisan 8 képviselő-jelölt.
Slosár Gábor és Király Zoltán személyét pedig nem fogadták el MDF jelöltnek, így aztán a pártnak jelenleg nincs budapesti listája.
Természetesen a Fórum nem nyugszik bele ebbe a helyzetbe, fellebbezett az Országos Választási Bizottsághoz, amelyik minden emberi számítás szerint felül fogja bírálni a fővárosi döntést.
Engem kicsit meglepett ez a hír, merthogy azt ugyan logikusnak tartom, hogy a Jobbik és a Fidesz számára nem kívánatos egy harmadik jobboldali politikai erő a politikai palettán, de hog a szocialistáknak miért kellett beállni ebbe a díszes sorba?
Próbáltam végiggondolni a lehetséges indokokat, de elakadtam.
Azért szavaztak az MDF ellen, mert jobboldali?
Nem hinném, - ez az egyetlen normálisnak tekinthető politikai alakzat a jobboldalon, és ennek az országnak úgy kellene egy valódi jobboldali/konzervatív párt, mint egy falat kenyér.
Vagy azért, mert azt képzeli valamelyik tudatmódosító szer hatása alatt álló szocialista, hogy az az MDF szavazó, aki hiába keresi pártja listáját a szavazólapon, az majd a szocialistákra fog szavazni?
Nevetséges, erre MDF szavazó nem lenne képes, azok meg, akik azért akartak az MDF-re szavazni, mert nem akartak a szocikra szavazni,  úgysem térnek vissza az elhagyott akolba, - előbb lesznek Jobbik szavazók, minthogy visszakóborolnának.
Ez a szavazás egyébként rámutatott a magyar belpolitika szánalmasan kispályás voltára.
Nem kellett volna vadul keresni az érveket a lista elfogadása mellett, csak tiszteletben kellett volna tartani a tényeket, de ezek egy percig sem zavarták a szavazatok tulajdonosait - irtani kell az ellent mindenáron.
Mégha esetleg az az öt-hat mandátum döntené is el adott esetben a Fidesz 2/3-ad dolgát, akkor is.
Merthogy lassan úgy tünik, a szocik választási taktikája a jégesőben a kalászokat karóval verő paraszt taktikája: Lássuk Uramisten, mire megyünk ketten!
:O)))


Ps: A képen Király Zoltán látható a jobboldal két nagyágyújával, a két jellemóriással, Kádár miniszterével és moszkvai nagykövetével a háttérben. 
Király Zoltán nem ezt érdemelte, - ha már háttér, inkább Ciccolina...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: