2010. március 16., kedd

RADIKÁLIS ADÓCSÖKKENTÉS...

Na, ez az, ami nem lesz, ha a Fidesz kerül hatalomra.
Új szavakat, kifejezéseket  tanulgatnak a fiúk, úgymint "fokozatosság", meg a "lehetőségekhez képest", meg "négy év alatt", meg "hat éven belül", - no meg "az egyensúly a középpontban".
Namármost idáig legalább ígérni tudtak, most már azt se nagyon, és ez mindinkább így lesz, ahogy egyre közelebb jutnak a nyolc éve nyálcsorgatva vágyott hatalomhoz.
Egyre inkább kiderül, hogy a kormányzás nem méznyalogatás.
1994-ben szerencséje volt a hataloméhes társaságnak, Bokros csomagja után az országot kiváló állapotban vehették át, a világgazdasági környezet sem adott okot az aggodalomra, ők sem beszéltek még túl sok hülyeséget a nemzetközi kapcsolatokban és az első időszakban óvatoskodtak is, - tartották a Horn-kormány által megkezdett pályát.
Igaz, a választások előtt aztán elszaladt velük a ló és kitakarították a kasszát rendesen, meg hagytak az utódokra finanszírozhatatlan lakástámogatási rendszert, - aztán röhögve asszisztáltak, amikor az utód a legszebb dzsentri hagyományokat követve megpróbálta betartani úri becsületszavát.
Persze az általuk előidézett problémákat sikeresen rátolták a bamba szocik fejére, és ha regnálásuk szóba kerül, akkor  azóta is mosolygós tekintettel énekelgetik a "csak a szépre emlékezem..." című nótát.
Most viszont - úgy tünik - szopóágra kerültek.
A gazdaságot ugyan ma is jó állapotban vehetik át, hála a Gyurcsány és Bajnai kormányok következetes költségvetési politikájának, de a külső és belső feltételek  megváltoztak.
Ami a legnagyobb probléma, az a világgazdasági válság, amelyik talán mára lecsengett, de az ország abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy bár a válság következményei az első perctől érintettek bennünket, addig a kilábalás csak némi késleltetéssel  következhet be, - meg kell várnunk, míg főbb exportpiacainkon - elsősorban Németországban -  megindul a gazdasági fellendülés.
Ugyan prüszköltek a fideszes nagyeszűek, amikor az ország arra használta az IMF és az Unió nyujtotta lehetőségeket, amiért annak idején csatlakoztunk a szervezethez, de mikor kéznyujtásnyira van a hatalom, akkor azért be kell látni a realitásokat, és igazodni kell azokhoz az elvárásokhoz, melyeket a hitelfelvétel mellé kaptunk ajándékba.
Ugyan lehetne ma már az országot a szabadpiacról is finanszírozni, ámde már azt sem lehet letagadni, hogy az IMF olcsóbban teszi ezt, mint a piac.
Hiába is próbálkozik a Fidesz az államháztartás hiányának megduplázásával, ez vélhetőleg nem fog menni, vagy csak nagyon súlyos következmények vállalása mellettkockáztathatják meg, de ez a kockázat már nem a Fidesz, hanem az ország kockázata lesz.
Pedig az a kis aprópénz, ami ebből a trükkből származna, nagyon kellene a fiúknak.
Merthogy cefetül el vannak adósodva.
Milliárdokkal, és ezeket a milliárdokat a hitelezők szeretnék viszontlátni, ha lehet, dús kamatokkal egyetemben.
Ugyan megy az egy pontig, hogy kedvezményekkel meg állami megrendelésekkel fizetnek nekik, de nem hülyék, - tudják azt, hogy az általuk gerjesztett politikai hangulatban ellenfeleik minden levegővételüket regisztrálni fogják, és figyelik azt is, hogy a beszívott levegőmennyiséget milyen útom és milyen arányban, milyen minőségben adják vissza a Föld légkörének.
Ha ózonlyukat regisztrálnak ellenfeleik, azt nem nagyon fogják úgy megúszni, mint első ciklusuk disznóságait, melyeket a nép ábrándos tekintettel becumizott, holott nem Nokia telefondobozban, hanem negyven lábas hírközlési konténerekben tolták ki a lóvét az államkasszából.
Abban sincs szerencséje a Családnak, hogy ismét beigazolódik a népi mondások igasága, - jelesül ebben a helyzetben a "ki miben vétkezik, abban bűnhődik" mondásé.
Megkapják ugyanis ellenzéknek azt a pártot, amelyik annyira vérbunkó és annyira gátlástalan, hogy még őket is felülmúlja, pedighát, ugye...
Érdekes lesz elnézegetni, amikor a Szent Vezért lehüjézik, a feleségét lenyúlanyózzák, célozgatnak a pedigréjére, a pártját meg elmondják mindenféle piszkos hazaárulónak.
Várhatóan megkapnak mindent, amit a szocik polgári neveltetésüknél fogva nem adtak meg nekik az elmúlt nyolc évben.
Megérdemlik.
Aztán persze ne feledkezzünk meg a nyakig eladósodott fideszes önkormányzatokról sem, melyek a víg napokban - vélhetőleg központi instrukcióra - minden szakmai és morális gátlás nélkül vették fel a milliárdos hiteleket, lökdösve az országot a pénzügyi szakadék felé, merthogy a hatalom birtoklása érdekében semmi - a szavakban csömörlésig imádott haza sem drága.
Szóval folyik a kísérlet, vissza lehet e lapátolni a lóba a sz*rt, és bár igen ellenszenvesek nekem a Fidesz korifeusai a Vezérrel az élen, azért nagyon remélem, hogy a pofázáson túl nem próbálkoznak a keservesen elért eredmények szétrombolásával, mert az igen drága mulatság lenne mindannyiunknak.
Pártállásra tekintet nélkül...
:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem 98-ban volt szerencséje a hataloméhes társaságnak? :)

PuPu írta...

Hát, ami azt illeti, nem, - és ha a szocikra céloztál volna, azt azért be kell valljad, Medgyessyből nemigen ordított a hatalomvágy. Szerintem őt lepte meg legjobban, hogy győzött, -mint ahogy Viktort is, hogy vesztett, - rohantatok is izibe hidat foglalni...
Tulajdonképpen a győzelmet annak köszönhetik a szocik, hogy a választó nem a hatalom utáni görcsös kapkodást érzékelt náluk, míg Viktorunk szokás szerint hozta a formáját.
A szocialisták általában el szokták fogadni a választások eredményét, - legalábbis ezidáig még egyszer sem gyújtották fel a televízió székházát...
:O))))