2010. május 4., kedd

VÍZEN JÁRVA, LEVITÁLVA...

Megszületett hát a nagy mű, az Orbán féle végrehajtó hatalom, az új kormány.

Nem túl nagy fáradságba kerül megtekinteni, hiszen létszáma nem túl nagy, ami azt illeti, bőven elférnek egy közepes nagyságú asztal körül, mint ez képességeiknek megfelelően nekik dukál is, hiszen mindössze nyolcan vannak, - habár ha államtitkáraikat is hozzászámítjuk a csapathoz, akkor azért kellene egy rendesebb kocsma, ha sörözni szeretnének.
Persze ilyen tervek nincsenek, hiszen hülyén nézne ki az a sörözés, melynek kezdetén az asztal körül ülőknek felállva kellene köszönteniük azt, aki meghívta őket, így hát inkább úgy csinálnak majd, mintha ők lennének a kormány és éppen kormányoznának.
Alapvetően persze nem tesz rosszat egy testületnek az, ha kevés tagból áll, - a szakemberek szerint egy értekezlet hatékonyságának alapfeltétele, hogy a résztvevők létszáma ne haladja meg a tíz főt.
És persze az sem hátrány, ha az értekezlet kereteit, időtartamát, formáját előre meghatározzák, mint ahogy az is segíti a munkát, ha a rendezvény stílusát is körvonalazzák jó előre, - pl. a belépő Vezér köszöntése térden állva, a megszólítás kötelező alázatossága, stb. stb.
Mégis, hülyén venné ki magát, ha a kormány tagjai úgy kezdenének viselkedni, mint tették azt mezei fideszes képviselő korukban, - pl. ha nem tetszik nekik az, aki hazudik, akkor, ha az illető megszólal, ők kivonulnának, - egymás közt, soha el nem lehetne kezdeni a kormányülést…
Természetesen a jegyzőkönyvek vezetésétől a legújabb kori magyar államjogi tradíciók okán kötelező lesz eltekinteni, és miután úgy tűnik, hogy a modellt a Nagy Kormányos Fülig Jimmytől emelte át a magyar hétköznapokba, felüti fejét annak veszélye is, hogy a kormányüléseket cipő nélkül, zokniban kell majd megtartani a kötelező egyszerűségre való törekvés jegyében.
Ez persze kockázatokat hordoz magában, de bátor vezérünk semmitől sem riad vissza…
A leendő kormányfő már azt is bejelentette, hogy a kommunikáció teljesen új módszerét alkalmazza majd népével való érintkezésében, - itt a szakértők a „Szervusz nép!” formula bevezetését prognosztizálják, természetesen nem sajátszájúlag, hanem a személyes szóvivő útján…
Imígyen aztán megkezdődhet az érdemi munka, amelyik két részből áll majd, mint a klasszikus által leírt szimbola nevű hangszer, - kezdődhet a népünk számára fontos törvények bepikkelyezése, és folytatódhat az ellen üldözése, csak most már az eddiginél hatékonyabb formában.
Utóbbi tekintetében jelenleg a fenyegetőzés fázisában vagyunk, egybekötve a törvényesség betartásának erősítésére tett gesztusokkal, - pl. a rút jegybankelnök kiseprűzésének előkészítése folyik, melyre - ha nem megy szépszóval - majd megtaláljuk a megoldást, ugye…
A bepikkelyezés ügye már kissé nehezebbnek tűnik, lévén, hogy minden pikkelyhez pénzek tartoznának, az pedig nem áll korlátlanul rendelkezésre, az IMF és az Unió éppen most szomorította el Romániát a költségvetés felpuhításának ügyében, - Görögország árnyékában mi sem számíthatunk más elbírálásra.
Egy reménye marad gondterhelt királypalántánknak, - a gazdaság teljesítőképessége, mely az általa ezerszer megállapított porba roskadás helyett nagyon szép és fejlődést tükröző külkereskedelmi szufficitet produkált, - ezt a szót persze még ki kell keresnie a szótárból, ez idáig erre még nem volt szüksége…
De ne legyünk kishitűek, hősünk fantáziája végtelen, szorgos népünk meg vevő a grandiózus tervekre, így aztán lehet, hogy idén a jogart, az országalmát és a palástot úsztatjuk majd Mohácsra Őfelsége Hapci cirkálójának fedélzetén, pótolva ezzel az azonnali, nagyarányú adó és illetékcsökkentést, és a szocialisták valamennyi intézkedésének azonnali, egy tollvonással történő visszavonását.
Egyébként is ápolni fogjuk a tradíciókat, hiszen a magyar a konyakot is képviselői útján fogyasztja, nehogy megártson neki, így aztán majd megérti, hogy a miniszterelnökhöz sem lehet közvetlenül hozzáférni.
Nem is a magamutogatás az ő élete célja, neki tökéletesen megfelel, ha hű csatlósai mögött hallgatagon elmélkedik, esetleg vízen jár és levitál, ablakában éjjel is világít a lámpa - a Gazda dolgozik!
Miként a Keresztapa esetében is történt - a tankönyvi előírásoknak megfelelően közé és a végrehajtók közé be kell iktatni egy-két „szigetelőréteget”.
Jelen esetben az egyik szigetelőréteget Navracsicsnak hívják, aki átmenetileg úgy lesz miniszterelnök, hogy nem miniszterelnök, viszont majd őt lehet interpellálni addig is, ameddig az Alkotmány módosításával az egyetlen erre a pozícióra alkalmas személyt kormányzóvá nem választják.
Vitéz kőbányai Orbán Viktor Mihály őfőméltósága, Magyarország Kormányzója, Legfőbb Hadúr – de szép is lesz!
És mennyire sajnálatos, hogy református vallású, ezért királlyá koronázásának átmenetileg akadályai vannak, de majd a Gáspár!
Persze az is lehet, hogy menet közben majd megtaláljuk a megoldást, ugye...
Hogy az új berendezkedés működik vagy nem, az majd eldől természetesen, mert ha Viktorunkat megterhelte a sok miniszterrel való bíbelődés, akkor azért kérdéses, hogy miniszterei mit kezdenek a közigazgatási, politikai és egyéb államtitkárok hadával, meg azzal a zűrzavarral, amelyik egy ilyen átstrukturálás után törvényszerűen bekövetkezik.
Ha ehhez még hozzátesszük, hogy ki kell rugdosni portásig bezárólag a szocialisták vakondjait, helyükre pedig meg kell találni a rátermett elkötelezetteket, akkor igazán optimistán tekinthetünk a jövőbe, - a szép új világ elkezdődött…


:O)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez már ne a te világod, némi nagymennyiségü bor fogyasztását tudnám javasolni.
:)

PuPu írta...

Dehogynem, - kiválóan érzem magam az ellenzéki létben is, - mégis, sokkal jobb szórakozás a szomszéd macskájára lőni csúzlival, mint a sajátodra, - nemde?
De ez a borfogyasztási javaslat igen életrevaló hozzászólót sejtet, be is kellene szereznem néhány palack Sárazsadányi Asszonykát...
:O))))

Névtelen írta...

A macskás hasonlatoddal csak egyetérteni tudok! Jó is az!:)
Váljék egészségedre a nemes nedü!
:)