2010. május 26., szerda

VEGYESSALÁTA, ERRŐL-ARRÓL...

 Naggyűlés lesz a Kossuth téren Orbán és kormánya eskütételének napján.

Lehet, elmegyek én is, hiszen ez lesz a Nemzeti Együttműködés kezdő napja, - ott a helyem.
Persze előtte még cizellálgatni kellene ezt a "nemzeti együttműködést", mármint, hogy pontosan mit is jelent ez Fideszéknél.
Hagyományos gondolkodásmód szerint az együttműködés két vagy több ember összehangolt tevékenységét jelenti, ellenben az nem lett ez esetben precízen körülírva, hogy ez az összehangolt tevékenység pontosan mire irányul, mely célok érdekében folyik.
Persze ismerjük a választ, a Nemzet felemelkedése, meg a világraszóló győzelem felett érzett örömünkben megejtendő heveny alkotmányozási roham, - na jó, - de milyen országban fogunk a Nagy Együttműködés után élni, - erről azért csak lehetne előzetesen néhány szót ejteni, - nemde?
Például le kell e venni a sapkát a mély meghajlás előtt Orbán képe előtt, vagy elég megbiccenteni a fejünket?
Tudjuk jól, hogy az ilyesmi úgy megy, hogy a Fidesz okostojásai leülnek egy asztal köré és elkezdik törni a fejüket - no nem azon, hogy mi lenne jó az országnak, hanem azon, hogy melyek azok az un.  hívószavak, melyek hallatána  magyar ember bölcs pofát vágva bólogatni kezd.
Miután sokfelől hallották, hogy a zembereknek elegük van a torzsalkodásokból ( mely a gyakorlatban azt jelentette, hogy a Fidesz telecsinálta a közélet levesestálját, miközben másik végén hányt mint a murányi kutya ), eldöntötték, hogy akkor itt most együttműködés lesz, ha belezöldül a nép, akkor is.
Vártam egy darabig, hogy majd talán a kormányprogramból megtudom, miben is kellene együttműködnöm, de tévedtem, - amit e címszó alatt megtudhattam az az volt, hogy már megint teljesen hülyének nézik a magyart és ócska lózungokkal fizetik ki.
Gyaníthatólag azért, merthogy ehhez nagyon értenek - ellenben a társadalom és a gazdaság aktuális problémáinak megoldási módjáról  halovány segédfogalmuk sincs.
Így hát most bajban vagyok, mert teljesen olyan érzéseim vannak, mint Kheopsz piramisán a rohadt nagy kőkockákat taszigáló rabszolgának, akit a fáraó együttműködésre szólított fel, - működjön veled együtt akit szkarabeusz szült!
De ettől persze még ott a helyem a Kossuth téren hárommillió (alsó hangon...) társammal, mert végre boldogok lehetünk mindahányan, - a mi Fénylő Csillagunk szózatot intéz majd hozzánk.
Eleinte ugyan azt terveztem, hogy nem megyek ki, megnézem majd mind a tizenkét csatornán, de amikor meghallottam, hogy maga Semjén egyházfi is beszédet mond, akkor beláttam, nem tud6ok ellenállni, ki kell mennem az ammóniától megszentelt térre, hisz vonzanak ők, mint a mágnes...
Ott fogok csápolni, együttműködve a hívekkel, hasamon malomkeréknyi kokárdával, nyakamban vekkerrel, nadrágomban kedvenc harci fütyülőmmel, - ha erre sem virágzik fel a nemzet, akkor semmire!


Merthogy új korszakot élünk, a permanens forradalom és a szakadatlan győzelmek korát!
A mi Győzikénk új Guiness-rekordot állított fel, - még be sem iktatták magas funkciójába, még ácsolják a sámlit szónoki pulpitusára, de máris sikerült a szlovákiai magyarokkal úgy kicsesznie, mint Benes óta még senkinek soha.
Nagy magyarkodásával kivívta, hogy a szlovák Parlament is törvénykezett egy jóízűt és meglehetősen kemény szankciókat helyezett kilátásba az ujdonat kettős állampolgárokkal szemben.
Ha lesz közülük, akinek még ennek utána sem megy el a kedve a magyar állampolgárság felvételének nagyszerű aktusától, akkor már jobb előre felkészülni testvéri fogadásukra, - úgyhogy nem kellene mégsem időnap előtt odaadni a Nyugati mögötti területet Demjánnak, pont megfelel a vasúti kocsik elhelyezésére, mint ahogy megfelelt az első világháború után is az erdélyi menekülteknek arra az öt-hat évre, míg sikerült a sorsukat rendezni.
A kettős állampolgárság szavazásán a szocialista frakcióból hárman a törvény ellen szavaztak, 32-en mellette, a többiek tartózkodtak.
Nem úgy a szlovákok, akik azonnal visszavágtrak.
A jogszabály szerint az a polgár, aki saját kérelme alapján megkapja a kettős állampolgárságot, köteles bejelenteni a lakóhelye szerint illetékes körzeti vagy járási hivatalban. Ha a bejelentést nem teszi meg, akkor 3319 eurós büntetéssel sújtják. Egyébként pedig azonnal elveszíti a szlovák állampolgárságát. Egyúttal elbocsátják őt olyan munkahelyekről és pozíciókból (állami hivatalok, rendőrség, tűzoltóság és más helyek), ahol a szlovák állampolgárság szükséges az alkalmazáshoz. Az ilyen személy nem választható meg közéleti tisztségbe, és megszűnik a választójoga is.
Hurrá, nagy jót tettünk velük, - már megint van mit szégyellnünk...

Előzetes letartóztatásba helyezte a másodfokú bíróság Hagyó volt munkatársait.
Hadd lássa a nép, hogy lesz itten szigor meg fegyelem meg irgumburgum.
A budapesti rendőrfőkapitány ellen ugyan ügyészségi nyomozás folyik egy névtelen levélben tett feljelentés miatt, de azért biztos, ami biztos: a Hagyó-ügyet magához vonta az ügyészség...
Viszont Tomcat ellen jogerősen megszüntették az eljárást.
Jobboldali akcióhősünk egy csepeli lakásban pirotechnikai kísérleteket végzett.
Az ügyészség - amely a másodfokú tárgyaláson nem képviseltette magát - az eljárás megkezdésekor azzal vádolta Tomcat-et, Polgár Tamást, hogy egy 2007 májusi, a II. világháború befejeződésének évfordulójára meghirdetett budapesti rendezvényt akart megzavarni robbantással, ehhez akart robbanószert készíteni.
Hogy nem sikerült, az csak a véletlen műve, - akár sikerülhetett volna is, de hál'istennek, a rendőrség megakadályozta a mi helyiérdekű Nobelünket kísérletei sikeres befejezésében.
Az elsőfokú bíróság - a Fővárosi Bíróság szerint helyesen - szabálysértést állapított meg, mert a vádlott szándéka a pirotechnikai kísérletezésre irányult, de nem rendelkezett hozzá szakképesítéssel, nem volt hatósági engedélye ehhez, valamint eljárása nem felelt meg a tűzvédelmi előírásoknak.
Hogy egyébként robbantani akart egy rendezvényen, ez már szóba sem került a továbbiakban.
Tomcat az utolsó szó jogán abszurdnak nevezte a vádat.
Én az eljárást nevezném abszurdnak.
Viszont letartóztatták azt a nőt, aki Ercsiben agyonvert egy férfit.
A me,et küözben áldozattá  váló támadó egy éjjel gázálarccal és egy permetezőgéppel felszerelkezve meglátogatta azt a cigány családot, akiket vagy azzal vádolt, hogy ellopták a kaszáját, vagy azzal, hogy könnygázzal lefújták a kutyáit, - ahány bulvárlap, annyi variáció, - majd valamilyen maró anyaggal ő is elkezdte permetezni az alvó családot, beleértve a kétéves kisgyereket is.
Erre a nő agyonverte, - ezt sem lehet pontosan tudni, hogy két szerencsétlen ütéssel, vagy negyvennel, pépesre verve a koponyáját, meg azt sem, hogy menthető erős felindulásból tette-e, amit tett, - egyenlőre mindegy is, ki kell az ügyet vizsgálni természetesen.
Ellenben a helyi nagyeszű polgármesternek rögvest nyiltkozhatnékja támadt, melyben elmondta, hogy a megtámadott család a környezetét évek óta irritálja (előfordulhat), míg az áldozattá vált támadó egy csendes, rendes, kedves ember volt (általában meglehet, de a konkrét esetben egy idióta volt, isten nyugosztalja).
Szóval vagy ne beszéljen, vagy ha már beszél, akkor egy ilyen eset tanulságaképpen hívja fel a figyelmet az önbíráskodás helytelen voltára és a követendő eljárásra.
Persze döglött lovat verünk, mert mindjárt itt annak a két hétnek a vége, mely átütő győzelmeket fog hozni a tyúklopás frontján...

A belpolitika meg egyre inkább hasonlít a cirkuszra.
A Parlament méltatlan jelenetek színhelye, bizton ígérhetem, hogy lesz itt még verekedés is ebben a ciklusban.
Tudom, a népnek kenyér és cirkusz kell és ha nincs elég kenyér, akkor dupla cirkusz, csak azt kellene végre felismerni Orbánnak és katonáinak, hogy minél nagyobb a cirkusz, annál kisebb lesz a kenyér.
Úgy tünik, a Fidesz köreiben a hatalom megszerzésének értelme és célja a hatalom maga, - a "mostantól mi mondjuk meg a tutit, oszt jónapot!" feelingje boldoggá teszi az öregecskedő fiúkat.
Kár, hogy az országot meg tönkre...
:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

PuPu,
van az állampolgársági őrületnek másik vetülete ill. több vetülete: megerősítí az itthoni kisebbségek -főként a cigányok után a szlovákok- iránti gyűlöletet, ami szülőföldemen már fel is tünt. Ilyet már láttam.
Az etnikai tisztogatás mellett érdekes lesz az egyház reakciója is, hiszen a majd 65 éves előző akciónak, akkor az lett a következménye, hogy 18 000 fővel csökkent az ottani evangélikus egyház hívőinek száma. A mai napig nem heverte ki, meggyorsult az elmagyarosodás (ezt nem pejoratívan írom, csak tényként), ezáltal a kulturális hagyományok lassan feledésbe merülnek, a Kulturális Központot, már köpködik és gyalázzák. Egy szín fog eltünni a palettáról. T.i. az elvándorlás folyamat felerősődik, mint 1947-48 után, így fog csökkenni az egyházközség létszáma is, hiszen az evangélikusok nagyon szigetszerűen léteznek, történelmi okokból..
A betelepülők pedig ott a keleti határmentén nem a szomszéd ország értelmisége, ez már most is feltünő. Nem véletlen, hogy a Jobbik abban a megyében is erősődött.
Nagy tragédiák lehetnek ebből még itthon is, nemcsak a határon túl.
Törzsolvasód

PuPu írta...

Tudod, én abban reménykedem, hogy azért a viág folyamataival nem lehet tartósan szembemenni.
Ha a világ úgy döntött, hogy akkor most globalizálódunk, akkor globalizálódni is fogunk, és ezek a bánatos kis helyiérdekű soviniszták és nacionalizmusok elveszítik létjogosultságukt.
Persze mindíg lesznek olyanok, akiknek nem lesz más, amire büszkék lehetnének, hogy ők pl. magyarok, vagy hogy fehér a bőrük, de ez egyre kevesebbeket fog magával ragadni.
Nemrég beszélgettem egy komával, akinek a felesége felerészt osztrák családból származik, a három fiuk közül az egyik Dániában él, a másik Olaszországban, a harmadik meg Írországban,- na, az próbáljon meg nacionalista lenni.
És egyre több ilyen család lesz a világban.
Persze amíg lecsihad a nagy löttyös nemzetieskedő indulatroham, addig eltelik még darab idő.
Orbán kártékonysága e területen sem hétköznapi, -ma a szlovákokkal kelti a feszültséget, holnap majd Trianonozik egy jót, - ez egy békétlen, normális együttélésre képtelen, agresszív idióta.
Az Úr vele büntet minket történelmi bűneinkért.
Ne adja a sors, hogy a határon túli magyarok úgy járjanak, mint szegény sváb dédnagyapám, akit 86 éves korában telepítettek ki Stuttgart mellé...
:O)))

Névtelen írta...

Pedig benne van a pakliban, hogy úgy járnak, mint ő. S ezzel egycsapásra megoldja az ő keleti országrészén élő roma mélyszegénységet. Nem kell betonfallal elkeríteni, csak okosan rábeszélni őket, hogy kérjenek gyorsan állampolgárságot. S rögvest minimum felszabadít a költségvetéséből jelentős keretet, maj felajánlja az ingyen átköltözést.
Mert a módosabb területeken inkább szlovákosítják magukat, mintsem az egzisztenciát feladják. No, de ahol nincs egzisztencia?
A technika ki van dolgozva: 46-ban evangélikus püspökök járták a dél békési falvakat agitálandó.
Én már csak tudom....
Törzsolvasód

PuPu írta...

Ha arra gondolok, hogy általában a legpesszimistább prognózisoknál kicsit rosszabb helyzet szokott bekövetkezni...
:O))))

Névtelen írta...

"A jogszabály szerint az a polgár, aki saját kérelme alapján megkapja a kettős állampolgárságot, köteles bejelenteni a lakóhelye szerint illetékes körzeti vagy járási hivatalban. Ha a bejelentést nem teszi meg, akkor 3319 eurós büntetéssel sújtják. Egyébként pedig azonnal elveszíti a szlovák állampolgárságát. Egyúttal elbocsátják őt olyan munkahelyekről és pozíciókból (állami hivatalok, rendőrség, tűzoltóság és más helyek), ahol a szlovák állampolgárság szükséges az alkalmazáshoz. Az ilyen személy nem választható meg közéleti tisztségbe, és megszűnik a választójoga is.
Hurrá, nagy jót tettünk velük, - már megint van mit szégyellnünk"

Te állítólag baloldali vagy.... mióta hivatkozási alap neked a féleszű fico&slota aligfasisztoid duó vergődése Szlovákiában? Csak hogy kicsit lehessen fikázni a KÁP törvényt, erre mondjuk jó... Szerinted mennyire lesz ezek után a szlovák kormány szalonképes az eu-ban? Miből gondolod, ezt a lépést nem tették volna-e meg amúgy is? A KÁP ellen idáig érdemben csak szlovákia ugatott, ez is érdekes.... Ezt irtad: "már megint van mit szégyellnünk" Azt véletlenül se irtad, hogy ez esetleg szlovákia szégyene, és szegénységi bizonyitványa... szvsz gondolkozz, mielőtt irni kezdesz, hasznodra fog válni meglásd!

PuPu írta...

Nem csak állítólag, én baloldali vagyok.
A szlovák kormány meg, - mint a jelek mutatják - szalonképes maradt az EU-ban, olyannyira, hogy nem őket figyelmeztette az Unió a cselekedeteik veszélyeire, hanem - állítólag - minket.
És ha csak egy határontúli magyarnak támad problémája ebből az elkapkodott és ostoba, semmi hasznot nem hajtó törvényből, már szégyenkezhetünk.
neked persze nm kell, - te ezt egyszerűen nem érted, neked olvasgatnod kellene sok-sok történekmi tárgyú könyvet, hogy érdemben is lehessen veled vitatkozni, mert ugye a lózunggyüjteményeddel hadd ne...
:O)))

Névtelen írta...

Csak ismételni lehet: "már megint van mit szégyellnünk" Hát szégyenkezzél jó sokat, de az állítólagos lózungyüjteményre meg nem is kell reagálni, hiszen a bölcsek köve a tiéd... hát hidd azt! :)