2010. április 28., szerda

HETI HETES...

No, annak annyi, úgy tűnik.
Isten veled Kicsihuszár, pá-pá Juci, úgy tünik, nektek befellegzett.
Ha a műsor marad is, jönnek majd helyettetek a tehetséges jobboldali humoristák, például a ... például a ... - szóval a tehetséges jobboldali humoristák...
Megvásárolták az RTL Klub többségi tulajdonrészét.
Valami isteni csoda folytán éppen most vásárolta be magát a kereskedelmi csatornába Orbán volt kancelláriaminisztere Stumpf István, és a Heti Választ is tulajdonló Infocenter.hu Média Befektetési Zrt.
Nem gondolom, hogy a műsoron azonnal észre lehet majd venni a változást, de hogy néhány hónap mulva elindul lassan a csatorna jobbra, arra mérget lehet venni.
Az RTL Klub  ma a legnézettebb a kereskedelmi televíziók közül.
Kincs ez egy olyan politikai pártnak, amely hosszabb távra be akarja betonozni magát a hatalomba.
Természetesen a nézettséget fenn kell tartani, ezérthát nemigen lehet arra számítani, hogy a Barátok közt helyett sámánok fogják verni a dobot, de attól tartok, - és ahogy Orbánt megismerhettem, - nemigen lesz helye ott olyan műsornak, amelyik őt teszi nevetség tárgyává, - ezentúl valószínűleg a csatorna valamennyi munkatársa és szereplője szeretni fogja a focit...
És hát sajnos megint felmerül a kérdés, - hogyan létezhet az, hogy a szocialisták kormányon töltött nyolc éve nem volt elég ahhoz, hogy megteremtsék a saját médiájukat, - ha jól belegondolunk, most ott állnak teljesen eszköztelenül a Fidesz gőzhengerével szemben.
A Klubrádión kívül nincs egy rádióadó, amelyikben el tudnák mondani a véleményüket, az ATV-n kívül nincs egy televíziócsatorna, amelyik teret adna nekik, és ami a legviccesebb, nincs egy valamirevaló internetes portál, amely méltányos lenne hozzájuk.
Velük szemben minden területen, minden műfajban, a legszélesebb spektrumon nyomul a jobb, elképesztő médiafölénnyel.
A csata, melyet a szocialisták a minap elveszítettek tömegkommunikációs háború volt.
A legszomorúbb az egészben, hogy ezt a szocialisták vezetői még akkor sem ismerték fel, amikor már derékig gázoltak a saját vérükben.
Nem volt fegyverük, nem ismerték és nem is nagyon akarták megismerni ezt a harcmodort és nem voltak ezen a pályán biztosan mozgó vezetőik - már megint csak az egy Gyurcsányon kívül, aki mellől viszont hiányoztak a profi média-szakemberek, akik keretet tudtak volna adni az elképzeléseinek.
Még a Jobbik is jobban áll náluk, ezt kell mondani, merthogy annak legalább van helyi sajtója és megjelenési lehetősége a jobboldali média egy részében, nem szólva arról az agresszív nyomulásról, amit az interneten produkálnak..
A szocialista politikusnak már ma is csak annyi a hírértéke, mint a partra úszó delfinnek, - megmutatják a vergődését, - de nagyon hamar el fog jönni az az idő, amikor nemhogy nem lesz hír a médiában a szocialista politikus, hanem a helyzet rosszabb lesz: szocialista politikus a médiában nem lesz.
Egyszerűen nem fog létezni, nem tudja majd eljuttatni üzeneteit a társadalomnak, nem tud sem bírálni, sem ellenvéleményt, sem megoldási lehetőségeket  felmutatni, úgy kell majd keresgélni annak, akinek egy élő  szocialistára támad gusztusa.
Az írott sajtónak többé-kevésbé vége van, a nyomtatott Népszava pártízezres példányszáma már csak a nosztalgiázók számára érték, - a fiatalja majdnem kizárólag a neten tájékozódik és friss híreket akar naponta tízszer is, ha arra támad kedve.
Úgy hírlik, Viktor az MTI-t is meg akarja szüntetni, habár azt nemigen tudom, hogy a hírügynökség hiányában ki fogja kielégíteni a különféle szájtok, csatornák híréhségét, - hacsak egy tervezett kormányzati tájékoztató központ nem, ami igazán szép jövő ígéretét hordozza magában, - Lakatos elvtárs az MSZMP APO hajdani főnöke hempereghet a röhögéstől...
Pillanatnyilag még ötletem sincs, legfeljebb csak reménykedni merek valamifélee csodában, hogy az ezidáig a szocialisták körül lebzselő nagyvállalkozók egyike-másika majd besegít, de attól tartok, az MSZP jelenlegi vezetése kérni sem tud, - tulajdonképpen nem is tudja, mire lenne szüksége.
A médiamunkásnak meg el kell tartania a családját, ezért hát ott fog írni, ahol felületet kap és arról fog írni, amit a gazda előír számára.
És ha nem tetszik, amit írt, akkor majd kihúzzák a kifogásolt sorokat remekművéből, majd ha ezért megsértődik, nem lesz másik médium, ahol elhelyezkedhetne, mert olyanok leszünk, mint a brezsnyevi orosz televízió hetvenkét csatornája, - hetvenegyen ugyanaz a műsor ment, a hetvenkettediken meg egy rendőr ütögette a tenyerét gumibottal: Kapcsolgatunk, kapcsolgatunk?!
:O)))

Nincsenek megjegyzések: