2010. június 28., hétfő

DEZERTŐRÖK...

Dezertőrök, akik együttműködnek velük.

Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy az erőszakszervezetek tagjait részéről  nem tekinti bocsánatos bűnnek az együttműködést a Gárdával.
Derék dolog, - bár néhány évet késett ez a nagy határozottság, de most, hogy végre elmondhatja a Vezér: "L'État, c'est moi" - idejét érezte leszögezni, hogy a fegyveres hatalom monopóliumát nem hajlandó kiengedni a kezéből.
Ernst Röhm mai reinkarnációja pedig dühösen toporzékol, hiszen leghűbb támogatóit, az utóbbi évek leglátványosabb politikai bunkósbotját hajítja el Orbán, pedig mennyit köszönhet nekik.
A Fradi-szurkolók kemény magjával már mégsem lehet nyilvánosan dicsekedni, - nemde?
Érdekes képződmény a Magyar Gárda, valamennyi nevén.
Tulajdonképpen rendes falusi suttyók ők, akikben nem fér el az adrenalin, és akik keresnek maguknak valakit, akin bebizonyíthatják lankadatlan férfiasságukat, legyőzhetetlen erejüket.
Régen az ilyen nekibuzdulások levezetésére a falusi bálok szolgáltak, most a cigányok megregulázásában élik ki magukat az értelmesebb cél nélkül lézengő falusi legények, - mellesleg másodállásban eljátszadoznak a jogállam megpocsékolásával, az állami  intézményrendszer szétzilálásával, a bíróságok megfélemlítésével.
A kiválasztott célok közül a girhes faluvégi cigány jó választás volt, - nem ellenfél nekik, - retteg is tőlük a szerencsétlenje, ha meghallja, hogy jönnek, szalad az erdőnek vagy a szomszéd faluba a rokonokhoz, - ellenállást még véletlenükl sem tanusít.
Azért persze olyan is előfordult, hogy a cigányok szembefordultak velük és néhány igencsak kigyúrt szexipari vállalkozó vezetésével nyilvánvalóvá tették, hogy felkészültek a személyes elbeszélgetésekre is, - ekkor azért lohadt a Gárda ambíciója is és kiderült, hogy tudnak ők csendesen és békésen is viselkedni a rendőrsorfal mögött...
Az államhatalom intézkedéseinek semmibevétele viszont igen jól jött Orbánnak, aki cinikus közönnyel figyelte, hogy milyen szépen terebélyesedik az a kis fa, melyet ő ültetett képviselőtársaival a Kossuth téri kordon bontása során.
Ki tudja mi lett volna a Gárda sorsa, ha a Jobbik nem oroz el szavazatokat  a Vezértől.
Megeshetett volna könnyen, hogy ugyanúgy integrálják őket az államhatalomba, mint tették Orbán személyi testőrségével, - mert mint kiderült, a nép szeretett vezetőjének a páncélozott BMW mellett ilyenje is volt.
Hogy miért kellett neki - ki tudja, -  balról egy bekiabálás nem hangzott el soha nyíltszíni  szellemidézésein ( a fasizmus szelleméről van szó, ha valakinek esetleg kétségei lennének...).
Most viszont útban vannak a hajdani hű rohamosztagosok, és nem valószínű, hogy Schmitt Pálnak alkalma lesz nézegetni a Sándor-palota ablakából a délceg vitézek új generációinak avatását.
Persze bármi is az indíték, a jelenség felszámolása üdvözlendő kezdeményezés, jóllehet a siker nem lesz egyik napról a másikra elérhető, hiszen van ebben a mozgalomban némi kaméleon-jelleg, - ha betiltják ezen a néven, ujjáalakul másikon, ha szorul a hurok, akkor átminősítik magukat polgárőrségnek, - lényeg az, hogy az állományt egyben tartsák és lehessen fel-alá masírozgatni akármilyen néven, - lesznek ők még Katolikus Legényegylet is, ha a szükség úgy hozza.
Viszont nem szabad lebecsülni őket, hiszen katonai szervezettséggel mozognak, katonai kiképzéseket tartanak maguknak, táboraik vannak és kiképzőik, akik valaha hivatásos katonák vagy rendőrök voltak, de ilyen-olyan okokból elhagyták a testületet vagy a Honvédséget.
Ha háromszáz embert bunkósbottal ráengedünk egy városra, akkor azok ott csodát tudnak művelni, ha ezek az emberek alegységként, kiképzetten, utasításokra mozognak, akkor ahhoz, hogy hatástalanítsák őket kell vagy ezer rendőr.
És nem szabad elfelednünk, a rendőrök között ma már ott vannak elvbarátaik, tettrekészen figyelve a fejleményeket, - ne legyen senkinek kétsége - ma már nem lehet ellenük úgy rendőri akciót indítani, hogy ne lenne jóelőre tudomásuk róla.
Ne tévesszen az se meg senkit, hogy Vona újabban meegfontolja, hogy miket mondjon, - hogy nem hagytak fel terveikkel, arra legyen elég bizonyíték a Polgárőrségek elfoglalására tett nem is túl sikertelen kísérlet.
Lesz itt még ebből feszültség és cirkusz, köszönhetően Orbánnak, aki ott üldögélt a sárkánytojásokon, míg világra nem jött a szörny - és a szocialisták és liberálisok  idealista-naiv demokrácia-felfogásának, mellyel addig-addig védték a jogállamot, míg az végül ellenük fordult.
Orbán azt mondta, majd kiutal két pofont és hazazavarja őket.
No, akkor most itt a nagy lehetőség, - csak az a baj, hogy nem egy pofozást láttam már kölcsönös pofozkodásba torkollni, - könnyen meglehet, hogy Orbán is begyüjt egy-két maflást.
Ezzel együtt, drukkoljunk Orbánnak, legyen sikere a Gárda szétzavarásában.
Optimista ez ügyben nem vagyok, - azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy pragmatikus megoldásként előbb-utóbb Orbán Nemzetőrségének, Csendőrségének, vagy a Honvédség önkéntes alakulatainak tagjai lesznek a mai gárdisták, - végtére is jó keresztény magyar emberekről van szó, akiknek a kezében jól mutat a fegyver, ha megfelelő főparancsnok kezében van az irányítás.
És miután ütemes léptekkel haladunk a light totalitarianus állam felé, a Legfőbb Hadúr éppen megfelelő lenne erre a feladatra.
Habár a csendőrséggel már szellemi elődjének sem volt  túl nagy szerencséje...
:O)))

1 megjegyzés:

Cigany Roxana írta...

szia,pupu.

VONA GÁBOR NEM FASISZTA!!!

remélem a gárdát nem oszlatják fel.
AMINEK NEM KELL LENNI,AZ NINCS.AMINEK LENNIE KELL AZ VAN...

ORBÁN EGY RAFINÁLT HÜLLŐ,DE 2 MILLIÓ EMBERNEK SZÜKSÉGE VAN RÁ...
MAJD 1X NEM LESZ SZÜKSÉG A VIKTORRA...

VALAHOL ANNYIRA ÉREZTEM,HOGY MA ERRŐL FOGSZ ÍRNI...
szia.