2010. április 13., kedd

LMP...

Köszöntsük hát itt is a kisdedet.
Megszületett a magyar parlamentáris demokrácia legújabb résztvevője, az aranyos kis LMP.
Szép kis újszülött, küllemileg egy szakállas bácsira hajaz, de arcán fellelhető azért Kovács Pistike gyermeteg mosolya is, - pontosan olyan, mint amilyennek vártuk.
Születése komplikációk nélkül folyt le, - neki aztán nem az árok partján kellett meglátnia a napvilágot, akik életet adtak neki, azok gondoskodtak is róla rendesen.
Így aztán a megmagyarítottságában kissé zűrzavaros eszme elmagányosodott hívei boldogan sereglettek a csak nekik, csak most, csak itt ácsolt új karámba.
Nem is lenne ez önmagában nagy baj, hiszen - elméletileg - akár még az is előfordulhatna, hogy a friss párt tagsága  idővel saját képére formálja majd a jelenleg kissé besárgult kisdedet, habár úgy tünik, erre ma kevés az esély.
És hát az a saját kép is, ugyebár...
Ez persze valószínűleg beleillik létrehozóinak terveibe, - mire ez a tagság megérti, hogy mire is használják őket és kiábrándulva létrehozza új pártalakulatát, a "Nademostmárténylegmegmutatjuk!"-ot, addigra a feladatát elvégezve ez a párt is mehet a többi után, koalícióban mondjuk a Civil Mozgalommal...
Ezt a pártot rosszabbik esetben a Fidesz, egy kevésbé valószínű jobb esetben a magát liberálisnak hívő belvárosi értelmiségi zárvány hozta létre, menedéket nyújtva mindazoknak, akik a rendszerváltás SZDSZ-ének hajdani antikommunizmusát vélik a liberalizmus legfőbb értékének.
Melléjük társultak a nyeretlen kétévesek, a belvárosi bankfiúk és a hozzájuk hasonlítani kívánó polcmenedzserek tömegei, akik számára legfőbb érték a fiatalság és az un. tisztaság, mely utóbbit azért kényelmesebbnek látják képviselőik útján gyakorolni, merthogy az életben azért inkább pragmatizmusra, mint elvhűségre van hajlamuk.
A párt vezetői a Társaság a Szabadságjogokért és a Védegylet tájáról jöttek, - az előbbi doktriner idiótaságaival, a gyűlöletbeszéd elleni fellépés és a gyülekezési jog sajátos értelmezésével a Jobbikot segítette világra, míg a Védegylet magával Sólyom Lászlóval ajándékozta meg szorgos népünket, - köszöntsük hát bánáti bazsarózsával őket!
A kisded ajándékot is hozott nekünk, elhozta a Fidesz kétharmados győzelmét, és ha mást se tesz már, akkor is megérte meggründolni.
A választás második fordulójára gondolok, ahol is - mint kinyilatkoztatták - nem fognak visszalépni a baloldali jelölt javára, merthogy ez nem lenne elvszerű.
Ők majd a Parlamentben elveik szerint fognak együttszavazni azzal, akivel egyetértenek.
Micsoda értékes szavazatok lesznek ezek, miután a Fidesz kétharmados többségbe kerül, micsoda döntésekben vehetnek részt, mennyire más lesz majd a politika!
Sajnos, - be kell látnunk, - ez vagy nagyon tudatos kártevés, vagy ugyanaz a korlátolt és doktriner szemlélet, mint ami a nagy elődnek (?) is sajátja volt.
Ha a Fidesz kétharmaddal kerül be a Parlamentbe, akkor az LMP szavazata nem ér egy fityinget sem, pedighát adott esetben akár igen értékes is lehetne.
Ha nem lenne meg a kétharmad, akkor bizonyos nemzetközi okok miatt a Fidesznek nem lenne előnyös a nyilasokkal együtt hozni meg tervezett kétharmados döntéseiket ( a miniszterelnök koronaviselése, felségárulás,  pallosjog, miegymás...), ez esetben az új párt valóságos döntési helyzetbe kerülhetne, és ezzel az a kijelentésük, hogy azt szavaznak meg, amivel egyetértenek, az értelmezhetőség tartományába kerülne.
De sajnos, ezen a ponton  kiütközik a kisded arcán az infantilizmus édes bája.
Azzal etetik az élet viszontagságaitól és Horn Gábor bölcs iránymutatásának hiányától kissé megviselt választóikat, hogy a politika az elvek szilárd őrzésének művészete, pedighát egy frászt.
A politika a lehetséges és a kompromisszumok művészete, és ha egy törpepárt úgy indul a politikai harcba, hogy képtelen a valósághoz alkalmazkodni, akkor az pontosan ugyanoda fog eljutni, mint az SZDSZ, csak ameddig annak a pártnak a bukásában előélete okán van valami tragikus, ez inkább komikus lesz.
Nagyon sajnálatos, hogy rengeteg fiatal, magát okosnak tartó ember támogatja azt a jelszógyüjteményekből lepárolt katyvaszt, amit eléjük löktek program gyanánt, - leginkább történelmi ismereteik súlyos hiányosságainak és gyanútlanságuknak tudom be ezt.
Harry Potter nemzedéke szavaz...
:O))))

13 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

JÓ VAGY!KURVÁRA TETSZIK!!!


DE JÉZUS IS SZAKÁLLAS VOLT....:)

Névtelen írta...

Az MSZP 4 helyen visszalépteti jelöltjét az LMP javára...
Hónapok óta az első tökös lépés az MSZP-től, ráadásul ha másra nem is, arra jó lesz, hogy elváljon a lép a májtól :-)

Amúgy igen-igen aggódok, hogy ez az LMP nem más, mint a reinkarnálódott SZDSZ.

ZL

Névtelen írta...

PuPu,

most derül ki, hogy a rosszabbik eset: a Fidesz. Amit eddig is lehetett sejteni. Hiszen, az egyoldalú visszalépésekre adott válaszaik alapján a méretes lóláb kandikál ki.
Igen: az lmp-re odaszavazó valószínű többnyire baloldali és/vagy liberális ember nem tudja, hogy egy médiahekk pártra szavaz.
Most világossá lesz a dolog...remélem.
S valószínű a párt az enyészeté lesz a 600 ezer aláírást összeszedő (Gaskó hathatós segítségével) Seres Mária féle mozgalommal együtt.
Viszont a megvett TASZ-os fazon tetszeleghet és alkotmányozhat kedvére és családja dicsőségére.
Törzsolvasód

Névtelen írta...

Óriási indulatod az LMP ellen emlékeztet engem egyik kedvenc filmemre, a Brian életére, melyben az egyik frenetikus jelenetben a Júdea Népe Front emberei leszögezik, hogy a rómaiaknál csak egy nagyobb ellenségük van, az pedig a Júdeiai Nemzeti Front.
Mutatis mutandis: mindannyiunk, az egész nemzet kárára a Jobbik óriási szavazatmennyiséget besöpört, és te/az MSZP korifeusai az LMP-ben látod/látják a legnagyobb veszedelmet.
Vagyis már módosítottak, mert éppen frissíben Lendvai Nagyon Következetes Ildikó bejelentette, hogy négy körzetben visszaléptet az MSZP az LMP javára jelölteket.
Nem értem, miért kellene egy közelmúltban alakult pártnak, amelynek jelenleg az az elsődleges szempontja, hogy önmagát artikulálja, a bázisát megtalálja, ízibe' pártszövetségeket kötnie, és éppen olyasféle párttal, melynek a politikája ellenében fogalmazza meg magát, mely szerint LEHET Más a Politika.
Reméljük!
Ha pedig az efféle elvárás infantilis, akkor is inkább vállalható tulajdonság, mint amit te "okos kompromisszumokként" aposztrofálsz.
Az okos, pragmatikus alkuk ellen semelyik józan politikai erőnek, embernek nem lehet kifogása, ámde az erősen aggályos, mikor a kompromisszumok címszóval intézik el a korruptságot.
Az MSZP a kampány során mindent megtett azért, hogy a kis pártokat ellehetetlenítse, magam is készséggel benyaltam az utolsó előtti pillanatig, hogy "elveszett" lesz az LMP-re leadott szavazat, és most nagyokat ámul Lendvai, hogy az LMP nem kíván visszaléptetni.
Tegyük fel, hogy mégis belemenne az alkuba. Miféle garancia van arra, hogy a szavazók akképpen szavaznának, ahogy az alkut kötő pártok azt jó előre kigondolták? Ugyan!

Igaz, hogy ez a párt roppant heterogén, ám én ezt nem egyértelműen negatív jellemzőként fogom fel. Nézd meg a Jobbikot vagy a Fideszt, az példásan homogén, és igen messze van a demokratikus párttól az én szememben és feltehetőleg szerinted is. Kíváncsi vagyok, mikor bonyolítják le a belső konstruktív vitákat, egyáltalán lehet-e egy vezérelvű pártban különösebben opponálni?
Az MSZP sem egységes, de nem ez a hibája...

És ha már "karám"-nak emlegeted az LMP-t: éppenhogy nem karám, mert máskor meg azzal vádolod a pártot, hogy szanaszét szavaznak, két LMP-s három nézet. Utóbbi lehet az igaz, és akkor maradjunk az elárvult, belvárosi, magasan kvalifikált értelmiségnél, akik pártot gründoltak maguknak, tehát a második, a jobb indulatú opciódnál...

ejropalepke,
aki távolról sem LMP-rajongó, mindössze késztetést érzett a méltatlanul támadott pártot a maga módján védelmébe venni

PuPu írta...

Hát bizony nem nagyon rokonszenvezek ezzel a pártalakulattal, - hogy miért, azt gondolom nem kell most ismét kifejtenem.
Kiegészíteném viszont azzal, hogy attól, hogy a Jobbik náci párt, még nem lesz a LMP ab ovo a demokrácia és az új idők letéteményese, - szerintem egyébként már a párt neve is hazugság.
Nem kell kevernünk a dolgokat, - ha a LMP a téma, akkor beszéljünk róluk.
Amit Lendvai Ildikóról írsz, azzal sajnos nem érthetek egyet, - ha azt írom, hogy ebben a helyzetben ő tanusít felelős magatartást, akkor nem túlzok, - Schiffer természetesen mindjárt be is szólt neki a'la Horn Gábor, nanehogy már kétségeink legyenek a párt és vezetőinek minősége tekintetében.
A helyzet a választások kiírása óta megváltozott, és ha valaki politikusnak megy, akkor ehhez a változáshoz igazodnia kell, - ha a szavait kőbe akarja vésni, akkor menjen sírkövesnek.
Az a párt meg, amelyik a választások után akarja megfogalmazni önmagát, meg keresgélni a bázisát, az egy gittegylet.
Egyébként minden pártnak elemi érdeke céljai elérése érdekében alkalmi vagy tartós szövetségeket kötni, és ha ez a párt olyan, mint amilyennek te lefested, akkor igencsak röhögnöm kell a szocik elleni berzenkedésen.
A kupleráj attól nem lesz zárda ha a cégért átfestik de a kurvák maradnak.
Márpedig a bázis itt megmaradt, ez kétségtelen, és maradt a doktriner butaság és a már megszokott liberális gőg is.
Tetszik-nem tetszik neked, a politika a kompromisszumok művészete, és ha te inkább öldöklő harcnak látod kívánatosnak, akkor a te gondolkodásod leginkább Orbán Viktor bolsevik mentalitására hajaz.
Hogy a korruptság hogy jön ide, azt csak te tudod, hacsak nem a csalás miatt ma megbukott LMP-s képviselőjelölt, vagy a LMP-t támogató ingatlanberuházó üzletember "érdekmentes" támogatása kapcsán jutott eszedbe a dolog - vélhetőleg a LMP ette a világ első ingyenlevesét...
A "két LMP-s három nézet" mondókát nem tőlem hallottad, emellett én nem hiszek a szűznemzésben, inkább hiszek az érdekérvényesítésben.
Jó lenne tudni, hogy kinek az érdekében gályáztok éppen...

PuPu
Aki egyébként erősen liberális, de akit rohadtul ingerel, mikor megpóbálják hülyére venni...
:O)))*

PuPu írta...

A visszaléptetések kapcsán én már csak a baloldali szavazók egyéni elkötelezettségében bízok, - annyira már csak nem lehet buta egy LMP szavazó, hogy a saját jelöltjükre adja a szavazatát, de attól tartok, annyira buta azért lehet, hogy ne menjen el szavazni, ne kelljen a szoci jelöltet támogatni.
Afelől egy csepp kétségem sincs, hogy a szoci gesztusra rácsapnak, miként gyöngytyúk a takarmányra ugye, - de hát ezt is megszoktuk már...
:O)))

PuPu írta...

"Igen: az lmp-re odaszavazó valószínű többnyire baloldali és/vagy liberális ember nem tudja, hogy egy médiahekk pártra szavaz.
Most világossá lesz a dolog...remélem."
Én nem bízom ebben, - nagyon kevés ember foglalkozik intenzíven politikával, a többségnek még tetszeni is fog az "elvhű" magatartás, - egynek sem jut eszébe, hogy a Fidesz kétharmada esetén a többi párt képviselője helyett akár egy birkanyájat is be lehetne ültetni a parlamenti padsorokba.
Vonatkozik ez főleg a kispártokra, akiknek a súlya így a nulla felé konvergál...
Mindegy, - négy év hosszú idő, - nyolc meg még hosszabb, - kivárjuk...
:O))))

Névtelen írta...

"Harry Potter nemzedéke szavaz..."

Meg mindig jobban nez ki, mint amikor a kadari posvany nemzedeke szavaz...

PuPu írta...

"Meg mindig jobban nez ki..."
Nem biztos, - azok a nemzedékek még nem meséken nevelkedtek...
:O))))

Névtelen írta...

"Nem biztos, - azok a nemzedékek még nem meséken nevelkedtek..."

Hanem hazugsagokon...

PuPu írta...

Ellentétben a mai nemzedékekkel, akiknek még soha nem hazudtak...
Kirájlány, kirájlány...
:O))))

Névtelen írta...

Az apro kulonbseg az, hogy az a rendszer a tomeny hazugsagra epult.

PuPu írta...

Valóban?
:O))))