2010. március 28., vasárnap

KORRUPT, KORRUPTABB, ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ...

A DGS Global Research kutatása szerint Magyarország a velejéig korrupt.
Végre egy kutatási eredmény, amelyik egybevág a személyes tapasztalatokkal. 
A sorrrend szinte mindegy is, maga a lista az érdekes, melyen a magyar közélet minden szegmense szeerepel.
A kutatók nem Juliska nénit kérdezték a piacon, hanem olyan beosztásokban dolgozó embereket, akik poziciójuk folytán személyes tapasztalatokkal rendelkezhetnek a témával kapcsolatban.
A listán fellelhetők a minden rendű és rangú helyi és országgyűlési  képviselők, a bíróságok tagjai, az ügyészek, az önkormányzati ügyintézők, a rendőrök, az újságírók, a polgármesterek, a politikusok -  az egész magyar államigazgatás.
Szomorú ügy ez, de még szomorúbb, hogy az üzletemberek szerint ha valaki sikeressé akarja tenni az általa irányított gazdálkodó szevezetet, akkor nem maradhat ki az eszköztárából ez a szép nemzeti sport.
Azon is eltöprengtem, hogy majd most, amikor ugye eljön a nagy magyar mesemondó Orban Vixley  által megjövendölt Szép Új Világ, és  máról holnapra megszünik a korrupció, vajon mennyit kell majd perkálnia az ítéletvégrehajtónak annak , aki azt szeretné elintézni, hogy ne tőből vágják le a kezét, miként Pokorni ígérte, hanem csak könyök alatt, esetleg csak a kisujja utolsó percét...
Hej, nem leszünk szép látvány, - tízmillió ember félkézzel, a politikusok meg egyenesen kezek nélkül...
És felmerül az a komoly dilemma is, mely csak a dohányzás elleni állami fellépéshez mérhető: ha visszaszorítjuk a bagózást, akkor csökken az adó és felvirágzik a csempészet.
Ha megszünne minden korrupció az államigazgatásban, a hálapénznek nevezett zsarolások fizetése az egészségügyben, mivel  lehetne egy oldalról a kieső keresletet, másik oldalról a kieső keresetet  pótolni?
Szánalmas állapotok ezek, különösen, ha visszaemléxünk a húsz évvel ezelőtt hangoztatott szép próféciákra, a tiszta közélet ígéretére, a csillogó szemű, tisztaszívűnek és tisztakezűnek hirdetett új politikai osztályra...
Magyarország 2010 - sokra vittük húsz év alatt...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: