2010. április 19., hétfő

LÁSSUK URAMISTEN, MIRE MEGYÜNK KETTEN!

A Népszabadság szerint alakul a forgatókönyv a pártvezetés megújítására az MSZP-ben.
A választások második fordulója után lemond pártelnöki funkciójáról Lendvai Ildikó.
Ezt egyébként akár már az első fordulót követően is megtehette volna a jelenlegi tervnél cseppet elegánsabban, aztán békésen elügyvezetgethette volna a pártot egy tisztújító kongresszusig, - akár az önkormányzati választások befejezéséig is, de spongyát rá.
Valószínűleg nem rajta múlt ez a dolog, ha valaki, - hát ő biztosan nem görcsöl a funkciója elvesztése miatt.
A pártelnöki posztra állítólag Mesterházy Attilát fogja ajánlani megválasztani, a teljes tisztújításra pedig csak később fog sor kerülni.
A szocialista szavazó meg csak ámultan csodálkozik pártjának vezérkarán, - meghibbantak ezek valószínűleg, úgy véli.
Elsősorban is nem érti, hogy mire ez a nagy sietség?
Ami azt illeti, úgy elvertek minket, hogy erre nagyon profán hasonlatok jutnak csak eszembe, a baj már megesett, nemigen lehet semmiféle azonnali intézkedéssel változtatni a dolgon.
Ami azt illeti, így aztán van rengeteg időnk - rosszabb esetben akár évtizedek is - arra, hogy nekiálljunk rendbetenni saját házunktáját, semmi nem indokolja azt hogy a folytatásról és annak személyi feltételeiről ne egy normálisan előkészített kongresszus döntsön az előzetesen korrektül lefolytatott viták, a nézetek ütköztetése után.
Talán az sem lenne baj, ha a tisztújítást megelőzné a történtek elemzése, és valamiféle stratégia kidolgozása a következő időszakra, esetleg prioritások meghatározásával egybekötve, merthogy a jelenlegi helyzetben és jelenlegi állapotában a pártot a székház takarítónője is el tudja vezetni, - ahhoz, hogya szervezet egyik napról a másikra vegetáljon, nincs szükség kapkodásra. 
Aztán itt van ez a Mesterházy-kérdés is.
Hogy ez a téma most, a két választási forduló között egyátalán előkerülhetett, kiválóan jellemzi a dicső jelöltet, aki nem tudom mivel vehette rá az egyébként általam nagyon kedvelt és tisztelt Lendvai Ildikót, hogy támogassa ezt a bizarr ötletet.
Habár ugye nem kizárt, hogy a mi Ildikónk is eljutott karrierje csúcsán arra a pozícióra, amelyet már nem képes jól betölteni...
És hát mi is indokolja Mesterházy sztárolását?
Azt még megérti az ember, hogy a választások előtt végtelen tanácstalanságában valakinek eszébe jutott a neve,  de milyen erényeket mutatott fel a választási kampányban?
Pártszervezői erényeket?
Nem hinném.
Szónoki erényeket?
Nem hallhattuk.
Karizmatikus vezetői tulajdonságokat?
Ugyan már, - ez a fiú Trabantot is csak akkor tudna vezetni, ha negyvenen tolnák.
Egyszer már leírtam: szintelen, szagtalan, súlytalan, - éppen csak nem légnemű.
Ezt persze nem rovom fel neki, de tudomásul kellene venni, hogy vannak emberek, akik ha bemennek egy szobába, melyben negyvenen tartózkodnak, akkor azonnal kiderül, hogy közülük ő a vezető, és ehhez még a hangjukat sem kell felemelni.
Mit mondjak, Mesterházy nem ilyen ember, - ő egy esetleg a negyvenből, de semmiképp nem az első.
Ahogy elnéztem a kampányát, még a második sem.
És ha szereplésein egy egész óvodát állít maga mögé biodíszletként, az sem hoz rajta egy fikrcnyit sem.
Azt aztán már csak félve kérdezem meg: ki kérdezte meg a szép tervek nyilvánosságra hozatala előtt a tagságot, merthogy én nem hallottam ilyesmiről.
Az már csak hab a tortán, hogy állítólag a párt nevének és logojának megváltoztatását is tervezik egyesek.
Ez a terv a bornírt idiótaság olyan foka, amin már szomorkodni sem lehet, - ajánlom helyette a keserű kacagást, mint emocionális reakciót.
Mit üzenne ezzel a párt a választóknak / társadalomnak?
Azt üzenné, hogy ellenfeleink minden szava igaz volt és ez egy olyan alávaló banda, akiknek még a nevét is meg kell változtatni, nehogy rájuk ismerjen valaki; éppen hogy csak plasztikai sebészt nem hívnak magukhoz.
A párt vereségének egyik oka szerintem éppen ez a beszari magatartás volt: engedték elmenni/elüldözték Gyurcsányt a pártelnöki székből, nem mertek kampányolni a nyolc év eredményeivel, hallgattak, amikor tolvajlással vádolták őket, hagyták, hogy az ellenfél diktálja a kormánypolitikát, - egyszóval nem harcoltak, mikor harcolni kellett volna, hanem kamarillapolitikát folytatva, töketlenséget ügyetlenségre halmozva  engedelmesen ballagtak a vágóhídra.
Az egész önkormányzati szféra jelenleg a Fideszé.
Az önkormányzatok példátlanul el vannak adósodva, nagyrészt ennek köszönhető az ország eladósodottságának mértéke is.
A választási kampány első napjától ettől kellett volna zengjen az ország, meg a Fidesz önkormányzati tolvajlásaitól, a kétes pártfinanszírozásról, meg a többi disznóságtól, kezdve a gumikalapácson és befejezve az esztergomi polgármester cirkuszain.
Nem, -  mi ehelyett nézegettük a köldökünket és bánatos önmarcangolással töltöttük napjainkat.
És helyből feladtuk a második fordulót, persze előtte még odatartottuk egy rugásra rózsás alfelünket egy parlamentbe még be sem került orbánista gittegyletnek - hadd szerezzük meg nekik az első örömteli perceket.
Aztán most megszereztük nekik a továbbiakat is, - a plakátjainkon az ő jelszavaikkal, a hozzájuk való hasonlatossággal kampányoltunk, mintegy elismerve azt, hogy nekünk már önálló ötletünk sincs.
A pártelnöki poszt betöltésénél sokkal előbbrevaló lenne elzavarni még a környékről is Orbánnak azokat az embereit, akik a szocialisták propaganda-ügyeit intézik...
Az egyszeri paraszt, mikor kaszálás közben elverte a jég a termést cséphadaróra kapott és elkezdte verni a lábon álló búzáját, akkor kiáltotta az égre vetve tekintetét: LÁSSUK URAMISTEN, MIRE MEGYÜNK KETTEN!
Mintha csak a Szocialista Párt mai vezetőit látnám...

:O)))

15 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

mesterházy szerintem egy éretlen,elkényeztetett tacskó,akinek mindent a segge alá toltak eddig.se hús,se hal!az ilyenek jól vezethetők a háttérből...

a szocik kampánya szar volt.bizony,bizony nem kapták el a fidesz tőkét.a Jobbikot szarozták,és fasisztázták.nem a Jobbik a fasiszta párt...
amit a kerületek megszüntetéséről írtál abban sok értelem van.nem is gondoltam így végig.kevesebb kiadás,kevesebb kiskirály,kevesebb kísértés:) és ellenőrizhetőbb lenne minden...
/megtisztellek azzal,hogy ide inkább gyurcsányról nem írok se a hagyó miklósról.../
csak annyit még azért leírok,hogy az mszp-s emblémától összeugrik a gyomrom,akár hányszor meglátom.keserves 8 évem volt.talán ezért...

PuPu írta...

Tőlem írhatsz, nekem egyik sem rokonom, de ettől még nem biztos, hogy egyetértenék veled.
Aztán meg nekem sem tetszik Vona és nem tetszenek a nyilas pártszolgálatosocskák sem, de ettől nekem még egészen jó volt az elmúlt nyolc évem, én hiszek abban, hogy kulturált országban mindenkinek magánügye a politikai vonzalma, egészen addig, míg engem nem akar korlátozni a saját meggyőződésemben.
Az árpádsávok lengetése sem kerget idegrohamba, csak sajnálatosnak tartom, hogy akik lengetik, azok azonosulni tudnak a jelkép által manifesztált gyilkosságokkal...
Ja, - és a szocik kampánya tényleg szar volt...
:O)))

Névtelen írta...

Kedves PuPu,
ez is egy szép nap. S tele csupa pozitív üzenettel: mindez a Népszabiban....és nézd csak, ki beszél? Lengyel Szürkekardigános Laca a hvg-ben...
Mint is mond? MIlyen faintos lenne az Mszp- nek az, ha a Mesterházy pártelnöksége mellett a Kovács László-Kiss Péter- Szili Katalin vezetné azt a pártot. Gyurcsány pedig menjen a kukába.
Komolyan mondom az agyam hagyom el ezektől.
Gyurcsány, ha gondol egyet a tagok 80%-át elviszi... ezt már az Ildikó ia megmondta.
Amióta a Závecz elmondta, hogy 25-28% volt GYF alatt a népszerűség, most meg 19, teljesen meghülyültek. Nem tudják ráverni a balhét.
P.S. nem mellesleg az Élet Menetén tegnap megtapsolták, pedig egy szót sem szólt.
Szóval hajlok arra, hogy behinteni sóval, de persze ezt nem szeretném....kihirigelik magukat, s jobb lenne, ha GYF ebből okosan kimaradna, Most azt teszi, figyel.
Törzsolvasód

Cigany Roxana írta...

NEM KELL EGYETÉRTENÜNK:)
ORBÁN VIKTORNAK SEM TETSZIK VONA...

"...MINDENKINEK MAGÁNÜGYE A POLITIKAI VONZALMA..."-EZZEL EGYETÉRTEK...

Névtelen írta...

A szürke mellényünket cseréljük le kényelmes ingre... javaslom. S lássunk már végre világosan! Üresfejűek visszavonuló!
Az közröhej, hogy Mesterházy végig kampányolta az országot Bajnai válságkezelő 1 évével, majd a választások éjszakáján egy kézmozdulattal dobta ki a csávót a kukába, s jelentette ki, h a kormányra mondtak nemet a zemberek. Bezzeg az ő karizmája! Na az a tuti! Az új baloldal! Kicsit sok már a jelentkező erre az új baloldalra... Szili, Szanyi, Mesterházy. tessék megcsinálni! csak nem elmismásolva, h majd Ildikó lemond, s becsücsülünk a helyére! ez milyen már? és a fidesz az antidemokratikus párt. az. és akkor ezek után az mszp? minden kerületben, s városban, megyében a bukott pártvezetéseknek el kéne köszönniük, s le kéne mondaniuk elegánsan. Főleg BP-en! új hatalom, új vezetés, s "lelkes fiatalok" megmutatták mit tudnak. Ennyit. Köszönjük! Akkor tegyenek egy szívességet, s rontsák máshol a levegőt.
A viszont látásra!

PuPu írta...

Lengyel is a magukat haladó és baloldali értelmiségieknek tartó kártevők csoportjába tartozik, az ötlete pedig hamvábahótt.
Kovécs Lászlót kedvelem, nem vonom kétségbe Kiss Péter szervezői kvalitásait sem, de Szili buta ám izgága tyúk, amelyik ennek a pártnak folyvást csak görbéket tojik, - nem hinném, hogy erről a tradicióról le tudna mondani...
És ha eljutna Lengyel agyáig a hír, hogy a mai politika a médiáról szól, akkor eszébe jutna talán, hogy a négy általa emlegetett ember közül egyedül Kovács médiaképes.
A vicces az, hogy Gyurcsány mellett nincs alternatíva, és ezt a lelkük mélyén ők is tudják...
:O)))

Névtelen írta...

PuPu,
Egyetértek. Abban is, hogy ebben a felsorolásban csak Kovács médiaképes. Hiába a diplomáciai iskola meglátszik.
Továbbra sem kételkedem Kiss Péter baloldaliságában - sőt -, Szili sajnos egy politikai antitalentum, a Peter-elv eklatáns megjelenítője.
Az a baj a nevezettekkel, hogy új embereket nem tudnak megszólítani, a régieket nem tudják felrázni.
Kovács valamelyeset, de a többiek habitusuknál fogva alkalmatlanok erre.
El nem tudok képzelni huszonévest, aki pl. SzK mosolyától lázbajön. A szövegétől pláne nem. Nagyon nem szívesen írom le, de nőpolitikusok közül az egyik legrémesebb. Mert még a bölcsesség adományával sem rendelkezik.
Nőpolitikusként Kósáné Kovács Magda még most is figyelemreméltóbb, mert sármja van, mert bölcs, mert vitaképes. Még most is.
Szóval az a baj, hogy a nevezettek alkalmatlanok erre a szerepre.
A fiatalok közül azok alkalmasak, akik most hallgatnak...mert bölcsebbek.
Molnár Csabát például nagyon jónak tartom. Médiaképes. Újhelyi jó, de nem médiaképes, Botkával szemben ambivalens vagyok, Vadai jó, de érnie kell még, ő médiaképes (?). Budai abszolút médiaképes.
Csak olyan nincs, csak egy, aki médiaképes is, no, meg a stratégia kidolgozásában is egyformán tehetséges.
Nem kellett.
Szokásos kérdésem innentől? Mi legyen Galló Bélával? (ő a szimbolám)
Törzsolvasód

PuPu írta...

Galló Béla szimbolával semmi baj sem lenne, ha három részből kellene összecsavarni produkció előtt...
Galló Béla számodra mit szimbolázik egyébként?
:O)))

PuPu írta...

"...minden kerületben, s városban, megyében a bukott pártvezetéseknek el kéne köszönniük, s le kéne mondaniuk elegánsan."
Na, addig állj te féllábon és ne vegyél levegőt, ameddig ezek lemondanak.
Elmondta ezt Gyurcsány világosan Őszödön, - nem kellemes dolog így válság idején visszamenni karosszérialakatosnak...
:O)))

Névtelen írta...

PuPu,
Galló Béla a tavaly márciusi cikkével (Mi legyen Gyurcsány Ferenccel?) indította a buktatási folyamatot.
Úgy, hogy helyette látható a felhozatal...és az eredmény.
A középszer alatti fontos elvtársak szimbolája...
Törzsolvasód

Névtelen írta...

Igen! Igen! Igen!
Azt kellene tenniük,amit Gyurcsány Ferenc Őszödön elmondott nekik.Vissza oda-ahonnan jöttek.
A tagság is szólítsa fel őket, hogy távozzanak !
Molnár Csabát az élre! Utána pedig a fiatalokat, aztán Szanyit, Horváth Csabát,Kovács Lászlót.
Nekem spéci nem kellene Szili,Szekeres,Kiss,Lamperth,Szabó Z,Búrány.....

Bánkuti Kata írta...

Roxi keserves lesz az elkövetkező is, ha hiszel a messiásokban!! Van 1általán fogalmad, hányszor fordított köpönyeget a Fidesz? A dolog nem szól másról, mint a vagyonelosztásról. ne legyenek illúzióid, nem lehet itt 1 milla munkahelyet teremteni. És jöhet bárki, amíg a fejekben nem lesz változás ( mind a 10 millió emberében), addig neked se lesz jobb! Sorry!

Névtelen írta...

Kedves PuPu,
Itt is volt téma a blogod:
http://kapcsolat.hu/blog/ez_fidesz-ugy_a_javabol

Ha van kedved fórumozni, véleményt cserélni, vitatkozni és állni a jobber-ostromot, szeretettel várunk :) :) :)

PuPu írta...

Galló nem tényező, legfeljebb szócső.
És egy tisztújítás során még az se nagyon tud majd lenni. - gondolom.
:O)))

PuPu írta...

Meglátogattam a kapcsolat.hu fórumot.
Én az Index polidilin szocializálódtam, azt hagytam ott a moderáció gusztustalanságai miatt, - ezt a fórumot viszont egy nagyon csendes, kedves, udvarias szalonnak látom az Index matrózkocsmája után...