2010. augusztus 19., csütörtök

MIKOR A VERÉB KARDOT RÁNT...

Akkor lesz nekünk valamirevaló hadseregünk...

Pedig már úgy tünt, hogy talán-talán megérti a magyar állam, hogy milyennek kellene lennie a XXI. században egy szövetségi rendszer tagjaként a magyar hadseregnek, de aztán - ahogy ez már lenni szokott - megint visszaestünk, hogy néhány év múltán kezdhessünk mindent megint előlről...
Nem vagyok egy Szekeres-fan, de egy két balfogásától eltekintve - amelyek inkább a napi politika szféráját érintették, mint a szervezési vagy katonapolitikai kérdéseket - kimondottan tehetséges minisztere volt a magyar hadsereg ügyeinek.
Szekeresről köztudott, hogy kiváló szervező és okos ember is, nagy kár, hogy olyan karriert képzelt magának, amelyre tán nem is képességei, inkább  személyisége, stílusa miatt alkalmatlan.
Viszont honvédelmi miniszteri beosztása telitalálat volt, a rendelkezésére álló idő alatt kialakított egy olyan hivatásosokból és szerződéses katonákból áló haderőt, mely tökéletesen illeszkedtt a NATO követelményeihez, és felnőtt azokhoz a feladatokhoz, melyeket békeidőben meg kell oldanunk.
Nemzetközi kötelezettségeinknek példásan eleget tettünk, nem váállaltunk többet, mint amire képesek voltunk, de mit elvállaltunk, abban becsülettel helytálltunk.
Természetesen rengeteg a még megoldandó feladat, de legalább nem Für Lajos vagy Szabó János színvonalán mentek a dolgok, és a katonai vezetők is magasan kvalifikált szakemberei voltak hivatásuknak, nem egy közülük a NATO képzési rendszerében megszerzett ismeretekkel rendelkezett.
Aztán mindenkit elsöpört a fülkeforradalom és megjelent a színen az új miniszter akit talán csak Harrach Péter ver zord küllemben, de az biztos, hogy mindkettőjük világrajövetelekor sírt az egész stáb a nőgyógyásztól a takarítónőig és megálltak a lélegeztetőgépek.
A Vezér Honvédség felé kinyujtitt karját Hende Csabának hívják, eredetileg MDF-es volt, aztán egyszer Dávid Ibolya elolvashatta az újságokban, hogy már nem az, hanem ő a Polgári Körök gondos de szigorú atyja.
Aztán az ökörkörök ejtésre kerültek és úgy tünt, Hende csillaga is leáldozóban van, de ía Fülkék Ura ismét felemelte és megfelelő pozícióba helyezte korunk Veres Péterét...
Meg is szolgálta a bizalmat és olyan vérengzést rendezett izibe, mint a libaólba beszabadult menyét.
Ma reggel büszkén és elégedetten nyilatkozta a televízióban, hogy vagy negyven ezredest tett lapátra, és még mértéktartó is volt, hiszen lett volna igény ezt a számot növelni.
Természetesen elmondta, hogy az eltávolítottak közül egy sem lett politikai tisztogatás áldozata, kizárólag szakmai és erkölcsi problémák miatt kerültek eltávolításra akik arra rászolgáltak, és hogy a politikát olyan távol kell tartani a Honvédségtől, amennyire csak lehet.
Hogy a reggeli műsor mikrofonállványként üzemelő riportere nem kapott röhögőgörcsöt és az elküldött főtisztek és tábornokok sem indítanak ellene pert jóhírnevük sérelme miatt, ez csak a magyar társadalom teljes elbarmosodását tükrözi.
És akkor most majd kezdetét veszi a Honvédség forradalmi átalakítása, amelynek első lépéseit idén a tisztavatáson szemlélhetjülk majd áhitattal.
Az avatandó tisztek ludovikás egyenruhája büszkén hirdeti majd, hogy nekünk nem csak a dicső múlt megbecsüléséhez, de a jelmezbálok megrendezéséhez is komoly érzékünk van.
A dicső múltat ez esetben egyébként a Horthy korszak katonai hagyományai képezik és  alig ront valamit a szívmelengető történelmi tablón, hogy a gyönyörű képet kétszázezer halott keretezi.
Az avatás a Szentkorona másolata előtt fog megtörténni, ez dícséretes lépés, de vannak még tartalékok az elképzelésben.
Tulajdonképpen fel lehetne állítani a korona másolata alatt az összefogás trónját, - mint tuggyuk, ezentúl ez a nap többek között az összefogás napja is - abban lehetne elhelyezni Orbán Viktor szalmával kitömött másolatát...
És aztán az ifjú tisztek kardot rántanak majd és ha szerencsénk van, akkor az ünnepi beszédet mondó Schmitt Pál nem veszti el a fejét.
Ha mégis, akkor ott azonnal hadat üzen Amerikának...
Aztán jöhet a vigyázzmenet büszkén kidüllesztett mellekkel, - csak úgy döng majd a föld a talpak alatt, a katonanők mellei egyszerre lengenek az atilla alatt, -  amelyiké dúsabb az átlagosnál, az köteles azokat ceruzával alátámasztani...
Lesz még aztán aratófelvonulás is a Bazilika elé, - ott lesz az összes pesti és budai paraszt, -  a Hercegprímás pedig megáldja az odáig cipelt malomkeréknyi kenyeret.
Szép tőle, hogy elvállalta, zsúfolt programja lesz, kell még körmenetelnie is.
Aztán lehet menni a felújított Lajta monitor felszentelésére, - a pezsgőt maga a miniszterné vágja majd a hajóhoz, érdemei elismerése okán, - kibírta savanyúképű férjét akinek az inge is kifogástalanul vasalt...
Aki megéhezik a nagy nemzeti felindulásban, az a dunaparti bódékból autentikus nemzeti ételekkel tömheti magát, lesz mákosguba, forró libacomb, piros-fehér-zöld szalaggal átkötött virsli, meg mi szem-szájnak ingere.
Szóvel, remek ünnepünk lesz, hasonlóképpen remek hadseregre is van kilátásunk, hiszen az irányelveket maga a katonai fegyelem mintaképe, katonatársai erkölcsi-politikai állapotának hajdani éber őre, személyesen a Vezér maga adja meg.
Érdeklődéssel várom a korszerű, magas hatékonyságú  Magyar Királyi I.Kerékpáros Dandár felállítását, valamint a Botond harckocsik reaktiválását.
A miniszter már gondoskodott az Orbán-bulla kihelyezéséről a Honvédség valamennyi épületében, beleértve az ebédlőket is, - a hányinger miatt így jelentős megtakarítások várhatók az étkeztetési költségek terén és az állomány is karcsú lesz, mint az agár, - jobban fogja viselni az ismét bevezetendő kikötést is valószínűleg.
Már csak vitéz kisbarnaki Farkas Ferenc képét kell kihelyezni a laktanyák épületeiben a bulla mellé, természetesen az összefogás jegyében.
A nyilas vezérezredest Szekeres rehabilitálta, a Jobbik nem fog tiltakozni, a Fidesznek tetszeni fog, - az egyenruhája roppant hasonlít a holnap elővezetendőhöz, a LMP meg foglalkozzon a bálnákkal meg a Gyurcsány -Bajnai kormány bűneivel, azért lett meggründolva, - nemde? 
Aztán este megnézhetjük majd a Takarékos Tüzijátékot, de előtte mindenki gyertyával vagy öngyujtóval játszhat a tűzzel, modellezve azt, hogy mit is csinálhat a Vezér gondteerhlt óráiban.
És ha nem pisil be senki, akkor nyert ügyünk van...
:O)))))

10 megjegyzés:

--- írta...

Szekerestől egyáltalán nem vagyok elájulva, teljesen szétrohasztotta a magyar honvédséget, én csak azt olvastam róla,utazgat ide-oda, szépészeti műtétekre jár, milliókat költött repi italokra, és hogy piálgat, miközben körülötte szétlopnak mindent.Korrupt állatokkal van tele a honvédség.Ráadásul még egy tisztességes interjút sem tudott adni a 8 év alatt.Díszkatona volt, mint a Czinege Lajos, aki legalább jó vadász volt és Bujákon ő maga főzte a gulyást a vendégeinek...még én is ettem belőle 22 évesen.Jól főzött, de egy francokat volt katona...
A Hende pedig a honvédség szégyene! Ennél lejjebb, már nincs...
vicc:
Orbán Viktor megajándékozta Hendét egy lóval, aki még nem ült lovon.Vágta közben Hende egyre hátrább
csúszott a lován, végül már szinte a farkán ült, amikor oda kiabált Viktornak: kellene egy másik ló, ennek már vége!

Na, ez a Fidesz! Sosem fogják belátni, hogy még egy lovat sem képesek megülni, nemhogy kettőt /Magyarországot meg az uniót/ mert hülyék, csak könnyebb a lóra fogni...

--- írta...

Ja, és semmi ünnepi hangulatom sincs...
Nem akarom kivégeztetni német zsoldosokkal a nagybácsikámat, nehogy már szentté avassanak érte halálom után...
Ami az új kenyeret illeti, most akár kéthetesnek is örülnék,mert elfelejtettem venni, de majd eszünk kalácsot, elvégre ez Magyarország,,,
Egyébként PuPu nem hiszem, hogy valós értékemben fizetnek meg, pláne, hogy túlfizetnének...Ez a múltkori írásodra reagálás...sokkal rosszabbul élek, mint 12 éve:)

--- írta...

ui:

Boldog névnapot PuPu!:)

Elfelejtettem megírni Neked, hogy ÉN lennék a legjobb honvédelmi miniszter!:))))

Névtelen írta...

Mindenféle oldalakat látogatok, olvasok PuPu,
így semmiféle bélyeg nem süthető rám, hogy a kuruc.infóra is benézek a szocik és a fidesz után.
A lényeg, hogy olvastam ma ott a Szanyiról.
Ha Perge nem zsidózna annyira lelkesen, sokkal hitelesebb lenne a kép Szanyiról, aki tényleg egy politikai kalandor, és soha sem lehet belőle a szocik megmentője.Nem az a gond, hogy Szanyi zsidó, ha az egyáltalán, amit én nem hiszek, hanem, hogy árú neki a zsidósága... Kár,hogy Perge helyett, nem egy felelős szoci írta le Szanyiról,hogy politikai kalandor. Gyurcsánynak jó szeme volt erre, ő úgy tűnik tudta kicsoda, micsoda a ti Szanyitok...

Egy politikai kalandor portréja: Szanyi Tibor
http://kuruc.info/r/6/64496/

( A )

PuPu írta...

Szanyi nem kalandor, inkább csak egy hőzöngő karrierista.
Ellenben Szekeres nem rohasztotta szét a Honvédséget, - sőt.
Normális üzemre állította át, szakmailag kifogástalan embereket álított az élére, mindenfelől elismeréseket kaptunk a feladataink kiváló végrehajtásáért.
És nem loptak szét köröülötte mindent, hanem a Honvédség egyik cégénél történtek vuisszaélések, melyeket a Honvédség belső elhárítása derített fel és amelyet Szekeres vizsgáltatott ki lés tett feljelentést.
Természetesen sikerült a nyakába akasztani a dolgot, - ez a szocik szokásos balfaxkodása...
Te valószínűleg kiváló miniszter lennél csak az a baj, hogy némi feltünést keltene, amikor harckocsival lövetnéd seggbe Cs.T-t...
A gratulációt köszönöm, örülök, hogy te is megláttad bennem a szentet...
:O))))))

Névtelen írta...

Ez valojaban nem ludovikas uniformis,hanem joval korabbi ,meg a KuK idokbol ilyet hordott Lukas fohadnagy is a Svejk-ben. Pesze a ludovikasok is, mint minden KuK kadet
Derek

--- írta...

Drága, PuPu! Szólíts nyugodtam Almácskának, esetleg Amálkának...
Nem lövetném seggbe...sokkal jobb vagyok annál, mint amilyennek látszom!:)
Nézd, ami Szekerest illeti, hajlandó vagyok NEKED hinni, de nem neki, én csak az után tudom megítélni, amit olvasok róla...ezért említettem meg magyarázatként, hogy a 8 év alatt egy normális interjút sem tudott adni, beszélt mindenről, csak a lényegről nem és pláne nem egyenesen...FEL KELLETT VOLNA ŐT KÉSZÍTENED AZ INTERJÚK ELŐTT, vagy mások szólhattak volna neki, hogy ez így rendkívül gyenge, legyen nyíltan és gátlástalanul büszke az eredményeire, ítélje el a magas rangú tisztek botrányos ügyeit, öntsön tiszta vizet a pohárba, de úgy, hogy Lujza mama is megértse mucsajon, hogy ő a szoci, mennyire tisztességesen járt el. Mert ez ugyan is nem derült ki!!! A milliós tétel pia, viszont napirenden volt a sajtóban, ezt te is beláthatod, mert így volt...
A Szanyiról csak annyit, hogy kalandornak tehetségesebb, mint hőzöngő karrieristának! Nagyot fog bukni és ti is vele...
PuPu, ezt az írásodat túl gyorsan levette a Kapcsolat. Miért? Csak nem félnek attól, hogy jól és őszintén írsz, mint egy keleti szent?
A névnapodról: úgy gondoltam, hogy a BölcsPuPu napja miért ne lehetne ezen az ünnepen?...
Ajándékba itt egy vicc:
Amikor Orbán Viktor kinevezte Schmit Pált, az örömében olyan erővel hajolt meg előtte, hogy orra bukott.Kövér László felnyerített és megkérdezte: minden rendben van az orroddal Pali?
Sch. Pál válasza: Igen. Ez a két lyuk már korábban is itt volt...

--- írta...

Még csak annyit PuPu, írod Szekeressel kapcsolatban, hogy " mindenfelől elismeréseket kaptunk..."
Ez jó, de az lenne az igazi, ha egyszer a magyarok dicsérnék meg a saját minisztereiket, nem az unió, vagy nem csak az unió...

Névtelen írta...

Akiket felemelt a Fülkék Ura, most orrvérzésig bizonyítani akarják, mennyire kiválók (lásd még Illést is), hát nagytakarítanak.Hende majd visszaszervezi a Szekeres által kitüntetett akkor még MSzP-s, utána jobbikossá érett magasrangú katonákat.:( Aztán nézhetjük magunkat.
Még mindig itt vagyok, nagyon jó volt ez a blog is PuPu!
MC

Névtelen írta...

Azért azt ne felejtsük el, hány hábosrús bünös tábornokot rehabilitáltak Szekeres "nagyon szakszerü" ügyködése alatt!