2010. szeptember 23., csütörtök

STADION...

Hát megvalósul végre a debreceni álom, - stadiont kap a Loki!


Az ötödik legeladósodottabb magyar városnak valószínűleg már csak ez hiányzik a boldogsághoz, hiszen – mint kiderült Kósa közgazdász és árfolyambillegető szavaiból – a Loki a fejlődés motorja, a GDP növekedésének egyetlen reménye.
Hogy el ne hervadjon a debreceni labdarúgás csenevész, de legalább kizöldült facsemetéje, ahhoz stadion kell, ez kétségtelen.
Merthogy a sport mindenekfelett és ezt a stadionépítést épp úgy kell csinálni, ahogy minden országban, amelyikben a labdarúgás jelentős mértékben hozzájárul a GDP-hez, - állami és önkormányzati forrásból.
Arra azért nem került sor, hogy cizellálja is ezt a magvas gondolatot egyetlen élőként megszobort politikusunk, és azt sem taglalta, hogy ez a számok nyelvén mit jelent - ahogy azt sem, hogy honnan veszi, hogy ezt a világ boldogabb országaiban is így csinálják.
Mindössze azt nem tagadta, hogy a nagyságrend tízmilliárdos, és azt állította, hogy a műintézmény már középtávon nyereséges lesz.
Hááát - ha csak be nem integrálja a projectbe a helyi örömlányokat, akikhez kiváló kapcsolatokkal rendelkezik, akkor ez azért kétséges...
Hát imígyen akkor azt már tudjuk, hogy mi lesz, csak még azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz.
Merthogy egy nyakig eladósodott városnak legjobban egy ilyen pénznyelő létesítmény üzemeltetésének költségei hiányoznak, az olyan igaz, mint a tény, hogy Kósa Lajos Isten első helyettese, a magányos nők gyámolítója, a pénzügyi zseni, akinek mellesleg hiteltartozásom ügyében magam is sokat köszönhetek…
Mindenesetre hatalmas lépés ez magyarember egészséges életvitele felé, - igaz ugyan, hogy egyelőre csak 11 labdarugó és vagy kétszáz utcai harcos élvezheti áldásait, de ne legyünk telhetetlenek!
Bónuszként talán még Deutsch Tamás elfekvő beléptető kapuiból is be lehet építeni néhányat, lecsökkentve ezzel a károkozás 5 milliárd forintos (egy fél Loki-stadion - nyolcéves kamataival együtt van az egy egész is…) összegét négymilliárd nyolcszázmillióra, - ez további haszon ugye…
Merthogy a Loki saját nyereséges tevékenységét labdarugó utánpótlás-bázis felépítésére fogja fordítani, - persze Lajosunk szerénysége megtiltotta, hogy megemlítse – remélhetőleg Kósa Lajos Akadémia lesz a neve, - így végre megkapná ő is az iskolai végzettségét méltán tanúsító okiratot és akadémikus lehetne végre, még mielőtt elnyerné a közgazdasági Nobel-díjat.
Szeretem én rettenetesen a focit, végtére is a szórakozás biztosított, - ennyi kutyaütőt egy pályán azért nem mindennap lehet egykupacban megszemlélni, és nagyon becsülöm a futballakadémiának nevezett gladiátorképzőket is, - gazdáik igen szép pénzeket fognak keresni majd az itt felkészített fiatalokon.
Viszont az iskolai vagy helyi sporthoz rendelt pénzekről nemigen esik szó, a kis helyi sportegyesületek vezetői és edzői a legjobb román koldusokat is bármikor lealázzák, - már csak a fekete szemüveg és a karjukon ordító csecsemő hiányzik róluk…
Lajos megemlékezett a szoci kormányokról is, elmondta, hogy mennyire alacsony hatékonyságú volt a Nemzeti Fejlesztési Terv, - persze nem akarta kétségbe vonni, hogy kellenek a tornaterem felújítások is, de néha van fontosabb szempont.
Persze - elvi szempont.
Elviszem.
Pont.
A fn.hu részére adott interjúban Kósa első elnökhelyettes azután még gusztustalanodott kicsit - például olyan természetességgel hazudta szembe az olvasót a decentralizáció fontosságáról, mintha pártja nem éppen most kotorna maga alá mindent és mindenkit ami/aki létezik, él vagy mozog.
Elsősorban természetesen azokat az intézményeket, ahol a nagy pénzek mozognak.
14 államigazgatási szerv kerül közvetlen állami irányítás alá, beleértve a Tb-t és a Nyugdíjbiztosítót is bevételestől-mindenestől, - hogy aztán ezeket a továbbiakban miért nevezik majd biztosítónak, arra csak egy lehet a magyarázat, - valamiért idegenkednek az államosítás szótól.
És hogy miért pont Rákosi jut az ember eszébe, ha a változtatások lényegébe belegondol, arról csak ötleteim vannak.
Persze várjuk meg a választásokat, merthogy addig olyan a Vezér, mint a néma levente, és alattvalóinak sem kellett megüzennie, hogy kampányidőszakban kuss, - tudják ők, hogy nekik egyébként is kuss van…
Viszont a jó hír bejelentése egyértelműen vezéri feladat, - olyan peckesen állt ma a Rákosi 60. születésnapjára emlékeztető zászlóerdő elé, mintha hosszú és gondos előkészítő munkája érett volna be a mai napon, - annyira nemzeti volt, hogy már csak azt vártam, mikor csavarja be magát valamelyik zászlóba a szexibb kinézet végett, de megfékezte magát, hál istennek…
Vezérünk elmondta, hogy az egymillió munkahely teremtése felé megtettük az első öles lépést - habár ehhez is annyi köze volt, mint házilibának a vadludak vándorlásához, de hát azt már megszoktuk, hogy a mi Vezérünk kicsit lopós, - most éppen dicsőséget, ugye…
Azt is hallhattuk, hogy ez a beruházás – ha elkészül – a GDP 2%-át fogja megtermelni.
Bolond ez az Audi, egy ilyen földön heverő, tönkretett országba komplett autógyárat telepít, - ezek a németek se tudják, mit csinálnak!
Azért örültem a hírnek, és csak mellesleg jutott eszembe a LMP nagyszabású tiltakozása a project helyszíne ellen.
Volt itt védett erdőssztyepp, meg volt nagyívű eszmefuttatás arról, hogy nem az autógyártás, hanem a zöld munkahelyek létrehozása lenne a helyes útja a gazdaság fellendítésének, - még az ég is zöld volt, már csak a bánáti bazsarózsa hiányzott.
Gondolom természetbarát tulkokat, esetleg megmentett bálnákat kellene terelgetni a zöldruhás munkavállalóknak az erdősztyeppen, - az LM P-nek jelentős készlet áll ezekből a fajtákból rendelkezésre.
Lassan-lassan már azt gondolom, hogy a zöldre dizájnolt kisfidesz kártékonyabb még Kósa Lajkónál is, ami azért nem kis teljesítmény, lássuk be…
Mindenesetre ne bánkódjunk, hazánk elindult a felvirágzás felé, egyes fideszes hívők szerint többet tettek a száz nap alatt, mint a megelőző kormányok nyolc év alatt.
Hát - hacsak nem a károkozásra értik, mert akkor úgy stimmel…
Főzzünk inkább lecsót meg töltöttpaprikát, annak van most a szezonja, és élvezzük még néhány napig az érett hölgyek nyarát - fő az egészség és a kiegyensúlyozott életvitel, ugye...


:O)))))

Nincsenek megjegyzések: