2010. június 14., hétfő

NEMZETI SZÁMONKÉRŐK...

A székük meg a Nemzeti Számonkérőszék.
Kicsit rossz ugyan a hangzása, de az a lényeg, hogy kényelmesen üldögéljen benne az ember, ha már ráesett egy sugár a Vezér ( Éljen! ) aurájából.
Aztán már csak az a dolga, hogy meghálálja a bizalmat és produkálja az alapanyagot az ügyészségnek, melynek tagjai - mint köztudott - feladatuk magaslatán állnak.
Egyes hírek szerint elszántságuk töretlen, - addig nem vágatják le a hajukat, mig akárcsak egy komcsi is szabadlábon lesz.
Ujdonat Torquemadank, Papcsák Ferenc ma összefoglalta credoját.
Elmondta, hogy feladata "azt megvizsgálni, hogy az elmúlt nyolc évben milyen egyedi esetek rombolták a közhangulatot, közmorált, és milyen intézkedéseket lehet megtenni polgári-, gazdasági jogi-, munkajogi vagy akár büntetőjogi szempontból"
Rengeteg ilyet tudok mondani, ha esetleg elakadna vagy elfogynának az ötletei.
Nem kellene egy lépést sem tennie, hiszen az elmúlt nyolc év leginkább arról szólt, hogy a Fidesz rongálta a közhangulatot, hirdette az országot sujtó dögvészt és romlást, emellett bárdolatlan, durva  stílusával minősíthetetlenné tette a közbeszédet, farízeus szemforgatásával hülyét csinált híveiből, - elhitette velük, hogy mindenkinek minden azonnal jár, csak követelni kell, az országtól csak kapni lehet, de adni az országnak a zemberek nem tartoznak.  
A törvények és a törvényesség nyílt semmibevételével felbátorította a szélsőségeseket, és ebben aztán tökéletes munkát végzett, - tökéletesen tönkretette a közmorált.
És hogy mit lehet megtenni egy háromharmaddal felérő kétharmad birtokában?
Mindent!
Vissza lehet állítani a nyakazást és be lehet vezetni a ius primae noctis vidám intézményét, - persze csak a koronázás után...
Aztán természetesen Gyurcsányozott egyet, - ez elengedhetetlen ritusa a Fidesz számonkérőinek, - szertartásrendjükben kb. a "Ments meg Uram minket a Sátántól" kezdetű liturgikus énekkel van egy kategóriában, és természetesen minden ténytől és körülménytől függetlenül el kell énekelni, valahányszor újságíró tünik fel a láthatáron, mert ha nem ezt teszi a számonkérő, soha nem lesz belőle éneklőkanonok Pápán.
Állítólag az őszödi beszédben elhangzottak kivizsgálása is része a Nagy Feladtnak, - ez talán hasznos is lesz neki, merthogy az nyilvánvalónak tünik, hogy életében még egyszer sem olvasta, - most legalább lesz összehasonlítási alapja izgága főnöke színvonalas semmitmondásával.
Jó szótagolást hozzá.
Aztán offsórozott is egy hangyányit, - ez hiba volt, mert így azonnal kiderült, hogy halovány segédfogalma sincs az offshore mibenlétéről, odacseszett így előzetesen egyet Bajnainak, egyet Simor Andrásnak, majd vad moralizálgatásba kezdett, s miközben folyamatosan  hülyeségeket beszélt, olyan vadul forgatta a szemeit, hogy valószínűleg csapágyasak lettek.
Elmondta azt is, hogy a MFB -be átvitt cégek ügyeiben azért nem lehet majd a banktitokra hivatkozni, mert a bankot is Fellegi Tam felügyeli, - ez annyira meggyőző magyarázat, hogy mitől lesz transzparens a Fidesz vagyongazdálkodása, hogy elolvasván hogy Fellegit akár interpellálni is lehet, menten hullajtottam néhány igaz könnyet...
Bevallom, nekem legjobban mégis a Köröshegyi Völgyhíd vizsgálata tetszik, mely Papcsák szerint a Gyurcsány-korszak szimbóluma.
Bitzonyára helytelennek fogja találni az autópálya vonalvezetését és szükségtelennek a völgyhidat, - mindezen valószínűleg az sem fog segíteni, hogy az út és a híd nyomvonát az Orbán-kormány idején jelölték ki, - az utódok már csak hozott anyagból tudtak gazdálkodni.
De kit érdekel ez, végre emberükre akadtak az offshore-lovagok, a bitangok.
Papcsák egyébként igen képességes ember lehet, - a szerteágazó feladat pont ilyen embert kíván, aki mélységében ért a gazdasághoz és a korrupcióhoz.
Ezt tanusíthatja Baktalórántháza volt polgármestere, és a volt informatikai kormánybiztos is, akikkel együtt voltak vádlottak hajdan...
Nagy reményekkel nézhetünk Papcsák munkája elé, - a jogállam újabb szembeköpése valószínűleg javítani fogja a tisztánlátást.
Izgatottan  várom a fejleményeket...

:O)))

Nincsenek megjegyzések: