2010. május 3., hétfő

TAKTIKAI HIBA...

Még néhány nap és Horváth Csaba átveszi a vezetést.
A verseny, melyben nyerésre áll a legnagyobb hülyeséget hirdető magyar politikus címéért folyik.
A teljes magyar média attól zeng, hogy H.Cs. ingyen BKV-t kínál Budapest áldozatkész népének.
Teszi ezt kizárólag abból a célból, hogy punnyadt reputációján valamicskét javítson és háttérbe szorítsa a népéért élő, csupa-csupa nemzeti ügyet zászlajára tűző derék Tarlós elvt polgártársat.
Maga a nagy megmondóember, Tóta W. Árpád is kifejtette, hogy Nahát! Még ilyet! Ingyen BKV?! - ez a Horváth egy hülye, de nem is csoda, hiszen szocialista az istenadta.
A neves és hajdani politikai irányultságához körömszakadtáig hű médiaszakember csípőből lőtt véleménye persze aztán könnyen utat tör a Fidesz bunkóságain szocializálódott szépreményű magyar ifjúság felé, és a javaslat hamarosan odakerül a méltatlanul kiröhögött és a bornírtság jelképének címét kivívó kórházi széfek mellé.
A főpolgármester-jelölt meg a politikai süllyesztőbe.
Persze H.Cs. javaslata nem ingyen BKV-ről szólt, hanem a BKV igénybevételének ingynességéről a budapesti polgárok egy jól körülhatárolt része számára, és a magyar szokással ellentétben meg is nevezte a tervezett változtatás forrását, sőt, ígéretet tett arra, - Magyarországon szintén szokatlan módon, - hogy a megvalósíthatósági tanulmányt a költségelemzéssel és a tervezett források listájával rövid időn belül közzéteszik az interneten.
Ez persze még nem biztosíték arra, hogy a javaslat gazdaságosan kivitelezhető, de legalább lesz miről vitatkozni, ellentétben a tíz év alatt egymillió munkahely hogyanjával, a két hét alatt közbiztonság mikéntjével és a háromezer új rendőr azonnali szolgálatbaállításának mibőljével.
E kérdések ma a hitélet részét kell képezzék, de ezek ellen Tóta W.-nek természetesen nincs kifogása, magyar ember ugye nem csinál oda, ahonnan eszik, ez persze nem vonatkozik arra, ahonnan valaha evett...
Azt is megértem persze, hogy az elképzelés - fordítsuk a bevételeket a polgárok életminőségének javítására - teljesen utópisztikus.
A bevételeket részben pártfinanszírozásra, részben magánzsebek kisámfázására illik a magyar politikai kultúrában fordítani, végtére is nem vagyunk kommunisták, nem igaz?
Szóval sajnálom én ezt a derék Horváth Csabát, és mégis egyet kell értenem bírálóival, - ezzel a javaslattal így előjönni egy vesztett választás után, amit részben éppen a BKV körüli botrány okozott, több, mint felelőtlenség.
Még nagyobb hiba, hogy Horváth Csaba mindezt bevállalta, jóllehet minden épeszű ember az első pillanattól kezdve tudhatta, hogy a BKV nem egy vállalat, hanem egy hívószó, amelyre négy emberből három azonnal a korrupció szóval válaszol, a maradék egy pedig a talicska szót kezdi emlegetni.
Ha a szocialisták kampányát a határozott jelekkel ellentétben mégsem a Fidesz székházból szervezik, akkor sürgősen ki kell nevezni valakit, aki kézben tartja ezt a dolgot, ha pedig lvalamilyen csoda folytán lenne ilyen személy, akkor azt sürgősen el kell zavarni.
H. Cs. vélhetőleg mazochista, kéjes örömmel gyüjti a saját fejére a parazsat, de az is lehet, hogy mások pakolják neki szorgalmasan, hadd örüljön, hadd fájjon.
Nekem ugyan furcsa, hogy ő, akinek saját reklámcége volt, engedte magát belerángatni ebbe az önsorsrontó akcióba, de lehet, hogy majd jön a Nagy Csel és a főváros népe lampionokkal fogja ünnepelni, még ha ma leginkább teli szájjal mosolyog is a buzgalmán...
És akkor talán le is szögezhetjük, hogy ezzel a budapesti önkormányzati választási kampányt ezennel elqrtuk, - nem kicsit, nagyon.
Egy reményünk lehet, hogy a győztes párt nagy igyekezetében hibát vét, erre meg is van minden esély, merthogy kapkodnak és pofáznak összevissza, - csakhát az ellenfél hibáját tudni kellene kihasználni, ehhez meg érteni kellene a kommunikációhoz.
Ma pl. Pintér azt mondta, hogy most csak oda jut rendőri erő, ahol a legnagyobb a baj, - ez szépen egybecseng Orbán kijelentésével, miszerint két héten belül rend lesz és rendőr lesz minden faluban.
Értelmes ellenzék már régen hírt csinálna ilyesmiből, és miután hasonló ígéretszegés még lesz ezer, - mert Orbán és a Család annyira szegény sosem volt, hogy ígérni ne tudott volna,-  így aztán téma lenne bőségesen.
Csak kommunikációs team kellene, amelyik ezekkeel az ügyekkel foglalkozik, napirenden tartja és belevési a társadalom agyába, hogy Orbánék hazudnak és hülyének nézték a választót.
Merthogy nem kellene szemérmeskedni, nevén kell nevezni a dolgokat.
Mint nagy klasszikusunk megfogalmazta a dolgok akkor vannak helyükön, ha annak nevezzük -ami, - a kromplileves legyen kromplileves, a hazug meg legyen hazug.
És aki rájuk szavaz, az érezze magát annak, ami...
Isten veled Horváth Csaba, - én kedveltelek, de hibáztál.
Ne hidd, hogy ezektől kegyelmet kapsz, de ha valamilyen csoda folytán mégis megúsznád, akkor tanuld meg, hogy nem elég jó ügyet képviselni, azt el is kell tudni adni a választóknak...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: