2010. április 12., hétfő

REND LESZ...

Méghozzá két hét alatt.
Ezt nyilatkozta Orbán, aki elmondta, hogy őrző-védő szolgálatokra, pénzért megvásárolható biztonságra nincs szüksége Magyarországnak.
Merthogy ez szerinte nem Latin-Amerika.
Örvendetes ez a gyors fejlődés a földrajztudomány terén (adná az ég, hogy egész Európa ismeretére kiterjedő legyen...), - remélhetőleg még tanúi lehetünk majd annak is, hogy a közgazdaságtudomány területén is hasonló fejlődésnek indul jövőnk záloga, korunk reménysége, a Vezér.
Merthogy oda talált ma nyilatkozni, hogy bár nem tudnak egy nap alatt felvenni háromezer rendőrt, ami egyébként szükséges volna, de már készen állnak azok az intézkedési tervek, amelyekkel az ország különböző pontjaira rendőröket fognak vezényelni.
Ennek megvan a pénzügyi háttere is, és pontosan tudják, hol fogják felállítani a kormány megalakulásának második napján az új rendőrőrsöket, az új, ideiglenes rendőrállomásokat, melyek lesznek a szükséges jogszabály-változások - sorolta.
És emígyen fejezte be: "Két hét alatt fogunk rendet tenni az ország olyan pontjain, amelyek ma még reménytelennek tűnnek."
Imádom ezeket az orbániádákat, a népbutítás eme kis gyöngyszemeit.
Kezdjük talán ott, hogy ingyenleves ezen a szakterületen sincs.
Ha őrző-védő, ha rendőr jelenik meg egy adott területen ahol eddig nem volt, az bizony pénzbe fog kerülni, nem is kevésbe.
Mint ahogy háromezer rendőr foglalkoztatása is rengeteg pénzbe kerül majdan, már ha betartja amit ígért.
(Nem is tudom, minek drukkoljak, - Medgyessy például betartotta az ígéreteit oszt tessék, ide vezetett...)
Ami azt illeti, az őrző-védő olcsóbb, mint a rendőr.
És ezen a ponton lenne szükség  a közgazdasági megvilágosodásra, merthogy erre forrás a mai költségvetésben nincs, és ha erre akar pénzt fordítani, akkor azt valahonnan el kell venni, - vagy növelni kell a költségvetés hiányát.
Az első esetben a mutatvány a cirkuszi tányérpörgetéshez válik hasonlatossá, a második esetben rámehet a mutatványra a cirkusz.
Ez utóbbi ugyanis további kérdéseket vethet fel, és ezeket a kérdéseket nem sajtótájékoztatón, hanem az IMF szakembereinek kell megválaszolni.
Aztán itt van maga a probléma, a közbiztonság kérdése.
Magyarországon a közbiztonság nemzetközi összevetésben és tendenciáját tekintve nem rossz, ha meg a hajdani Orbán-kormány időszakában mért adatokhoz hasonlítjuk, akkor egyenesen kiváló.
Csökkent a gyilkosságok, a vagyon elleni bűncselekmények száma, javult a közlekedési morál, - persze ha az emberek szubjektív biztonságérzetét vizsgáljuk, akkor azért kicsit más a helyzet.
Az utóbbi nyolc év jobboldali hisztériái, utcai randalírozásai és a jobboldali politikusok által meghonosított durva közbeszéd és agresszivitás nyomot hagyott a társadalmon.
Hatása tapasztalható a hétköznapi érintkezésben, a közlekedésben és az élet más területein is.
Ezt a mai ordenáré stílust nagyon nehéz lesz megváltoztatni, - nehéz ugye a lócitromot a lóba visszalapátolni.
Viszont baromi könnyű azon a területen javulást elérni, ahol mi romboltunk ennek előtte, ugye.
Például nem vágunk viacolort és utcai padot a rendőrhöz, nem gyujtjuk fel a kukát és nem ordibálunk éjnek idején a főváros főútjain zászlókat lengetve - máris javulnak a közállapotok.
Van a bűnelkövetésnek egy másik kategóriája, a munkanélküliségtől sújtott területek sajátja ez, - a kis értékre elkövetett vagyon elleni bűncselekmények és az un. megélhetési bűnözés.
Konkrétan: ellopják Mari néni tyúkját és minusz tíz fennforgása esetén fát vágnak az erdőn, hogy meg ne fagyjon a gyerek.
Ezek kétségtelenül valós gondok, sok összetevő eredőjeként alakult ki ez a helyzet. 
Namármost ez tipikusan az a probléma, amelyet nem lehet rendőri intézkedésekkel felszámolni, bármennyire is ezt hiszi a nép ostobább fele és Orbán Viktor.
Az ilyen területek és lakosságuk helyzetét csak komplex, az élet szinte minden területére kiterjedő változtatásokkal lehet megoldani, de párszáz, átmenetileg a területre vezényelt rendőrrel alapvető változást elérni nem lehet.
Egy ilyen intézkedés csak a parasztvakítás újabb szép példája, - meg sem értem, hogy Orbán hívei miért élvezik azt, hogy folyamatosan hülyének nézi őket ( lehet joggal?) a saját vezérkaruk.
Majd lesz esetleg két-három ember, akiken a tyúktolvajok Zuschlagjaiként példát fognak statuálni, ezek boldogan bevonulnak továbbképzésre a sittre, ahol fűtenek rájuk és az élelmezésük is biztosított.
A rendőröket - akik eddigre már a francba kívánják majd Viktort és hülye tanácsadóit - aztán egy idő után már haza kell vinni, merthogy a vezénylés átmeneti állapot, ami nem tarthat örökké.
Emígyen aztán minden szépen visszaáll az eredeti kerékvágásba, merthogy addigra már nem kell bizonyítani, hogy mi vagyunk a Csodatevő Viktorka...
Mindenesetre jellemző Orbán gondolkodására és a Fidesz által kidolgozott nagyívű programok minőségére ez a megnyilatkozás is.
Még szerencse, hogy a Szeretett Vezér - mint nyilatkozta - szerény és alázatos lesz tervezett regnálásának hátralevő tizenhat évében, - lehet, hogy csak éjszaka fogja hordani a koronát...
:O))))

* A képen látható szobor Kovács XIII. József törm. - t ábrázolja az Orbán-program végrehajtása közben.
Figyeljük meg elszánt tekintetét és rendíthetetlen magabiztosságát: szolgálatba indulás előtt narancsot evett...

2 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

IGAZAD VAN.JÓ ÍRÁS.

Névtelen írta...

:O)))))