2010. október 29., péntek

HOSSZÚ MENETELÉS

1500 nap után befejezték a Gyurcsány elleni tüntetést a debreceni jobboldaliak.

Mecsoda megkönnyebbülés, végre javult az állapotuk, nem kell tovább aggódnunk miattuk.
A tüntetések látványosak voltak, - főleg az első időkben az álszentek ostobák és a megtévesztett emberek többezres tömege járt boldogan vonulni ide-oda, - nem csak Debrecenben, hanem Budapesten és az ország több más városában is.
Többségüknek fogalma sem volt arról, hogy mi ellen protestál, csak szajkózták a számukra Viktor által előrágott mondókákat: Gyurcsány hazudott, bevallotta Őszödön és trükkök százait alkalmazta, kurvaország - Gyurcsány takaroggy!
Változatos volt a műsor, ha időnként nem lett volna félelmetes a randalírozás, igen jókat lehetett volna röhögni rajtuk, gyerekes idétlenségeiken, meg elvakult ügybuzgalmukon.
Volt ott a repertoáron minden, dolgoztak síppal-dobbal nádihegedűvel, amúgy kedves és odáig egészen értelmesnek tűnő családanyák vonulásztak a szájukból kilógó fütyülőkkel, nyakukban vekkerekkel, kezükben kereplőkkel, - igazán csak profi elmegyógyász tudta volna kiválogatni, hogy ki ott a manifeszt elmebeteg, ki meg az, akit csak átmenetileg kerített hatalmába a hazafias düh, mint elefántbikát a párzási düh, a musth…
Aztán az a polgári viselkedés, amit ott előadtak, - igencsak látszott rajtuk, hogy nem Görög Ibolyától tanulták az illemet.
A Kossuth téren például először kijelölték a területüket, amúgy polgári módon körülhugyozták, majd, mint bázisról elindultak televíziót foglalni, aztán miután sikeresen felgyújtották az épületet, lelkesen kifosztogatták a büfét – nekünk ilyen fajsúlyos forradalmárok jutottak.
És ilyen értelmes jobboldal, ahol egy ember nem akadt, aki azt merte volna mondani a többieknek, hogy ugyan, álljatok már meg, mert amit csináltok, azzal kárt okoztok – nem Gyurcsánynak, hanem a hazának.
Kit érdekelt?
Gyurcsány takaroggy, mert a Böszme útjában volt a hatalom megszállottjának, az Embernek, Aki Soha nem Hazudott, és aki képtelen volt kivárni a kormányzati ciklus végét, ezért hát nem is nagyon titkoltan tüzelte ezeket az idiótákat és tüzelte saját táborát is, félrevezetve emberek százezreit, akik hittek benne és vakon követték.
A csúcs az volt, mikor nagy felhorgadásukban szétverték azt az ünnepet is, amelyet zászlajukra tűztek, szétverték a forradalom 50. évfordulóját, nem törődve azzal, hogy félszáz külföldi állam és kormányfőnek mutatták be, milyen lehetett Magyarországon 1956 valódi arca.
És még ma is azon siránkoznak, hogy a brutális Rendőrség feloszlatta a tüntetést és ennek során a számára törvényben biztosított kényszerítő eszközöket alkalmazva fejbevert egy-két magát hős forradalmárnak képzelő adrenalinfüggőt, és szétzavarta a csőcseléket.
Teljesen nevetséges módon a mai rezsim úgy állítja be visszamenőleg a dolgokat, mintha békés családanyák vasárnapi sétája lett volna a dolog.
Elfelejti a kövekkel és Molotov-koktélokkal megdobált, ezerszer megalázott rendőröket, a rendőrsorfal felé indított harckocsit, a késsel megszúrt rendőrt, csak békés tüntetőkről esik ma már szó, meg azoknak a bíróknak a megbüntetéséről, akik nem voltak hajlandók beállni a sorba és nem a jobboldal ízlése, hanem a jogszabályok alapján ítélkeztek.
Igazán kíváncsi lennék, hogy Orbán milyen képet vágna, ha egy anyja-korú nő rikácsolva leköpné, vagy ha a Heti Hetesben Farkasházy leköpné a képét, mint tette ezt tökvakarászatilag lelki rokona, Fábry…
Az is nehezen jut el a panaszkodók agyához, hogy a rendőrnek csapaterőben bevetve nincs semmi mérlegelési lehetősége, csak kötelességei vannak, mint ahogy a parancsnokuk sem mérlegelhet, ha kiadott egy tömegoszlatási parancsot, akkor a megkezdett intézkedést be kell fejezni, és ha ellenállás van, akkor azt minden törvényes eszközzel le kell törni.
És nincs egyéni beszélgetés, nincs vita - aki akadályozza a feladat végrehajtását, azt kényszeríteni kell az utasítások végrehajtására akár kényszerintézkedésekkel is.
Ez az ország jelenleg még fényévekre van egy normális polgári demokráciától, ott ugyanis egy hasonló esetben sem az ügyészeket, sem a bírákat nem a pártszimpátiájuk irányítja, hanem csak és kizárólag a hatályos jogszabályok, és ha valaki azokat áthágja, akkor vádat emelnek és kiszabják a megfelelő mértékű büntetést.
Nálunk meg voltak jó bírák és rossz bírák.
Utóbbiak azokat a vádlottakat, akiknek bíróság elé állítását még az egyértelműen pártfüggő Ügyészség sem tudta elkerülni, a jogszabályok alapján ítélték el, objektíven ítélve meg a vádlottak által elkövetett cselekmények társadalomra való veszélyességét, - ki kell rúgni őket!
És még ma sem tiszta a kép sok ember előtt, holott ma már pontosan látható, hogy kinek volt igaza, ki mondott igazat és ki törekedett tiszta közéletre, és ki volt az, aki hazudott és a mai napig vadul hazudik az országnak, miközben saját hatalmát próbálja bebetonozgatni.
Népszerű álláspont – főként az „egyrészt-másrészt” politológusok körében – hogy Gyurcsány és Orbán egyformán felelős a kialakult helyzetért.
Én meg azt mondom, hogy nem.
Orbán akkor is a demokratikus államrend ellensége volt, most is az, - Gyurcsány pedig akkor is demokrata tudott maradni, mikor a politikai ellenfele által felhergelt csőcselék és az etika és illem legalapvetőbb követelményeit is negligáló ellenzék a leggusztustalanabb eszközökkel támadta.
Én azért nem ringatom magam illúziókba.
Az inga – a politikai inga is – mindig kileng a végpontjáig, még nincs vége ennek a zagyva és ostoba politikai elvekre – nem akarom megsérteni a valódi konzervatívokat – felépített ócska ámokfutásnak, amit ez a kókler most forradalomnak próbál előadni.
Követői között ott van a falusi kocsmák lumpenje, a vitaminhiányos budai úrilány, a szervilis kispolgár, a hülyére vett köztisztviselő, a pedagógusok, akik majd most megtapasztalhatják a hálát, az egészségügyi dolgozók, akik ágáltak a vizitdíj ellen – mindenki, aki bedőlt a gátlástalan, ostoba, átlátszó populizmusnak.
Négy év hosszú idő, - lesz idő kijózanodniuk.
Az ostobábbja meg majd átigazol Vonához, ott vannak még nekik tetsző figurák, habár a Nyilasbarbi mostanában visszafogottabb, lehet, rendbejött az érzelmi élete…
Mi meg majd eltüntetgetünk, szépen, békésen, - és ha a rendőr azt mondja, hogy hagyjuk el a teret, akkor e fogjuk hagyni, merthogy a demokrata jogkövető is egyben, emellett tudja, hogy úgyis nekünk lesz igazunk…

:O)))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

jól van pupu. írni jó. remélem jól esett.szóval ilyen egy demokrata, mint te vagy...no, ma is tanultam valamit, úgy tűnik, hogy az mellett, hogy se fasiszta náci komcsi szoci nem vagyok, még demokrata sem...
nem számít...
nem kötelező tartozni valahová...
az a lényeg, hogy a rákosi, sztálini idők ne térjenek vissza...
búcsúzóul itt van egy idézet:" A sztálini uralom legfőbb bűne az új típusú ember megteremtése volt. A hazugság, az árulás, a vezér iránti rabszolgai alázat légkörében nevelték, olyan társadalomban nőtt fel, ahol elsöpörtek vagy ellenkezőjére fordítottak eszményeket, a fehéret feketének mondták, a becsületet és nemeslelkűséget besúgásra - mint állampolgári kötelességre- cserélték-, és mindez oda vezetett, hogy az ilyen ember genetikailag is csak saját magához hasonlót képes reprodukálni..."
PUPU,ezek az idők ne jöjjenek vissza!!!!!ennél nagyobb csapás, nincs! - SZM-

Névtelen írta...

-SZM-

"szoci nem vagyok, még demokrata sem..."
Nem is lehetsz demokrata, mert egy szélsőséges utódpárt(mszp) szerint ők a demokraták... jó vicc, mi?

Pupu írását (mint mindig) helyiértéken illik kezelni: féligazságok,+hülyeségek keverednek, márcsak a demokrácia jegyében...

Mindenki tudja, aki ott volt, és lassan azoknak is el kezd derengeni, akik nem voltak ott, hogy a rendőrség NEM viselkedhet ily állat módjára! Pupu még csak a hugyosoknál tart, több idő kell neki, hogy előrébb jusson, ez van...

PuPu írta...

Nem kezelni kellene az írásaim, hanem megkísérelni megérteni, aztán ha valamivel nem értesz egyet, lehet esetleg vitatkozni.
Persze Commodore 64-en körülményes lehet XP-t futtani, már ha érted, ugye...
:O))))

PuPu írta...

Kedves Magdám, - mikor volt itt utoljára sztálinizmus?
Egyébként - ha már ragaszkodsz valamiféle cimkéhez - én az idalista demokratát ragasztanám rád...
:O)))

Névtelen írta...

"Nem kezelni kellene az írásaim, hanem megkísérelni megérteni, aztán ha valamivel nem értesz egyet, lehet esetleg vitatkozni."

Az írásodon, ami minimális valóságtartalommal, hülyeségek halmazával van teli, minek kellene vitatkozni... ? :) Te ebben hiszel, a tények ismeretével minek kellene megzavarni Téged, most őszintén..?

"Persze Commodore 64-en körülményes lehet XP-t futtani, már ha érted, ugye..."

Tanulok, jegyzetelek, így viccel egy Igaz Demokrata, mint Te...! Ha így folytatod, még a végén a heti hetesbe találod magad, már ha érted, mire gondolok..! :D

PuPu írta...

Kedves Névtelen, kissé infantilis az álláspontod.
Ezek a dolgok nem hitvita elemei, itt tényekről és jogról esik szó.
Ha ténybeli kérdésekben van kifogásod, akkor próbéld leírni, hogy mivel nem értesz egyet, általában meg nem érdekel, hogy mi a véleményed rólam, - akármi is, nem lehet rosszabb, mint nekem rólad.
És ba-be-ban-ben - a ba-be a hová kérdésre fele, a ban-ben meg a hol kérdésre.
A Demokrata + kisbetű - hacsak nem ezzeel kezdeda mondatot.
Nyelvében él a nemzet, ugye...
:O)))))
Egyébként mazochista vagy?

Névtelen írta...

Látod, Te Igaz Demokrata, még hejesírásban is király vagy... Nem nyomasztó íly tökéletesnek lenni..? :D

PuPu írta...

Mit tegyek, viselem, - ezek az apró emberi hibák teszik emberivé az emberfelettit...
Érdemben esetleg valami?
:O))))))))))))))))))))