2010. április 20., kedd

KIRÁLYI VÁRMEGYERENDSZER, KIRÁLYI TESTŐRSÉG...

A Királyi Vármegye - ez a jövő útja kétségtelenül.
Valószínűleg ezért készül a Fidesz a közigazgatás átalakítása során a helyi önkormányzatokkal szemben a megyék megerősítésére.
Teljesen logikus.
Amikor az EU a régiók Európáját építi, akkor a Fidesz keres egy olyan közigazgatási egységet, amely már Ferenc József korában sem volt korszerű és amelyet bátran nevezhetünk a magyar provincializmus egyik okának és jelképének és fészkének.
A szocialisták megpróbálták elfogadtatni a régiók és kistérségek európai rendszerére épített közigazgatási modellt, - mi sem természetesebb, mint hogy az ellenzék ellenállásán elbukott a dolog.
De most majd ez a korszerű megoldás a többi hasonlóan modern szemléletű intézkedéssel együtt fel fogja virágoztatni a magyar közigazgatást. 
Például államosítunk egy rakás feladatot, centralizálunk, összevonunk és elvonunk, - végtére is miért szülessenek a döntések ott, ahol a zemberek (akikről egyre kevesebb szó esik mostanában...) élnek, miért is ne rendezzék dolgainkat szép, nagyra hízlalt állami hivatalok?
Majd létrehozunk az egészségügyben is húsz-huszonöt gazdasági társaságot, amelyik a megyékben működő, egészségügyi tevékenységet folytató intézmények működését koordinálja, mely intézményekben szintúgy gazdasági társaságok szervezik majd a munkát, ámde alkalmazottaikkal a megyei társaság köt szerződést, - micsoda remek modell!
És persze nem nevezhető privatizációnak sem, nincs benne magánbiztosító, - ez tisztán a haverok cége lesz, -  valamint határtalan előnye, hogy az egészségügyi rendszer lényegi kérdését  - az igények és lehetőségek összehangolását ragadja meg.
A sok felesleges egészségügyi intézmény fölé kerül emígyen majd egy felesleges gazdasági intézmény, ettől majd javul a hatékonyság.
Vagy kisnyúl.
És elvonjuk a jegyzőktől is az államigazgatási feladatokat, de nem mindet ám, hanem majd kimazsolázzuk azokat, amelyekhez pénz is kapcsolódik, mert osztogatni azt szeretünk, de nagyon.
Meg aztán azt is szeretjük, ha a kezünkben van minden pénzeszsák nyaka...
De a parlagfű irtását azért valószínűleg meghagyjuk majd helyi hatáskörben, - hívják meg a Magyar Gárdát, az önként elvégzi...
Persze igazságtalan vagyok, mert ezek még csak a politikai elképzelések, - ha ezekhez kidolgozza a tehetséges magyar bürokrácia az intézkedési terveket is, na, akkor lesz a mű kerek, - érdemes lesz a csodájára járni.
Természetesen kell még egy-két hangulatjavító intézkedés is, például a alispáni cím visszaállítása, de ha türelmesek leszünk nem kell majd csalódnunk.
Persze az is kétségtelen, hogy kell valamit kezdeni a közigazgatással, mert jelenlegi formájában nem túlzottan alkalmas a modern állam üzemeltetésére.
Most már csak attól rettegek, hogy esetleg haderőreformba kezdenek a fiúk, - az újonnan létrehozott Nyílpuska és Ostromlétra Zrt. valamint az újonnan felállítandó 2. Páncélos Kerékpáros Hadosztály nem biztos, hogy kivívja majd a NATO elismerését, habár kétségtelen, hogy a magyar baka hősiessége határtalan.
Miénk lesz még Krasznahorka büszke vára, csak várjuk ki türelemmel!

Orbán Viktor testőrségének tagjait teljes létszámban át kell vennie a Rendőrségnek, írják a lapok.
Tetszik a dolog.
Ezidáig úgy tudtam, hogy az állam vezetőit és ha a szükség úgy hozza, akkor a politikai pártok vezetőit és a képviselőket is a Rendőrség erre a feladatra kiképzett tagjai védik, pártállástól függetlenül, - mondhatnám rászorultsági elv alapján.
De hát annyiszor kiderül már, - mint ebben az esetben is, -  hogy a mezei állampolgár (citoyen vulgaris) igen butuska.
Kissé meghökkentett a hír, mivelhogy nem gondolnám, hogy Magyarországon exkommandósokkal kellene védetni akárkit is, aztán az a kérdés is felmerül, hogy milyen szervezeti keretek között, milyen felszereltséggel és fegyverzettel látják el életveszélyes feladatukat, mert azt azért nehezen hiszem, hogy valamennyi testőr szeme villámaival sujtja agyon a gaz merénylőt és fogaival kapja el a puskagolyót.
Ilyen ismeretek birtokában persze elfogja az embert az üldözési mánia, - vajon tényleg csak hatástalanított fegyverek beszerzéséről beszélgettek anno a Fidesz-közelinek aposztrofálható  UD Zrt. prominensei?
Vannak aztán az embernek csúnyább gondolatai is - mikor például felrémlenek benne bizonyos történelmi példák, például Németország abban a korban, mikor a korabeli jobboldal fegyveres rohamosztagokat szervezett, - volt például Magyar Gár Sturmabteilung - köznyelven SA, meg volt Schutzstaffel, ismertebb nevén SS, melynek egyik alakulata lett később a Vezér testőrsége. a Leibstandarte Adolf Hitler.
Valahogy nem tudok rokonszenvezni az állami kereteken kívül mozgó katonai-félkatonai/rendőri szervezetekkel, azzal aztán meg végképp nem, ha ezek beépülve az állami intézményekbe birtokukba veszik az államot.
Ez utóbbi magatartás mellesleg a maffia jellemzője.
Azért nagyon remélem, hogy belátható időn belül még nem fog megalakulni a Leibstandarte Orbán Viktor, - bár ami azt illeti, láttunk mi már éjjeliőrt nappal meghalni...
:O)))

Ps: Haladjunk a korral!
Ipad...
Nekem tetszik, mindent tud, ami a hétköznapokban kellhet, ügyes ketyere!

Nincsenek megjegyzések: